Skip to Content

100 leuke spelletjes telefoon of tablet en mobiele apps

100 leuke spelletjes telefoon of tablet en mobiele apps

Even wat afleiding nodig de komende tijd; dan zijn deze populaire en soms ook wel verslavende kinderspelletjes en apps absoluut de moeite waard om te overwegen en zijn te downloaden via Google Play of Apple Store.

Verslavende spelletjes

Among Us

Among Us is een computerspel ontwikkeld door het bedrijf InnerSloth en uitgebracht in 2018, beschreven als een “online multiplayer social deduction-game” waarin maximaal tien spelers rondrennen in een virtueel ruimteschip om klassieke ruimteschiponderhoudstaken uit te voeren terwijl ze proberen uit te vinden wie de “Bedriegers” zijn voordat ze iedereen vermoorden.

Lees ook: Among Us: wat is het en hoe speel je het?

Angry Birds

Het doel van het spel is om alle varkens op het level te elimineren. Met behulp van een katapult lanceren spelers een beperkt aantal vogels met als doel de vijandelijke varkens rechtstreeks te raken of hun omliggende structuren te beschadigen, waardoor de blokken instorten en de varkens platdrukken.

Bingo

Er zullen meestal drie overwinningen zijn bij elke game waarbij de winnaar de eerste persoon is die al zijn nummers op een lijn heeft gemarkeerd, gevolgd door waar de volgende winnaar.

De eerste speler is die twee lijnen heeft gemarkeerd op het ene paneel en vervolgens de uiteindelijke overwinning is het volledige huis, wanneer alle nummers op één paneel zijn gemarkeerd. Sommige spellen (link ‘Lucky 5’) kunnen slechts een spel met twee ‘cheques ‘zijn: een lijn en een volledig huis zonder twee lijnen.

Board Kings

Board Kings doet dat allemaal, en meer. Met het spel kun jij je eigen bordspel bouwen, het uitbreiden door meer tegels toe te voegen, huistegels bouwen en upgraden om meer munten te krijgen door op één te stappen.

En andere spelersborden te bezoeken om enorme beloningen te krijgen, hun gebouwen te vernietigen en hun geld te stelen!

Call of Duty

In Call of Duty kunnen spelers door de Tweede Wereldoorlog komen in een reeks campagnes of het opnemen tegen menselijke tegenstanders in de multiplayermodus.

Candy Crush

Je doel in Candy Crush Saga is om zoveel mogelijk rijen en kolommen leeg te maken in zo min mogelijk zetten. Je kunt snoepstukken van het bord verwijderen door drie (of meer) achter elkaar op een rij te zetten, wat wordt bereikt door snoepjes om te wisselen om three of a kind te maken.

CodyCross

CodyCross is een woordspel als geen ander. Cody is een buitenaards wezen dat op aarde is neergestort en rekent op jouw hulp om de wereld te verkennen en haar mysteries te ontdekken door puzzels op te lossen.

Het doel van het spel is om de puzzel te voltooien door alle woorden te vinden – inclusief een geheime die verticaal wordt onthuld. Elke keer dat je een nieuw woord vindt, worden de letters ervan gracieus over het bord verspreid, waardoor de andere worden onthuld.

Coin Master

De gokautomaat is de enige manier om vooruitgang te boeken in de Coin Master. Aan het begin van het spel word je beloond met enkele spins, maar zodra je de spins hebt uitgespeeld ontvang je slechts 5 gratis spins per uur.

Dit betekent dat als je al je spins hebt voltooid, je nog een uur moet wachten om gratis spins te ontvangen.

Cooking Diary

Cooking Diary is een simulatie- en tijdmanagementspel. Hier word je chef, op weg om de culinaire hoofdstad van Tasty Hills te veroveren. …

Het echte plezier begint wanneer je lid wordt van Guilds en meedoet aan chefwedstrijden. Creëer gilden met je vrienden, behaal gemeenschappelijke culinaire overwinningen en kook met spelers over de hele wereld.

Evermerge

Welkom in het land van EverMerge, een plek waar beroemde verhaalhelden samenleven in een ongebruikelijke wereld die wacht om tot leven te worden gewekt, één wedstrijd en combo tegelijk.

Hoe meer je samenvoegt, hoe meer er in dit omslachtige verhaal zit en hoe meer onverwachte verrassingen er worden onthuld. Dit is de volwassen verhalenboekwereld waar nog niemand over heeft geschreven.

Farm Heroes Saga

Rancid the Racoon probeert de kostbare Farm Lands te bederven en steelt onderweg zoveel mogelijk Cropsies.

Werk samen met de Farm Heroes en help de Cropsies te verzamelen om de dag te redden! Speel honderden levels door puzzels op te lossen door te wisselen, matchen en Cropsies te verzamelen op de boerderij!

Lees ook: Animal Crossing

Fischdom

Neem deel aan deze uitdagende en leuke gameplay met unieke wendingen terwijl je tanks decoreert om gezellige huizen te creëren voor je mooie vissen.

Voer ze, speel met ze en kijk hoe ze met elkaar omgaan. Unieke gameplay: wissel en match, ontwerp en versier, speel met en verzorg vissen, allemaal op één plek!

Gardenscapes

Gardenscapes is het spel voor het bouwen van tuinen, het vertellen van verhalen en three-of-a-kind matches. Verander een oude tuin in de mooiste tuin ter wereld.

Het begint met Austin die je belt om te zeggen dat je een landhuis hebt geërfd met een (vroeger) prachtige tuin. Het landhuis is in goede staat maar de tuin is in puin. Nu is het aan jou om de tuin in oude glorie te herstellen.

Governor of Poker 3

Heb jij altijd al een poker pro willen worden? Speel 24/7 Texas Hold’em poker tegen je eigen vrienden óf echte pokerspelers. Download Governor of Poker 3 nu en overbluf je vrienden!

Gummydrop

Gum Drop is een opwindend nieuw verlossingsspel met een gekke cast van personages die snelle actie, geweldige geluiden en een vrolijk grafisch pakket bieden.

Het doel is om vakkundig de release van je bal te timen om in één van de negen verschillende scorekanalen te vallen.

Happy Color

Happy Color is de meest populaire kleur-app in Google Play en App Store. Eén van de grootste voordelen van Happy Color is een unieke inhoud en alleen met de hand getekende afbeeldingen.

Harry Potter

De Harry Potter-videogames zijn een serie videogames gebaseerd op de Harry Potter-franchise die oorspronkelijk is gemaakt door J.K. Rowling.

Veel van de op Harry Potter geïnspireerde videogames sluiten aan bij de romans en films met dezelfde naam. De hoofdserie bevat een videogame voor elke roman, evenals twee voor de finale. Er zijn meerdere verschillende versies voor individuele spellen.

Hay Day

Leer de indeling van het land, verzorg jouw gewassen en ruil goederen met buren en vrienden.

Het is een heel bijzondere plek waar de gewassen nooit afsterven, ook al regent het nooit. Het delen van de boerderij met de eigenzinnige dieren maakt de dingen alleen maar leuker!

Homescapes

Welkom bij Homescapes! Help Austin, de butler, om warmte en comfort terug te brengen in het landhuis van zijn prachtige familie. Kom binnen – avonturen wachten op je vanaf het moment dat je door de deur loopt!

Versla kleurrijke match levels om kamers in het landhuis te renoveren en in te richten, en ontgrendel gaandeweg steeds meer hoofdstukken in het spannende familieverhaal! Waar wacht je op? Doe alsof je thuis bent!

June a Journey

June’s Journey is een spel met verborgen voorwerpen (ook wel bekend als verborgen afbeeldingen).

Spelers krijgen een lijst met items die ze in een statische scène kunnen vinden. Ze ontvangen dan punten voor elk gevonden item en scoren vermenigvuldigers voor het snel voltooien van de taak.

Lily’s Garden

Het is een mobiele game, vergelijkbaar met Candy Crush, ontwikkeld door het Deense bedrijf Tactile Games. Het uitgangspunt is dat Lily’s oudtante Mary net is overleden, en Lily de opdracht geeft om haar eigendom binnen 30 dagen op te knappen om het eigendom ronduit te erven.

Mario Kart

Race met je vrienden of vecht tegen ze in een herziene gevechtsmodus op nieuwe en terugkerende gevechtscursussen. Speel lokaal in multiplayer voor maximaal 4 spelers in 1080p terwijl je in de tv-modus speelt.

Elk nummer van de Wii U-versie, inclusief DLC, keert glorieus terug. Bovendien verschijnen de Inklings als geheel nieuwe gastpersonages, samen met terugkerende favorieten, zoals King Boo, Dry Bones en Bowser Jr.!

Match Master

Match Masters is een competitief puzzelspel. Het combineert vaardigheid, geluk en innovatieve spelelementen om een unieke spelerservaring te creëren. Onze aanpak is om iedereen te laten concurreren en te laten genieten in een genre dat gemakkelijk te leren is, maar moeilijk te beheersen!

Matchington

Versier je landhuis met een make-over puzzelspel! Ontwerp nieuwe woonaccessoires en meubels door snoep te matchen, power-up met levels en renoveer je hele huis, inclusief je keuken en tuin.

Merge Dragons

Merge Dragons, is een mobiel spel voor Android- en iOS-apparaten dat je meeneemt naar een magisch land met draken, mystieke items en kwaadaardige “Zomblins”, die je kunt verslaan om het land terug te winnen. Je kunt land terugwinnen door dingen in groepen van drie te matchen (of samen te voegen).

Mergenumber

“Merge Number Puzzle” is een verslavend ontspannend spel voor het samenvoegen van blokken.

Nonogram

Nonogrammen zijn verslavende hersenspellen die logica combineren met pixelkunst. Onthul verborgen afbeeldingen op de puzzelpagina’s op basis van de cijfers in beide richtingen!

Dit zijn klassieke Japanse kruiswoordpuzzels met verborgen afbeeldingen. Degenen die er ooit van hebben gehoord, kennen meestal de regels.

Parchisi

Dit is een racespel. Het lijkt erg op Ludo, geïntroduceerd in Engeland in 1896. Parcheesi en Ludo zijn rechtstreeks geërfd van het Indiase wild Parchisi. De Parchisi, in India, wordt gespeeld op een bord van wol gekruist op de grond of op een tafel.

Er zijn, in de paleizen van Agra en Allahabad, grote Parchisi-borden met rood en wit gemarmerde vierkanten waar de keizer vroeger speelde, zijn de de levende stukken 16 concubines uit zijn harem.

Pokémon Go

Sluit je aan bij trainers over de hele wereld die Pokémon ontdekken terwijl ze de wereld om hen heen verkennen.

Pokémon GO is de wereldwijde spelsensatie die meer dan 1 miljard keer is gedownload en door de Game Developers Choice Awards en tot “Beste app van het jaar” door TechCrunch is uitgeroepen tot “Beste mobiele game”.

Roblox

Roblox adverteert zichzelf als een ‘verbeeldingsplatform’ waarmee gebruikers miljoenen online 3D-games kunnen ontwikkelen of spelen. Het werd gelanceerd in 2007 en heeft elke maand 64 miljoen spelers, met naar schatting in totaal 178 miljoen accounts op het platform.

Het is beschikbaar om te downloaden als een app op zowel Android als iOS en wordt vermeld als 12+ met ouderlijk toezicht geadviseerd. Gebruikers kunnen het spel ook spelen op tablets, pc, Xbox One of Amazon-apparaten.

Lees ook: Roblox

Rummikub

De unieke combinatie van tactisch denken, geluk en gespannen concurrentie heeft dit klassieke familiespel tot één van de meest succesvolle spellen van de afgelopen 70 jaar gemaakt!

Rangschik de tegels om de slimste kleur- en cijfercombinaties te maken. Ben jij de eerste speler die alle tegels plaatst en de wedstrijd wint?

Shop Titans

Shop Titans is een simulatie-RPG-game die bestaat uit het bouwen van je eigen winkel in een fantasiekoninkrijk. Hierin kun je harnassen, zwaarden, drankjes en allerlei soorten uitrusting maken en verkopen aan helden om hen te helpen bij hun avonturen.

Word rijk door items te verkopen die je in je winkel maakt, en zo een ambachtelijk imperium op te bouwen!

Sims

The Sims is een strategisch videospel voor levenssimulatie, ontwikkeld door Maxis en uitgegeven door Electronic Arts in 2000.

Het is een simulatie van de dagelijkse activiteiten van één of meer virtuele mensen (“Sims”) in een huishouden in een buitenwijk nabij een fictieve stad. Spelers besturen aanpasbare Sims terwijl ze carrière- en relatiedoelen nastreven.

Tetris

Tetris, videogame gemaakt door de Russische ontwerper Alexey Pajitnov in 1985 waarmee spelers vallende blokken strategisch kunnen roteren om levels leeg te maken. Het doel van het spel is om zo lang mogelijk te voorkomen dat de blokken naar de bovenkant van het scherm opstapelen.

Thug Life

Thug Life is een snel bordspel van stadsgevechten en drama. Concurreer met rivaliserende bendes in een strijd om geldmacht en respect.

Thug Life is een snel, leuk bordspel over bendeoorlog. Spelers kruipen in de huid van gangsters die misdadigers leiden naar misdaden en gewelddadige stedelijke oorlogsvoering.

Tile fun

Tile Fun is een gloednieuw spel voor het matchen van tegels! Het is geen gewoon mahjongspel of bijpassende spellen, maar bied je een compleet nieuwe gameplay. Combineer 3 dezelfde tegels om uitdagende puzzels op te lossen.

In het begin is het gemakkelijk en naarmate je vordert, zul je veel uitdagende levels tegenkomen.

Toon blast

Betreed de gekke cartoonwereld met Cooper Cat, Wally Wolf, Bruno Bear in de hoofdrol en geniet van heel veel gekke en uitdagende levels! Blaas kubussen op en maak krachtige combo’s om levels te halen. Los puzzels op om de Toon-bende te helpen terwijl ze door magische werelden reizen!

Township

Township-functies lopen sterk uiteen, maar de belangrijkste diensten die het meest worden verleend, zijn het onderhoud van lokale wegen en het beheer van openbare hulp.

Vastgoedbeoordeling is in sommige gevallen een township-functie en in een paar staten dient de township als een gebied voor schoolbestuur.

Uno

UNO is het klassieke kaartspel dat gemakkelijk op te pakken is en onmogelijk neer te leggen! Spelers matchen om de beurt een kaart in hun hand met de huidige kaart die op de stapel wordt weergegeven, hetzij op kleur of op nummer.

Speciale actiekaarten zorgen voor gameveranderende momenten terwijl ze je helpen je tegenstanders te verslaan.

War Dragons

War Dragons is een visueel verbluffend real-time strategiespel in 3D waarin jij de controle hebt over het ultieme drakenleger.

Word lid van een gilde, help je teamgenoten bij het lanceren van aanvallen en houd vijandelijke invallen in real-time tegen. Fok je draken om een nog krachtiger leger te creëren.

Word Domination

Word Domination is een snel, verslavend real-time woordspel. Je hoeft niet meer te wachten tot jouw tegenstander een zet doet! Word Domination zorgt ook voor een twist en voegt een extra strategielaag toe met meer dan 45 verzamelbare boosters om je een voorsprong te geven op je tegenstander.

Wordfeud

Speel tegen 30 miljoen tegenstanders! Wordfeud is een puzzelspel voor meerdere spelers waarin je vrienden en willekeurige tegenstanders kunt uitdagen en tegelijkertijd in maximaal 30 verschillende spellen kunt spelen!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *