Skip to Content

Diy; de leukste inspiratie gemaakt met kratten

Diy; de leukste inspiratie gemaakt met kratten

Kratten zijn ontzettend leuk om dingen mee te maken. Heel decoratief en helemaal zelf gemaakt. Hoe leuk wil je het hebben? Maak jij ook zo’n mooie wanddecoratie met kratten? Of een handige tafel? We geven je 15 voorbeelden van wat je allemaal zou kunnen maken met deze kistjes.

Laat je inspireren en geef er lekker je eigen draai aan! Je zou zelfs de krat kunnen ophemelen tot hét item in je interieurstijl. Want je kunt er alle kanten mee op. Maak een mooie combinatie van onderstaande ideeën en je hebt een prachtig geheel in je interieur! 

Een kast uit kratten

Hoe sfeervol wil je het hebben? Stapel de kratten op deze leuke manier en je hebt een prachtige ‘kast’ waar je veel spulletjes decoratief in kwijt kunt. Combineer het met mooie verlichting en het wordt in de avonduren een waar kunstwerk. Zorg dat de kratjes goed aan elkaar vastzitten en/of maak ze vast aan de muur! Zo weet je zeker dat het stevig zal blijven staan.

Statafel van kratten

Ee handige statafel maak je eveneens op een simpele manier van kratten. Maak er van hout een mooi tafelblad op en je bent eigenlijk al klaar. Bij dit voorbeeld hebben ze ook de kratten een houten bodem gegeven. Staat wel zo mooi, maar is daarnaast ook handig omdat je er zo nog steviger dingen in kunt zetten.

Salontafel van kratten

Als dit niet mooi meer is…een salontafel van kratten! Je kunt er direct op een mooie manier iets in het midden van plaatsen. In dit voorbeeld is het een plant, maar je zou ook kunnen denken aan iets heel anders. Een mooie kaars of misschien wel een prachtig beeld… De vakken aan de zijkant door het kantelen van de kratten zijn ideaal om dingen in kwijt te kunnen. Boeken, tijdschriften, de afstandsbediening: net waar jij behoefte aan hebt!

Afscheidingsmuurtje

Heb je in je kamer een speelhoek of een werkhoek en wil je dat eigenlijk een beetje wegwerken? Plaats er een mooi krattenmuurtje voor! Je hebt meteen extra opbergruimte voor bijvoorbeeld boeken, maar je kunt het natuurlijk ook gebruiken om er nog een fotolijstje in te zetten of een ander decoratief iets. In combinatie met planten wordt het helemaal een mooi geheel!

Hoekkast

Kratten op elkaar gestapeld kan je heel leuk neerzetten in een kale hoek. Omdat het niet al te breed is, neemt het niet te veel ruimte in beslag. En je kunt er toch weer lekker van alles in kwijt. Zelfs je sloffen…

Schoenenrek

En als we het dan toch over schoeisel hebben: maak een hele grote kast met kratten en gebruik het als schoenenrek! Hoeveel schoenen zoeken bij jou nog een mooi plekje? Uiteraard kan je dit rek zo groot maken als je zelf nodig hebt.

Krattenkast

Met gewone plastic kratten kan je deze kast maken. Of je dit nu wel of niet mooi vindt, zal heel persoonlijk zijn. Maar het kan natuurlijk ook heel handig zijn in een bijkeuken, washok of het schuurtje. Want je kunt er wel op een nette manier van alles in kwijt! Hou je wel van kleur en eens iets anders dan anders? Dan zou je het ook prima kunnen gebruiken als speelgoedkast in de speelhoek of misschien vind je het wel gewoon mooi als kast in je kamer.  

Keukenkast

In een keuken die voor veel mensen gebruikt wordt is een dergelijke krattenkast ook een idee. Kijk maar eens naar het volgende voorbeeld. 

Klein kastje op wielen

Dit kleine kastje is zeker een leuk idee. Door de wieltjes rij je hem zo naar de plek waar je hem nodig hebt. Ik heb de neiging om te zeggen dat je hier mooi elpees in kwijt kunt. En aangezien die tegenwoordig weer volop verkocht worden, is dat misschien ook wel gewoon een goed idee! Maar je kunt er uiteraard ook boeken, tijdschriften en andere zaken in kwijt. 

Hoekje opvullen

Heb je zo’n hoek in je kamer waar je niks mee kunt? Een hoek met aan beide kanten een deur, bijvoorbeeld? Misschien is dit dan wel een idee voor je! Het staat niet alleen heel leuk, het biedt je heel veel ruimte voor al die prulletjes die je toch echt wel wilt laten zien of toch weer die boeken…

Als voetstoel

Pak een krat, zorg voor een heerlijk zacht kussentje erbovenop en voilà: je hebt een voetstoel! Kies voor en stofje van de bekleding die past bij de rest van je interieur en klaar. Meerdere mensen die hun voeten hoog kwijt willen? Dan maak je er toch gewoon een aantal. 

Kinderstoeltjes

Zelfde idee, maar dan met plastic kratjes. Maar of je nu met hout of plastic aan de slag gaat, je kunt deze stoeltjes niet alleen voor voeten gebruiken, maar ook als kinderstoeltje. Moet je natuurlijk wel zorgen dat ze er niet doorheen kunnen zakken. Maak er een aantal voor de kids. En zorg dat het kussentje eraf gehaald kan worden, want dan kan je het krat nog gebruiken als opbergdoos voor speelgoed! Lekker handig toch?!

Wanddecoratie

Uiteraard kan je de kratjes ook heel eenvoudig per stuk ophangen. Dan heb je een klein ‘kastje’ aan de muur. Door te spelen met meerdere kratjes qua afstand ten opzichte van elkaar, geef je er een heel eigen draai aan en speel je zo met de sfeer die het uitstraalt. Je kunt de kistjes zo gebruiken, maar uiteraard kan je ze ook verven!

Opbergruimte in de keuken

Hou je van koken en kom je altijd plaats tekort voor al je spulletjes? Hang een muur vol met deze decoratieve kratjes en je kunt op een mooie manier je kruiden kwijt, het servies of misschien wel je kookboeken.

Bloembak

Nog even een idee voor buiten: een oude fruitkist kan je prima omtoveren tot een prachtige bloembak. Nu kan je gaan voor de grote kratten van dit voorbeeld, maar uiteraard kan je ook prima uit de voeten met kleinere kistjes en leuke plantjes. En eigenlijk kan dat vanzelfsprekend ook binnen gedaan worden. 

Meer inspiratie vind je hier.

Wil
Laatste berichten van Wil (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *