Skip to Content

Luipaard / panter print kleding en accessoires voor in huis

Luipaard / panter print kleding en accessoires voor in huis

Luipaarden in huis… nou ja, niet de echte natuurlijk, maar wel de print. Want die zie je werkelijk overal. Wat kun je er allemaal mee, waar pas je het toe en waarmee is het mooi om te combineren? Ga je mee op safari, op zoek naar luipaarden?

Weetjes over het luipaard

Als we dan zo gek zijn op de print van het luipaard, dan verdient het beestje ook zelf wel even aandacht, toch? Het luipaard is één van de grote katachtigen en is eigenlijk niets anders dan een panter.

De naam panter wordt meestal gebruikt voor de dieren uit Azië, terwijl dezelfde katten in Afrika als luipaard weggezet worden. Een jachtluipaard is trouwens wel een andere katachtige, namelijk de cheeta. Er zijn meerdere ondersoorten, maar ook hier ligt weer een addertje onder het gras.

Want de zwarte panter is helemaal geen ondersoort, maar gewoon één van die luipaarden met een zwart kleurtje… Net zoals albino’s helemaal wit zijn, bestaat er ook een soort zwarte variant.

Het grappige is dat als een zwarte variant in het zonlicht staat, je inderdaad vaag het patroon toch ziet. Eén van mijn eigen zwarte katten heeft dat trouwens ook. Opeens blijkt hij dan toch een cyperse tekening te hebben!

Wat is het luipaardpatroon

Goed, maar wat is nu eigenlijk het luipaardpatroon? Het gaat dan om een soort zwarte kringetjes, waar een bruine stip in staat. In de modewereld en interieurdesign wordt hier volop mee gevarieerd.

In vorm, grootte maar ook in kleur. Wat eigenlijk altijd blijft bestaan is een zwart, niet geheel ronde kring met een kleurtje erin. En waar pas je die nu toe?

Kleding met luipaardprint

Allereerst komt dan toch de kleding om de hoek kijken. Leggings, blouses, broeken, shirts: eigenlijk alles kun je krijgen in luipaardprint. Prachtig om te combineren met bruintinten, beige of zwart.

Afhankelijk van de inspiratie van de ontwerper natuurlijk, want een luipaardprint met groene binnenstipjes staat vanzelfsprekend prachtig op groen…. Onze oude vertrouwde jeans staan er vanzelfsprekend ook heel goed bij! Of combineer het met chique. Anders, maar wel mooi!

Houd je wel van zo’n printje, maar wil je toch ook graag eens iets anders? Een frisse variatie zou dan dit jurkje kunnen zijn. Ook patroontjes die een luipaardprintje aanraken, maar het net niet zijn, kom je ook regelmatig tegen.

Tasjes en andere accessoires

Vind je het wel leuk, maar een heel overhemd of jurk weer wat overdreven? Of wil je nog meer luipaardprint bij je hebben? Denk dan eens aan leuke tasjes!

Of je nu een grote handtas zoekt of juist een kleine clutch, of misschien wel een schoudertas of een heuptasje, maakt allemaal niet uit. Eigenlijk zijn alle soorten tasjes verkrijgbaar in een luipaardpatroon of gedeeltelijk met dit design.

Schoenen

Schoenen zijn er in allerlei vormen, met luipaardpatroon. Hoge hakken of juist sneakers. Laarzen of slippers. Ook hier kun je je luipaardpassie volop tot uiting brengen. Ook in babymaatjes!

In je interieur

Houd je van een stoer interieur of wil je graag natuur naar binnen halen? Beide stijlen kunnen goed uit de voeten met een luipaardstofje. Ook op interieurgebied is er veel te vinden met een luipaardpatroontje.

Gecombineerd met andere stoere meubels en bijvoorbeeld veel zwart, zoals robuuste zwarte kasten en tafels, maak je een prachtig stoer interieur. Combineer je het (ook nog) met veel grote planten en safarikleuren, dan maak je er een natuurlijke uitstraling van. Die eigenlijk ook gewoon wel stoer is natuurlijk…

Meubels

Je kunt denken aan mooie stoelen met een luipaardstoffen bekleding. Hierbij kun je denken aan mooie fauteuils, maar ook eetstoelen of zelfs barkrukken. Of wat dacht je van een zitzak in deze print? Of zelfs een bureaustoel? Houd je wel van chique? Ja hoor, is ook prima te combineren. Kijk maar eens naar deze stoel.

Behang en vloerkleden

Of je nu meer sfeer in je kamer wilt of op zoek bent naar een passend behang in de jungle slaapkamer van je zoon of dochter: een luipaardbehang is zeker aan te raden.

Ga je dan voor grote patronen of juist voor klein, voor veel kleur of in rustige tinten? Natuurlijk is dat helemaal aan jou en het hangt ook wel af van de grootte van je kamer of een heel druk behang wel mooi is.

In een kleine ruimte kan het simpelweg te ‘vullend’ zijn en daardoor de boel gaan overschreeuwen. Natuurlijk kun je er voor kiezen om 1 wand met dit patroon te behangen en dan een lichte effen kleur op de andere wanden te gebruiken.

Zelfs voor een echte meisjeskamer is er een mooie, roze variant mogelijk. Ook op de vloer kun je prachtige luipaardkleden leggen. Zo kun je een mooie mix maken wat helemaal bij elkaar past en de sfeer in je woonkamer of slaapkamer helemaal perfect maken.

Op bed

Uiteraard vind je luipaarden ook terug in bedtextiel. Ook hier geldt natuurlijk hetzelfde dat het prachtig matcht met bruine of zwarte kleuren maar ook juist met bijvoorbeeld (gebroken) wit. Kies je voor het luipaardpatroon of plak je die op de muur en kies je nu echt voor de luipaard in zijn geheel?

Schilderijtjes en beeldjes

Verder kun je ook nog kiezen uit schilderijen, fotoposters of beeldjes. Hoe meer luipaard, hoe beter, zullen we maar zeggen! En voor je kind kies je uiteraard een mooie panter of luipaardknuffel uit!

Andere patronen

Naast de luipaardprint zijn er natuurlijk nog veel meer dierenprints te krijgen. Een tijgerprint, een zebraprint, giraffeprint, slangenprint en ga zo maar door. Het is ontzettend leuk om dit gewoon met elkaar te combineren in je interieur.

Maak er gewoon een soort Afrikaanse safari van, met meer attributen die hierbij horen aan de muur.

Bijvoorbeeld een safarihoed of zwarte netten waar planten doorheen groeien (wel lastig schoonhouden…). Dan ontbreken alleen de junglegeluiden nog. Maar die vind je ook overal, zoals op Spotify of YouTube!!! Nog meer inspiratie nodig op luipaardgebied? Dan kun je op mijn luipaardbord kijken bij Pinterest.

Meer producten vind je hier.

Wil
Laatste berichten van Wil (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *