Skip to Content

Koreaanse serie Netflix; beste, nieuwe en romantische titels

Koreaanse serie Netflix; beste, nieuwe en romantische titels

Zelf ben ik sinds enige maanden met zwangerschapsverlof van mijn tweede dochter, die medio juni is geboren. In mijn welverdiende extra vrije tijd kijk ik veel televisieshows via allerlei streamingdiensten zoals Netflix, HBO Max en Prime Video. Zo heb ik ook onlangs de Koreaanse series ontdekt, voornamelijk op Netflix.

Koreaanse televisieseries staan bijna allemaal centraal om de liefde, de drama en ethische worstelingen van het leven. Financiële moeilijkheden, racisme, oorlog en verboden liefdes. Ze zijn stuk voor stuk door-en-door romantisch, zonder ordinair te zijn. De liefde is subtiel in de series verwerkt, waardoor je de hele show lang op het puntje van je stoel zit te kijken… Zullen ze dan nu éíndelijk zoenen? In de romantische series valt op dat hier regelmatig nog sprake is van een kaste samenleving.

K-pop tv series

Deze Koreaanse series worden steeds populairder. Op Netflix kun je ze gemakkelijk vinden en er komen maandelijks nieuwe shows en series bij. Reality television, dramaseries en ook veel shows gebaseerd op de Koreaanse geschiedenis en vorige dynastieën. Niet alleen de Koreaanse televisieshows worden steeds populairder, maar ook de Koreaanse popmuziek, iets dat in de volksmond ‘K-Pop’ genoemd wordt. Bekende namen in dit genre zijn met name BTS en Blackpink.

Koreaanse series staan er om bekend uit maar één seizoen te bestaan en erg lange afleveringen te hebben (van ten minste zestig minuten per aflevering). Nadat het seizoen afgelopen is, is ook de serie afgelopen. Het gebeurt maar zelden dat er nog een extra seizoen komt… en nog één… en nog één… Klaar is klaar.
Ik zal jullie wat uitleg geven over een aantal populaire, steengoede, Koreaanse televisieshows die te zien zijn op Netflix.

Naast ‘eigen’ producties worden er ook populaire internationale series verfilmd in Korea zoals Designated Survivor; 60 days en Le Casa del Papel.

Squid Game

Het kan je bijna niet zijn ontgaan: de populariteit van de serie Squid Game. Deze show wordt ook wel een overlevingsdrama genoemd. De 456 deelnemers van de game zitten stuk voor stuk in financiële moeilijkheden.

Ze geven zich op voor het spel van het leven, waarin ze meerdere dodelijke kinderspellen moeten spelen om 45.6 biljoen won te kunnen verdienen. (Dit is ook wel 33 miljoen euro!) Het spel speelt zich af op een afgelegen eiland waar alle deelnemers zijn opgesloten tot er een winnaar is. Een populaire scene is de Koreaanse versie van ‘Annemaria… Koekoek!’

Squid Game staat bekend om de enge, spannende momenten en het vertoont ook beelden die niet voor de jongsten onder ons geschikt zijn. Het kent 9 afleveringen van ongeveer een uur per stuk.

The King’s Affection

The King’s affection is een historische drama, waarin de hoofdrolspeelster wordt geboren als helft van een keizerlijke tweeling. De serie speelt zich af tijdens de Joseon Dynastie.

Doordat zij en haar broer de oudsten zijn van de zittende keizer, geeft de keizer het bevel haar leven te nemen zodat het niet bekend wordt dat zijn zoon de baarmoeder heeft gedeeld met een vrouw. Dit is namelijk een slecht tegen voor zijn toekomstige regering. Tijdens de serie zie je dat het leven van de jonge Dam-yi wordt gered en ze undercover als paleismeisje komt te werken. Na de dood van haar broer, de kroonprins, moet zij zich verkleden tot jongen om zijn plaats in te nemen.

King’s Affection staat in het teken van de verboden liefde. Een liefde tussen twee mensen dat niet kan, maar wie houdt de liefde tegen? Het is een romantische, dramatische serie, met 20 afleveringen van ongeveer 70 minuten per stuk. Zeker een aanrader om te zien, als je van historische series houdt.

Love Alarm

Love Alarm is een modern serie, dat zich afspeelt in het nu. In deze serie volg je een aantal jongeren die leven in een samenleving dat zich heeft aangepast rondom de app Love Alarm. Deze app laat het je weten als er iemand is die romantisch geïnteresseerd is in jou, binnen een straal van tien meter.

De hoofdrolspeelster wordt verliefd op een knappe jongen van haar leeftijd, maar om hem te beschermen zet zij een schild op haar app waardoor hij gelooft dat hij haar liefde is verloren. Hij probeert haar terug te winnen, maar al snel komt er een tweede jongen in het spel…

Love Alarm is een dramatische, hartverscheurende serie waar een love-triangle in voorkomt. In een love-triangle zie je vaak twee jongens, die verliefd zijn op hetzelfde meisje. Het meisje, in deze serie Kim Jo-Jo genaamd, moet haar keuze maken. Welke van de twee jongens wil zij een toekomst mee?

Start- Up

Start-Up is een serie waarin de hoofdrolspeelster, Seo Dal-mi centraal staat. Doordat haar ouders op jonge leeftijd uit elkaar zijn gegaan, zijn ook zij en haar zus In-jae van elkaar gescheiden. Dal-mi bleef bij haar vader, terwijl In-jae met haar moeder vertrok. Na het overlijden van haar vader, besluit Dal-mi zelf mee te doen aan een wedstrijd waarin zij samen met vier anderen een startup moet realiseren.

Haar zus In-jae, die dankzij het tweede huwelijk van hun moeder rijk en succesvol is geworden, doet ook mee aan deze wedstrijd om zichzelf een tweede kans op onafhankelijkheid te geven. Dal-mi wil aan haar zus bewijzen dat de keuze om bij haar vader te blijven, ondanks zijn vroege overleden, de juiste keuze is.

De serie Start- Up is een krachtige, empowering women show, waarin je wordt overtuigd dat door hard te werken alles mogelijk is. Ook deze serie is een romantische drama, maar met veel strijdlustige momenten. Seo Dal-mi heeft namelijk op jonge leeftijd anoniem briefcontact gehad met een leuke jongen, Nam Do-san… Of was het toch iemand anders? Zeker kijken! De serie kent 16 afleveringen, van allen ongeveer 80 minuten lang.

Mr. Sunshine

Mr. Sunshine is een (korte) serie van vierentwintig afleveringen, waarin je meegenomen word naar het begin van de twintigste eeuw. Een Koreaanse jongen die samen met zijn familie werkzaam is als slaaf bij een rijk landheer, moet vluchten voor zijn leven en komt zo in Amerika terecht.

Daar gaat hij het leger in, om later als generaal terug te moeten keren naar Korea. Hij keert terug als echte Amerikaan en wil niets met Korea te maken hebben… tot hij een jonge vrouwelijke activist tegenkomt, die vecht voor een onafhankelijk Korea.

De serie zit bomvol poëtische romantiek, verboden liefde en spannende hartbrekende plot-twisten. De afleveringen duren ongeveer 70 minuten en eindigen stuk voor stuk met een cliffhanger. Een show die valt onder de categorie bingewatchen.

Extraordinary Attorney Woo

Extraordinary Attorney Woo vertelt het verhaal van Woo Young-woo, een jonge vrouw met een stoornis binnen het autismespectrum die als advocate gaat werken. Haar hoge intelligentie komt daarbij goed van pas, waardoor het woord ‘extraordinary’ betrekking kan hebben zowel op haar intellectuele vermogen als op haar autismegerelateerde gedrag.

In het begin vinden haar collega’s het maar niets dat zij er is, maar gedurende de serie veranderd dat. Er ligt zelfs wat romantiek in het verschiet. Gedurende de serie komen we ook meer te weten over haar moeder en moeten er keuzes gemaakt worden.

Meer series vind je hier.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *