Skip to Content

Leeslijst met 10 boeken aanraders voor zomer op vakantie of strand

Leeslijst met 10 boeken aanraders voor zomer op vakantie of strand

Wanneer we denken aan een vakantie, denken we meestal aan ontspanning. Natuurlijk is het fijn om even weg te zijn van het werk of de dagelijkse sleur en te genieten van wat rust en zon. Maar voor velen is een vakantie ook een perfect moment om wat meer te lezen. Zeker als je op reis bent, is er vaak wat meer tijd en aandacht voor een goed boek en leeslijst.

Daarom hebben we hier 10 toppers voor je op een rijtje gezet, die je mee kunt nemen op vakantie. Of je nu kiest voor een spannende thriller, een ontroerend verhaal of een stoere fantasyroman, er is voor ieder wat wils. Dus pak je strandstoel of ligstoel maar vast in en laat je meevoeren naar een andere wereld met een van deze boeken!

Leeslijst

Het meisje in de trein, Paula Hawkins

Als je van spannende thrillers houdt, is Het meisje in de trein een echte aanrader. Het boek gaat over Rachel, die iedere dag met de trein naar Londen gaat en daarbij elke dag langs het huis van haar ex-man Tom en zijn nieuwe vriendin Anna voorbij rijdt.

Op een dag ziet ze iets wat haar hele beeld van Tom en Anna op losse schroeven zet. Wat ze gezien heeft, is echter niet helemaal duidelijk en al snel komt Rachel erachter dat er meer aan de hand is dan ze dacht. Een spannende pageturner die je vast niet meer los zal laten!

Meer informatie vind je hier.

De kleine prins, Antoine de Saint-Exupéry

De kleine prins is een klassieker die je vast wel eens voorbij hebt zien komen. Het boek gaat over een kleine prins die op reis is en allerlei planeten bezoekt. Op iedere planeet ontmoet hij iemand met een andere visie op het leven en leert hij weer wat bij.

Uiteindelijk komt hij op aarde terecht en ontmoet hij een piloot, die vastzit in de woestijn. Samen proberen ze een manier te vinden om van de woestijn weg te komen. Een sprookjesachtig en ontroerend boek, waarin de Saint-Exupéry de wijsheid van de kleine prins probeert door te geven aan de piloot.

Meer informatie vind je hier.

De alchemist, Paulo Coelho

De alchemist is een boek over de jonge herder Santiago, die ervan droomt om een schat te vinden. Op een dag besluit hij zijn droom na te jagen en vertrekt naar Egypte, waar hij denkt dat de schat te vinden is. Tijdens zijn tocht leert Santiago alles over zichzelf, de wereld en de kracht van de alchemie. Een inspirerend boek over volgen van je hart en het bereiken van je doelen.

Meer informatie vind je hier.

De ring van Solomon, Jonathan Stroud

Als je van fantasy houdt, is De ring van Solomon een echte aanrader. Het boek gaat over Bartimaeus, een tovenaar die opdraait voor een misdaad die hij niet heeft begaan. Als straf wordt hij toevertrouwd aan de jonge tovenaar Nathaniel, die hem naar een verre stad moet brengen.

Op deze reis komen ze allerlei gevaarlijke obstakels tegen, waarbij Nathaniel steeds meer moet vertrouwen op de kracht van de ring van Solomon. Een spannend boek vol magie en avontuur, dat je vast in één ruk uit zult lezen!

Meer informatie vind je hier.

Oorlog en vrede, Lev Tolstoj

Oorlog en vrede is een klassieker die je vast wel eens op school hebt gelezen. Het boek gaat over de jaren van 1805 tot 1812, waarin Napoleon Bonaparte een groot deel van Europa veroverde. T

olstoj beschrijft de oorlog vanuit het perspectief van verschillende personages, waardoor je een goed beeld krijgt van de toenmalige maatschappij. Een indrukwekkend boek dat zeker de moeite waard is om (opnieuw) te lezen!

Meer informatie vind je hier.

The Catcher in the Rye, J.D. Salinger

The Catcher in the Rye is een boek over de jonge Holden Caulfield, die na een aantal problemen van school wordt gestuurd. Hij besluit thuis te blijven en vertelt zijn ouders niet waar hij is. In plaats daarvan gaat hij naar New York, waar hij allerlei avonturen beleeft. Een uniek boek over het leven van een tiener, met een scherpe pen geschreven door J.D. Salinger.

Meer informatie vind je hier.

Wuthering Heights, Emily Brontë

Wuthering Heights is een verhaal over de onmogelijke liefde tussen Catherine Earnshaw en Heathcliff. Het boek speelt zich af op het Engelse platteland en gaat over de strijd tussen twee families. Heathcliff wordt geadopteerd door de familie Earnshaw en groeit op met Catherine.

Maar al snel blijkt dat Heathcliff niet echt thuishoort in het huis en wordt hij weggestuurd. Jaren later keert hij echter terug en wordt de situatie steeds ingewikkelder. Een prachtig en meeslepend verhaal over liefde en haat, dat je vast niet meer los zal laten.

Meer informatie vind je hier.

The Great Gatsby, F. Scott Fitzgerald

The Great Gatsby is een boek over de jonge Jay Gatsby, die rijk is en alles heeft wat hij maar wensen kan. Hij woont in een mooi huis aan de rand van New York en geeft elke week dure feesten.

Maar ondanks zijn rijkdom is Gatsby ongelukkig, want hij kan niet vergeten hoe hij verliefd werd op de mooie Daisy Buchanan. Een tragisch verhaal over de Amerikaanse droom en de werkelijkheid achter de schijn.

Meer informatie vind je hier.

De honger games, Suzanne Collins

De honger games is het eerste boek in een trilogie over Katniss Everdeen, die leeft in een toekomstig Amerika waar jaarlijks een groot probleem is met voedseltekorten.

Om dit probleem op te lossen, heeft de overheid een spel bedacht waarbij iedere provincie jaarlijks twee tieners moet sturen die tegen elkaar moeten strijden. Het spel is echter niet zonder gevaar en al snel blijkt dat het niet alleen maar een spel is. Een spannende en unieke fantasyserie die je vast in één ruk uit zult lezen!

Meer informatie vind je hier.

Gone with the Wind, Margaret Mitchell

Gone with the Wind is een klassieker over de Amerikaanse burgeroorlog. Het boek gaat over Scarlett O’Hara, een jonge vrouw die alles doet om te overleven in de oorlogsjaren. Scarlett is vastberaden om haar huis en familie te beschermen en stopt daarom alles in het behoud ervan. E

en meeslepend en ontroerend verhaal over een vrouw die veel moet opofferen om te overleven.

Meer informatie vind je hier.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *