Skip to Content

Kerstdiner bestellen of bezorgen van restaurants of foodbox

ukkig kunnen we op een creatieve manier nog steeds gebruik maken van een kerstdiner bereid door de horeca of met alle producten in een maaltijdbox, zodat we de supermarkt daarvoor niet in hoeven.

Deze maaltijdboxen en restaurants hebben een heerlijk kerstdiner voor ons in petto:

Kerstdiner Maaltijdboxen

Als je zelf graag in de keuken staat, dan is de maaltijdbox een uitkomst. Alle ingrediënten die nodig zijn voor het kerstdiner (denk aan een drie- of viergangendiner) zitten in de box met daarbij de beschrijving hoe je dat heerlijke kerstmaal precies bereidt.

Alleen de stappen volgen en zo ook eens maaltijden maken die je normaal niet maakt, dat klinkt best aanlokkelijk toch? De bekendste maaltijdboxen zijn die van de Albert Heijn, HelloFresh en Marley Spoon. Hierbij de top-10 van maaltijdboxen die als Kerstdiner te bestellen zijn:

Eko menu

Bij eko menu heb je de keuze uit een normaal kerstdiner menu of de vegan kerstspecials. In je persoonlijke menu kun je op basis van je leefstijl en eetfavorieten een selectie maken uit diverse maaltijden. Als je kiest voor een 4-gangendiner met 4 personen, dan bestel je de 3-gangendinerbox voor 4 personen.

Het toetje maak je dan zelf, de rest van de gangen kun je met de ingrediënten uit de box maken. De maaltijdbox van Eko gaat tot 8 personen, ook voor grotere gezinnen is deze dus geschikt. Benieuwd naar deze box?

Voor de vegan kerstspecials klik je hier en voor het kerstmenu kun je hier meer informatie vinden.

Marley Spoon kerstbox

Als je voor de Marley Spoon kerstbox gaat, krijg je geen kant-en-klare box maar kun je zelf je menu samenstellen. De normale recepten zijn aangepast aan Kerst en het seizoen en naar eigen smaak te kiezen. Je kunt uit een 2-persoonsbox of 4-persoonsbox kiezen.

Je kunt hier de maaltijden bekijken en de box bestellen.

HelloFresh kerstbox

Bij HelloFresh kun je deze Kerst kiezen voor een maaltijdbox voor 2, 4, 6 of 8 personen. Als extra kun je een bijpassende wijnbox bestellen. Je kunt een Kerstbox bestellen met speciale kerstmenu’s of gaan voor de Gourmetbox met alle ingrediënten om lekker te gourmetten.

Je hoeft geen lid te zijn van HelloFresh om deze box te bestellen.

De inhoud van de HelloFresh box kun je hier bekijken.

3-gangendiner Veganbox

Op zoek naar een compleet vegetarisch menu? De veganbox biedt een voor-, hoofd- en nagerecht en is voor zowel 2 als 4 personen te bestellen.

De inhoud en maaltijden van de box kun je hier bekijken.

Familiebox

De familiebox biedt voor deze kerst een 4-gangendiner aan. Je kunt kiezen uit een box voor 4 of 6 personen en uit 2 verschillende hoofdgerechten. Doordat er met bekende smaken in het kerstmenu gewerkt wordt, is deze box voor het hele gezin geschikt.

Je kunt de box hier bekijken.

Allerhande Kerstbox

Ben je bekend met de Allerhande, het gratis receptenboek van de Albert Heijn? Daar is ieder jaar ook een kerstbox van. Met lekkere recepten en ingrediënten om een heerlijk Kerstmenu op tafel te zetten.

Zowel in traditionele box als de vegetarische variant wordt in speciale maaltijdboxen aangeboden. Helaas is deze voor dit jaar niet meer beschikbaar.

Je kunt de ingrediënten en recepten hier nog wel bekijken.

Oh My Guts kerstdiner

Het kerstdiner kan nogal wat stress opleveren en dat is vaak verre van gezond. Daar hebben zij een oplossing voor bedacht: het OMG kerstpakket: een kant-en-klaar feestelijk kerstmenu waarbij je kan kiezen uit vlees, vis of vega(n) menu’s bestaand uit 4 gangen.

Het enige wat je hoeft te doen is het op te warmen in de oven en feestelijk op te dienen met de bijgeleverde handige opmaaktips met bijvoorbeeld de bijgeleverde eetbare bloemen. Helemaal van deze tijd! Deze kerstbox is super smaakvol, gezond en verrassend in een handomdraai.

Of je nu gasten hebt die vegan zijn, glutenvrij of liever toch gaan voor vis of vlees, geen probleem je kan het menu heel makkelijk aanpassen aan de behoefte van de gasten.

Meer informatie vind je hier.

Restaurants met speciaal aanbod

Diverse restaurants bieden de mogelijkheid om een speciaal kerstmenu af te halen. Mogelijk jouw favoriete restaurant ook! De volgende restaurants hebben op een creatieve manier een heerlijk kerstdiner bereid, wat alleen nog maar om een mooi versierde tafel vraagt.

Afhalen bij van der Valk Beveren

Met Kerst dineren is voor veel gezinnen een mooie traditie bij een Van der Valk-hotel. Nu de horeca de deuren moet sluiten en ook mensen die in een hotel overnachten geen gebruik kunnen maken van de horeca, biedt Van der Valk een traiteurgids aan.

Via de webshop kun je zelf je gerechten uitkiezen en op een afgesproken tijd de bestelling ophalen of laten bezorgen.

Hier kun je het kerstmenu naar wens samenstellen en afhalen.

Cook like a chef

Geen zin om de hele dag in de keuken te staan? Maar wel zin om thuis je gasten in de watten te leggen met een sterrendiner? Met de sterrenbox van Cook Like a Chef geniet je thuis van de signatuurgerechten van de allerbeste restaurants van Nederland.

De topchefs Jonnie Boer van De Librije***, Edwin Vinke van De Kromme Watergang**, Erik van Loo van Parkheuvel**, Hans van Wolde** van Brut172 en Ron Blaauw van Ron Gastrobar* hebben het werk al voor je gedaan.

Jij hoeft alleen nog maar de finishing touch te doen. In de handige instructiefilmpjes zie je alle tips en tricks om je bord op sterrenniveau op te maken. De luxe maaltijdboxen worden in de weekeinden en feestdagen gekoeld bij je thuis bezorgd door heel Nederland tot aan de Belgische grensstreek en Antwerpen.

Meer informatie vind je hier.

Restaurant het Spijshuys

Een heerlijke kant-en-klare borreltas of het Kerstmenu bestellen en afhalen, is mogelijk bij restaurant het Spijshuys in Boornbergum. Voor zowel een traditioneel als vegetarisch Kerstmenu kun je in dit restaurant een heerlijk menu afhalen.

Voor informatie over de menukaart en de afhaaltijden kun je hier kijken.

Restaurant Kookstudio Oasis

Op de site van restaurant en kookstudio Oasis kun je zelf je gerechten naar keuze bestellen en thuis klaarmaken. De beschrijving hoe je dit maakt zit erbij, het is een variant op de maaltijdbox met daarbij meer keuze om naar eigen smaak een Kerstmaaltijd op tafel te zetten.

Je kunt hier de gerechten bekijken die je kunt bestellen.

Onno Kokmeijer

Genieten van een kerstdiner wat bereid is door een 2-sterrenchef? Op Kerstavond en eerste Kerstdag kun je thuis door chefkok Onno Kokmeijer op afstand begeleid worden om de ingrediënten uit de maaltijdbox zo te bewerken dat er een heerlijk diner ontstaat.

De box wordt thuisbezorgd en is uit te breiden met luxe extra’s zoals Onno’s eigen kaviaar en wijnen.

Voor meer informatie kijk je hier.

Tafelbuffet met hulp van restaurant DenC

Vanaf 2 personen kun je een heerlijk kerstbuffet bestellen bij DenC. Het bestellen gaat online en is in een bepaald tijdvak af te halen. Er zitten zowel warme als koude gerechten bij, volop afwisseling dus.

Meer informatie vind je hier.

25 december menu van restaurant RIJKS

Restaurant RIJKS, 1 ster, biedt op 25 december een speciale Kerst-maaltijdbox aan, die je kunt afhalen. Op het menu staan vier gerechten: een amuse, brood met boter, hoofdgerecht en een bonbon met koffie.

Voor het menu en meer informatie over de beschikbaarheid kun je hier kijken.

Restaurant Rijsel

Voor € 75,- p.p. kun je bij restaurant Rijsel een 6-gangendiner bestellen. Voor wijnadvies kun je een belafspraak maken met één van de sommeliers.

Meer informatie over de beschikbaarheid en het menu vind je hier.

Kippie

Kippie is bekend van zijn pannen met daarin allerlei heerlijke snacks naar keuze, kant-en-klare maaltijden en heerlijke broodjes. Ook hebben ze voor Kerst, naast heerlijke rollades en kalkoen, ook gevulde maïskip of parelhoen op de lijst om te bestellen. Deze kun je online bestellen en afhalen in één van de winkels.

Kijk voor meer informatie hier.

Lees ook: Traditioneel kalkoen kerstdiner

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *