Skip to Content

Voordelen kantoor aan huis

Voordelen kantoor aan huis

Sinds deze maand heb ik ‘eindelijk’ mijn eigen kantoor aan huis. Sinds een jaar keek ik al uit naar dit moment en nu is het eindelijk zo ver.

Na een grote opruim- en doorschuifsessie is de babykamer nu ‘mijn’ kantoor aan huis. In de praktijk betekent dat, dat er een grote kast staat met bakken waar ik vanalles in kan opbergen.

Een groot wit bureau om aan te werken, lekker voor het raam dat uitkijkt op de achtertuin en het water, en de rest helemaal leeg met witte muren en vloeren zodat ik dat kan gebruiken om foto’s te maken voor bijvoorbeeld reviews.

Ik heb geprobeerd mijn thuiskantoor een beetje gezellig in te richten zodat het ook een fijn plekje wordt om er te zijn. Daarom leek het me leuk om daar wat foto’s van te delen.

Zonder afleiding werken

Sinds deze maand heb ik 'eindelijk' mijn eigen kantoor aan huis. Sinds een jaar keek ik al uit naar dit moment en nu is het eindelijk zo ver.

Zelfs als ik alleen thuis ben, maar beneden op de bank of aan de eettafel zit wil ik nog wel eens afgeleid zijn tijdens het thuiswerken. Ik zie dan wat rommel liggen, of ik hoor iets en als ik even uit mijn flow raak dan wordt ik helemaal afgeleid.

Als de kinderen er zijn vind ik het ook wel gezellig om er bij te zijn. Ook als manlief thuis is zodat ik niet op ze hoef te letten.

Op mijn kantoor is die afleiding minimaal. Ik heb mijn laptopje en kan gewoon heel efficiënt werken.

Ik heb ook alles bij de hand wat ik nodig heb en als ik ergens mee bezig ben kan ik het ook gewoon laten liggen zonder dat de kinderen er direct aanzitten. Gewoon echt een plekje voor mezelf!

Mama werkt ook

Voor de andere huisgenoten is het nu ook duidelijk. Als ik op mijn kantoor aan huis zit ben ik aan het werk. Ik ga alleen soms naar events en afspraken de deur uit, maar het grootste deel van de tijd werk ik gewoon thuis achter de laptop.

Voor de kinderen kan dat soms wel verwarrend zijn. Als ik op kantoor zit wordt ik ook minder gestoord. Van kinderen die wat willen vragen, tot manlief of de schoonmaakster. Ik ben wel thuis, zodat als het nodig is, ik gewoon kan inspringen.

Opslag

Oké, nu klinkt dat een beetje raar, want opslag zal vast niet de primaire taak zijn van een kantoor aan huis.

Maar zeker als er kinderen in je huis rondlopen is het fijn om een ruimte te hebben die je kan afsluiten.

En waar je ook dingen kan opslaan zonder dat de kinderen eraan kunnen zitten. Omdat je het nodig hebt voor je werk, in mijn geval samples om te reviewen.

Want als het uitgepakt wordt, wil ik het liefste meteen foto’s maken. Dus vaak kijk ik even wat erin zit en dan gaat het in de doos naar het kantoortje.

Tot er tijd voor is om er mee aan de gang te gaan. En niet alleen die spullen hoor, ook dingen die ze nog even niet mogen zien passen daar goed.

Fotostudio

Nu heb ik beneden een witte tafel staan, met een goede felle lamp daarbij. Maar ik vind het ook fijn dat ik op kantoor net iets meer ruimte heb.

Niet alleen een wit bureau waar ik even ‘snel’ foto’s kan maken.

Maar ook een witte vloer en witte muren. Die blijven dus ook heel ‘saai’ zodat als ik iets op de foto wil zetten wat groter is, dat op het kantoor aan huis kan doen. En niet eerst de tafel, kasten of wat dan ook hoef te verschuiven.

Tip: Check vooraf goed wat de voordelen en regels zijn van de belastingdienst voor een bedrijfsruimte op het huisadres.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Avatar van Shiromanie Shiromanie schreef:

  Ik kan niet wachten mijn eigen ruimte te hebben. Nu ben ik alleen nog op zoek naar de juiste meubelen.

 2. Avatar van Pappablogt Pappablogt schreef:

  Wij hebben onlangs de zolder verbouwd en er een werkkamer van gemaakt. Ik vind het heerlijk om thuis te werken, op het werk wordt ik toch vaak gestoord en loop je van meeting naar meeting. Thuis heb je echt tijd om een project vooruit te duwen. In mijn vakgebied althans … Dit allemaal wel als ik rustig op zolder zit zonder kids anders wordt het niks 🙂

 3. Avatar van Laura Laura schreef:

  Ah, wat fijn zeg! Ik heb het ook geprobeerd. Bureau op mijn slaapkamer om daar te werken in alle rust, maar hier werkt dat helaas niet. Binnen no time zaten de kinderen boven op mijn bed. Ze vonden het zo sneu als ik alleen zat daar. Hoe vaak manlief en ik ook vertelden dat juist dat de bedoeling was, ik alleen met mijn computer. Ik heb het dus maar weer opgegeven.

 4. Avatar van Sanne Sanne schreef:

  Helemaal gelijk!
  Ik werk/studeer ook zoveel beter als ik op mijn eigen afgesloten plekje kan zitten.
  Binnenkort verhuizen we en dan heb ik ook mijn eigen bureau, yeeey!

 5. Avatar van Marijke Marijke schreef:

  Heerlijk je eigen ruimte! Ik werk op kantoor ook efficiënter dan thuis. Hoewel als ik eenmaal in een flow zit ik door niets en niemand wordt afgeleid

 6. Avatar van Petra Petra schreef:

  Het klinkt misschien vreemd, maar thuis kan ik echt niet werken. Ik weet dat er gezegd wordt dat de productiviteit thuis omhoog gaat maar bij helaas niet. Ik ga dan met de hond spelen en komt er weer niks van haha.