Skip to Content

Liegen in relatie; signalen herkennen en gevolgen als je partner niet de waarheid vertelt ook over kleine dingen

Liegen in relatie; signalen herkennen en gevolgen als je partner niet de waarheid vertelt ook over kleine dingen

In een relatie is het belangrijk om elkaar te kunnen vertrouwen. Helaas gebeurt het vaak dat mensen elkaar niet 100% kunnen vertrouwen. Uit onderzoek blijkt dat liegen in relaties heel normaal is. Soms is het een onschuldig leugentje omwille van het goede, maar soms is het om iets ergers. Maar waarom liegen we tegen elkaar en hoe kunnen we erachter komen wanneer onze partner liegt?

Een leugentje om bestwil is niet erg, maar wanneer je partner voor jou begint te liegen kan dat een probleem zijn. Er zijn verschillende signalen waaraan je kan zien dat je partner liegt.

Ze/hij weigert om antwoord te geven

Wanneer je partner weigert om antwoord te geven op je vraag is dat meestal een signaal dat hij/zij liegt. Hij/zij wil je niet vertellen wat er aan de hand is omdat hij/zij weet dat hij/zij liegt.

Je partner verandert van onderwerp

Wanneer je partner van onderwerp verandert wanneer je hem/haar iets vraagt is dat meestal een signaal dat hij/zij liegt. Hij/zij wil je afleiden van het onderwerp waarover je hem/haar aan het vragen bent.

Je partner kijkt je niet aan

Wanneer je partner je niet aankijkt wanneer je tegen hem/haar praat is dat een signaal dat hij/zij liegt. Dit kan twee dingen betekenen; ofwel is hij/zij bang om te liegen en wordt hij/zij nerveus van je ogen, ofwel weet hij/zij dat je hem/haar niet gelooft en heeft hij/zij iets te verbergen.

Je partner aarzelt

Wanneer je partner aarzelt voordat hij/zij antwoord geeft op je vraag is dat meestal een signaal dat hij/zij liegt. Hij/zij moet namelijk snel nadenken over een goede leugen.

Je partner geef onlogische antwoorden

Wanneer je partner antwoord geeft op je vraag waarvan je weet dat het niet waar is, is dat een signaal dat hij/zij liegt. Dit soort antwoorden zijn vaak onlogisch en moeilijk te volgen.

Je partner maakt fouten

Wanneer je partner fouten maakt in zijn/haar leugens is dat een signaal dat hij/zij liegt. Dit soort fouten zijn vaak kleine dingetjes die je snel opvallen. Of het kan zijn dat hij of zij teveel in detail wil gaan treden om zo geloofwaardig over te komen, in plaats van gelijk antwoord te geven op de vraag.

Je partner is onnodig defensief

Wanneer je partner onnodig defensief is wanneer je hem/haar iets vraagt, is dat een signaal dat hij/zij liegt. Hij/zij voelt zich waarschijnlijk bedreigd door je vraag en probeert zichzelf te verdedigen.

Je partner is onrustig

Wanneer je partner onrustig is wanneer hij/zij liegt is dat een signaal dat hij/zij liegt. Dit soort onrust kan zich uiten in zweten, trillen, versnelde hartslag of ademhaling, of in het draaien met zijn/haar vingers of voeten.

Je partner wordt (te) snel boos

Wanneer je partner heel snel boos wordt wanneer je hem/haar iets vraagt, is dat een signaal dat hij/zij liegt. Hij/zij probeert je af te leiden van de vraag door boos te worden.

Ze/hij is te enthousiast

Wanneer je partner heel enthousiast is wanneer hij/zij liegt is dat een signaal dat hij/zij liegt. Hij/zij probeert je af te leiden van de vraag door je te laten zien hoe enthousiast hij/zij wel niet is.

Ze/hij maakt grappen

Wanneer je partner grappen maakt wanneer je hem/haar iets vraagt is dat meestal een signaal dat hij/zij liegt. Hij/zij probeert je af te leiden van de vraag en het onderwerp door je te laten lachen.

Als je partner een of meerdere van deze signalen geeft, kan het zijn dat hij/zij liegt. Het is belangrijk om hier aandacht aan te besteden en misschien wel een gesprek over te hebben. Wanneer we namelijk niet open en eerlijk kunnen zijn tegen elkaar, kan dat een probleem zijn in de relatie.

Meer hierover lees je hier.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *