Skip to Content

Tekeningen ophangen; tips kunst knutselwerkjes van kinderen

Tekeningen ophangen; tips kunst knutselwerkjes van kinderen

Kinderen vinden het vaak heerlijk om te kleuren, verven, en knippen en plakken. Al snel heb je honderden losse papieren van het creatieve werk van je kleine Picasso.

Hoewel je moeilijk alle krabbels en tekeningen van je kinderen kunt bewaren, zijn er toch een aantal leuke opties die je met deze kunstwerken kunt doen; van ophangen in huis tot leuke plakboeken maken waarvan ze zelf jaren later ook nog genieten.

Persoonlijke muurkunst

Hoewel je moeilijk alle krabbels en tekeningen van je kinderen kunt bewaren, zijn er toch een aantal leuke opties die je met deze kunstwerken kunt doen; van ophangen in huis tot leuke plakboeken maken waarvan ze zelf jaren later ook nog genieten.
Kids drawing on white sheet of paper, closeup

De tekeningen van jouw kinderen kunnen een geweldige aanvulling zijn op het huis.

Het kunstwerk van je kinderen als posters drukken, is één van de makkelijkste en goedkoopste manieren om ze stijlvol in je huis te showen. Vergeet die peperdure kunst die je online koopt; gebruik gewoon het werk van je kind om een knusse sfeer te creëren. Hier zijn een aantal manieren voor:

  • Neem een stuk touw, knijpers en een aantal spijkers. Begin met een nieuw projectje voor de kinderen en laat ze de houten knijpers versieren met verf, watjes of stickers. Hang de knijpers aan het touw dat je aan de muur hebt bevestigd met de spijkers. Vervolgens hang je hier de mooiste en kleurrijke werken van de kinderen aan op.
  • Voor een rustieke look hang je houten planken horizontaal aan de muur. Plaats oogschroeven aan beide kanten van de planken en bevestig hier een stuk touw tussen. Met clips die je aan de draad hangt, kun je foto’s en andere creatieve stukken hangen.
  • Maak een kleine galerijmuur met het kunstwerk van de kinderen. Plak stickerlijsten op de muur of maak een frame met washi tape.
  • Met speldjes of tape kun je de kunst vervolgens ophangen.

Creëer een digitale collage

Het maken van een collage is wel wat meer werk, maar je krijgt er wel een professioneel stuk voor terug waarvan je nog jaren zult genieten.

Ook een collage kun je op verschillende manieren maken door alleen de kunstwerkjes te gebruiken, foto’s toe te voegen of zelfs een echte plakboek te maken met die leuke herinneringen.

Een digitale collage. Hiervoor moet je eerst de kunstwerken inscannen of je maakt er een foto van. Zodra ze op de computer zijn opgeslagen kun je ze in een collage verwerken door meerdere kleinere afbeeldingen te gebruiken. Print het vervolgens uit, plaats het in een mooi lijstje en geef het een mooi plekje aan de muur.

Een digitale collage met foto’s. Hierbij doe je eigenlijk hetzelfde als hierboven genoemd, maar in plaats van alleen de kunstwerken te gebruiken, plaats je ook foto’s van je zoon of dochter op de leeftijd dat ze de kunstwerken hebben gemaakt. Zo krijg je een eigenzinnige collage met de werken van je kinderen, terwijl je ook van de foto’s kunt genieten.

Een collage hoeft natuurlijk niet digitaal gemaakt te worden. Koop een groot plakboek en plak hier de kunst van de kinderen in. Zo is er ook genoeg ruimte om leuke foto’s en teksten te plaatsen. Leuk om later samen door te bladeren.

Kinderen zijn vaak enorm creatief en zullen het heerlijk vinden als hun werk door het huis te vinden is. Het is natuurlijk nog beter als hun werk in het huis van een ander hangt. Stop hun kunst daarom eens in een mooi lijstje die zij aan opa’s, oma’s, ooms en tantes als verjaardagscadeautje kunnen geven.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *