Lasagne; één van de favorieten van de kinderen en zelf vind ik het ook erg lekker. Toch eten we het niet zo vaak als we misschien wel zouden willen, want stiekem gaat er toch wel wat tijd in zitten om de schaal klaar te maken.
Nu we een slowcooker hebben en ik las dat je hier ook de lasagne in kon bereiden wilde ik dat natuurlijk een keer proberen. En eerlijk is eerlijk het heeft me aangenaam verrast. Tijdens het opbouwen was ik bang dat hij te droog zou worden en dat er niet veel vocht in zat waardoor de pasta niet gaar zou worden.
Maar zoals altijd bij het bereiden in de slowcooker komt er nog veel vocht uit de overige ingrediënten waardoor alles goed ‘onder’ stond en alles gaar werd. Het lukte me zelfs, eigenlijk tegen de verwachting in, om netjes een stuk te snijden en op te scheppen op een bord.
Door de afwisseling van lasagnebladen, kaas en saus is hij stevig genoeg om te blijven staan zoals dat ‘hoort’.
Wat heb je nodig voor deze lasagne?
- 2 uien
- knoflookteen
- 500 gram gehakt
- lasagnebladen
- 2 tomaten
- cougette
- rode paprika
- ketjap
- zout
- peper
- gehaktkruiden
- suiker
- klein blikje tomatenpuree
- wortels
- gezeefde tomaten
- plakjes kaas
- mozzarella
Bereiding
Je begint met het snijden van de ui en de knoflook en dit in wat olie bakken. Daarna het gehakt rullen (hoeft niet helemaal goed gaar) en op smaak brengen met ketjap, zout, peper, gehaktkruiden, suiker en een klein blikje tomatenpuree.
Ondertussen snijd je de wortels, courgette en tomaten klein en voegt deze toe. Tot slot nog de gezeefde tomaten en daarna kun je beginnen met opbouwen.
Eerst de pot invetten, en dan laagje saus, bladen, plakjes kaas, saus etc. Eindigen met saus en dan de mozarella eroverheen.
Dit laat je vervolgens 4 tot 6 uur staan op low stand in de slowcooker. Tussendoor is het goed om even checken of alle bladen wel echt onder het vocht staan, bij het opbouwen hoeft dat nog niet omdat er nog veel vocht komt uit de groenten.
Als de lasagne gaar is kun je eventueel proberen hem nog even in de oven te plaatsen voor een mooi korstje. Het is echter wel een uitdaging om dit vanuit de pot over te zetten in de ovenschaal.
Meer recepten vind je hier
- De toekomst van duurzaam bouwen - 07/10/2024
- Herfst films - 28/09/2024
- Traditionele herfstbloemen - 01/09/2024
Dat zou ik ook graag willen weten.
Hai, helaas staat er bij veel ingrediënten niet bij hoeveel je er van nodig hebt.