Handige hack voor krullen in het haar (die een paar dagen blijven zitten)

Net als mijn dochter heb ik zelf ook geen haar dat van zichzelf krult. We hadden wel een set met krulspelden, van die rollers die je moet opwarmen en dan met spelden moet vastzetten. Helaas zonder veel resultaat.

Gelukkig was er wel een ander trucje dat werkte. En toen ik dat laatst, per toeval, bij dochterlief deed zag ik dat het bij haar ook werkt. En twee dagen later zag je nog steeds het verschil!

De truc voor krullen?

Krullen maken is eigenlijk niet zo lastig, je krijgt deze al als je de haren van je dochter invlecht. Ik had twee invlechten naast elkaar gemaakt en toen die 24 uur zaten had ze fijne krullen. Deze bleven een halve dag zitten en toen waren ze weer uitgezakt.

Er is echter een truc om te zorgen dat ze meerdere dagen blijven zitten. Namelijk eerst even de haren wassen. Een week later probeerden we het nog een keer. Eerst haren wassen, daarna weer twee invlechtjes na elkaar.

Een nachtje slapen en ja hoor, de volgende ochtend had ze een mooie bos haar. Het lijkt er ook veel voller door.

Nu laat ik haar niet met losse haren naar school gaan, dus haren voorzichtig gekamd en een staart van gemaakt. Toen ze terugkwam van school zaten de krullen er nog steeds in.

Sterker nog, twee dagen later viel het me op dat ze ze nog steeds had. Aan de onderkant was het haar wel piekerig gaan worden. Dus wellicht goed idee om als je gaat invlechten die even in te smeren met een lotion.

Krullen in je haar zonder krulspelden of watergolf - Mamaliefde.nl

Heb je liever grove krullen, dan kan je ook 1 invlecht maken. Het nadeel is echter dat je dan boven en onder in het haar er een krul in hebt zitten. Door twee (of meer) vlechtjes naast elkaar te maken, zit je dichter bij de wortel.

Er zijn ook handig producten die je kunnen helpen bij het maken van krullen, die vind je hier.

Hebben jullie wel eens op deze manier krullen gemaakt?

2 gedachten over “Handige hack voor krullen in het haar (die een paar dagen blijven zitten)

 • 07/03/2017 om 19:48
  Permalink

  Waarom laat je haar niet met los naar naar school gaan? Ik mocht vroeger ook nooit met los haar naar school namelijk. Geen idee waarom. Had ook vaak vlechtjes in snachts. M’n dochter wel nooit vlechten….

  Beantwoorden
 • 07/03/2017 om 21:10
  Permalink

  Mijn dochtertje heeft van zichzelf enorm veel krullen .. Om jaloers op te zijn. Dus invlechten om krullen te krijgen is hier niet nodig.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.