Pastasalade met selleriesalade met kip en / of spekjes; makkelijk en kindvriendelijk recept

Nu het zo ongelofelijk warm is sta ik het liefste zo kort mogelijk in de keuken. Sterker nog, ik vind het heerlijk als ik het in de ochtend al kan voorbereiden zodat ik ‘s-avonds het alleen maar hoef op te dienen.

Een pastasalade is beter dan alternatieven zoals pizza’s of eten halen wat we zoveel mogelijk proberen te beperken.

Afgelopen week bleef een vriendin eten, we waren pas om kwart over zes thuis. Daar had ik al wel rekening mee gehouden zodat alles voorbereid was en in de koelkast klaar stond.

Ik had extra veel pasta gekookt zodat we er twee dagen van konden eten. Nieuwsgierig naar dit zomerse gerecht?

Wat heb je nodig om deze pastasalade te maken

  • Pasta (bij voorkeur spirelli of penne)
  • Selleriesalade
  • Komkommer
  • Rode paprika
  • Mais (klein blikje)
  • Cherrytomaatjes
  • 400 gram kipfilet
  • 150 gram spekjes
  • Olijfolie

Bereiding

Je begint met het opzetten van een pan met water. Zodra het water kookt, kan je de pasta al dente koken. Even goed afgieten en afspoelen met koud water. Een paar druppels olie zorgen ervoor dat het niet gaat klonteren.

Terwijl het water kookt snijdt je de kip in blokjes en bak je de spekjes alvast uit. Daarna de kip aanbakken.

Voor de gelegenheid heb ik er een lepel marcipano aan toegevoegd om de kip en spek te karamelliseren. Daarna goed laten uitlekken en laten afkoelen zodat je het in de koelkast kan bewaren.

Als je de salade bereidt hoef je alleen nog maar de paprika, komkommer en tomaatjes te snijden (natuurlijk kan je dit ook in de ochtend al preppen). Samen met de selleriesalade, mais en vlees door de salade mengen en smullen maar.

Een alternatief recept vind je hier.

3 gedachten over “Pastasalade met selleriesalade met kip en / of spekjes; makkelijk en kindvriendelijk recept

  • 04/07/2015 om 22:45
    Permalink

    Klinkt als een heerlijke salade! Is hier ook favoriet, licht, makkelijk en snel!

    Beantwoorden
  • 10/07/2015 om 22:46
    Permalink

    Lekker, wij maken hem altijd anders, maar deze moeten we ook eens gaan proberen

    Beantwoorden
    • 10/07/2015 om 22:47
      Permalink

      Het staat altijd vrij om je eigen versie in te sturen! Ik ben altijd benieuwd naar nieuwe varianten.

      Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.