Skip to Content

Lasagne cupcakes recept uit muffin tray

Lasagne cupcakes recept uit muffin tray

Vorige week zat ik weer wat op Pinterest te scrollen en zag toen deze afbeelding van lasagne cupcakes voorbijkomen. In mijn hoofd maakte ik hier een notitie van, dit was wel iets om een keer te proberen.

We houden hier in huis tenslotte heel erg van lasagne. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet het recept heb opgezocht, maar gewoon wat ben gaan proberen en natuurlijk kreeg ik daar hulp bij van het hele gezin.

Manlief die de kokend hete lasagnebladen die aan elkaar waren gaan plakken lostrok, dochter die de gehaktballen verdeelde en zoonlief die de cupcakes met kaas versierde. Erg gezellig zo met zijn allen en het resultaat was erg lekker dus wil ik daarom graag met jullie delen.

Ingrediënten lasagne cupcakes

 • Lasagnebladen (makkelijkste is verse bladeren)
 • Geraspte kaas
 • Bladpeterselie
 • Olijfolie

Voor de saus

 • Gepureerde tomaten (pakje 500 ml)
 • Rode paprika
 • 2 uien
 • 2 / 3 teentjes knoflook naar smaak
 • Paprikapoeder

Voor de gehaktballen

 • 400 gram gehakt
 • 1 ei
 • paneermeel
 • gehaktkruiden

Bereidingswijze

Je begint met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Je zet een pan met water op het vuur en laat dit koken. Daarna ga je als eerste aan de slag met de gehaktballen. Je mengt alle ingrediënten tot een mix en braad ze in olijfolie gaar.

Als het water in de pan kookt dompel je hier de lasagnebladen in zodat je ze kan voorgaren en makkelijker vormbaar zijn. Zelf brak ik ze eerst in tweeën zodat ze wat kleiner waren.

Vervolgens bak je de fijngesneden uitjes en knoflook toe en bakt dit mee. De tomatenpuree erbij, stukjes paprika (ik maakte er een soort sliertjes van), eventueel ook nog wat verse tomaten en paprikapoeder.

De bladpeterselie sneed ik fijn en deed ik net als de geraspte kaas in een bakje omdat dat makkelijker werkt voor nieuwsgierige peuters die graag willen helpen.

In een siliconen cupcaketray (kan ook van metaal) smeerde ik alvast de bakjes in met olie. En vormde ik van de lasagnebladen die nog wel stevig waren maar net gaar, bakjes.

Hier deed ik wat saus (mag iets waterig zijn zodat de bladeren goed gaar worden) met groenten in, zodat het grootste deel van de bladeren helemaal beetgaar zou worden.

Daarna mocht de oudste de gehaktballen verdelen en de jongste de kaas. Daarna weer de oudste de peterselie. De tray gaat dan in de oven en dan is het wachten geblazen. Na ongeveer 15 minuten zullen ze al gaar zijn (sneller dus dan in een normale lasagne).

Tip: Mocht je niet zo van de crispy randen houden, zorg er dan voor dat je de randen afbreekt of steek cirkels uit met een glas waarmee je onderop en halverwege, een cupcake vormt. Zorg dan wel voor een iets stevigere saus zodat de cupcake zijn vorm behoudt.

Voor de kinderen was één zo’n lasagne cupcake met een extra balletje meer dan voldoende, zelf hebben we er drie op en zaten toen goed vol. Deze schaaltjes zijn trouwens ook zeker geschikt als tapasgerechtje of als snack op een feestje.

Lasagne muffins

Een alternatief zijn deze lasagne muffins  hier uit de airfryer.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Avatar van Kleine Prinses Kleine Prinses schreef:

  ik krijg honger 😀

 2. Avatar van Simone Simone schreef:

  Wat een leuk idee dit. Ik zou de randjes er zelf wel afhalen denk ik 😉 ik houd niet zo van knapperige pastarandjes. Leuk gerecht om met kinderen te eten in ieder geval: ‘Wat eten we vanavond?: Cupcakes!’

 3. Avatar van Jeske Jeske schreef:

  Wat een super leuk idee !

 4. Avatar van Simpel, met een snufje liefde Simpel, met een snufje liefde schreef:

  Wat lekker! Ik ga die zeker een keertje maken!

 5. Avatar van demallemolenmoeder demallemolenmoeder schreef:

  Leuk om te maken en te eten, lijkt mij! Krijg nu al honger.