Koreaanse keuken; 10 populaire gerechten

De Koreaanse keuken is een van de meest unieke keukens ter wereld, en wordt steeds populairder. Het is een perfecte combinatie van smaak, kleur en textuur. Koreanen houden ervan om hun gerechten zo pittig mogelijk te maken, dus als je dat niet lekker vindt, vergeet het dan maar.

Bibimhap, kimchi, Jjajangmyeon, tteokbokki, bulgogi, Samgyeopsal, Samgyetang, miyeok guk, fried chicken en rice cake zijn allemaal populaire koreaanse gerechten die je thuis kunt proberen.

Koreaanse keuken

Koreaanse keuken is een aantal gerechten die typisch zijn voor Korea. Het is een combinatie van rijst, noedels, groenten, vlees en/of vis. Een typisch koreaanse maaltijd bestaat uit verschillende kleine gerechten, die samen een complete maaltijd vormen. Net zoals de Spaanse Tapas.

Koreaanse gerechten zijn vaak pittig gekruid, en de Koreaanse keuken maakt gebruik van verschillende soorten kruiden en specerijen, zoals gember, knoflook, sesamolie en chilipepers. Ook zijn er kruiden die specifiek voor koreaanse gerechten gebruikt worden, zoals doenjang (sojabonenpasta), gochujang (een pittige chilipasta), kimchi (een pittige, marineerde groente) en jeotgal (een soort ingemaakte vis).

Koreaanse gerechten worden vaak bereid in een wok of op een grill.

Een ander uniek aspect aan de Koreaanse keuken is dat er veel gebruik gemaakt wordt van rijst en noodle-gerechten. Wanneer je een typisch Koreaans gerecht maakt, is het belangrijk dat je de juiste ingrediënten gebruikt. Gelukkig zijn deze steeds makkelijker te vinden in Nederland.

Veel koreaanse gerechten worden geserveerd met kimchi, een gefermenteerde groentegerecht.

Recept Bibimhap

Bibimbap is een populaire Koreaanse rijstgerecht dat gewoonlijk geserveerd wordt met een mix van verschillende ingrediënten, kimchi, een eierdooier en bulgogi (gegrilde beef). Het wordt ook wel eens de Koreaanse poke bowl genoemd, al kan het ook in zeewier gewikkeld worden en als sushi geserveerd worden.

Een van de bekendste gerechten is bibimbap. Dit is een rijstgerecht met groenten, ei en vlees. Er wordt vaak gebruik gemaakt van rundergehakt of kip, maar je kunt het gerecht ook vegetarisch maken. Bibimbap wordt geserveerd met een pittige saus, en je kunt er zelf aan het tafeltje naar smaak aanpassen.

Recept kimchi

Kimchi is een populaire koreaanse lichte maaltijd of snack die bestaat uit verschillende groenten (meestal Chinese kool of radijs) die zijn gefermenteerd in een pittige saus.

Recept Jjajangmyeon

Jjajangmyeon is een populair koreaanse pasta-gerecht dat wordt gemaakt met een zwarte bonensaus en groenten. Over het algemeen is het een vegetarisch gerecht, al kan er ook vlees aan toegevoegd, over het algemeen gaat het dan om rund of varkensvlees.

Recept tteokbokki

Tteokbokki is populaire koreaanse snack of maaltijd die gemaakt wordt met rijstcake, groenten en een pittige saus.

Recept bulgogi

Bulgogi is een ander populair koreaanse rundvlees gerecht gemarineerd is in een zoete en pittige saus, en vervolgens gegrild of gestoofd wordt.

Recept Samgyeopsal

Samgyeopsal is een ander populair koreaanse varkensvleesschotel die gewoonlijk gegeten wordt met groenten en kimchi, en wordt geserveerd met een pittige saus.

Recept Samgyetang

Samgyetang is een traditioneel koreaanse kippengerecht dat gemaakt wordt met een gevulde kip, rijst, ginseng en diverse kruiden.

Recept miyeok guk

Miyeok guk is een populaire koreaanse seaweedsoep die vaak gegeten wordt door moeders die net bevallen zijn, omdat het helpt bij het herstellen van ijzer en calcium in het lichaam.

Recept Korean fried chicken

Fried chicken is een populaire snack of maaltijd die gemaakt wordt met kippendijen die gebakken zijn in een krokante, pittige saus.

Recept rice cake

Rice cake is een populaire koreaanse snack of maaltijd die gemaakt wordt met rijstmeel, water en suiker, en vervolgens gebakken of gestoomd wordt. Je hebt deze in verschillende variaties van zoet en hartig tot en met gekookte deeg.

Meer Koreaanse recepten vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.