Skip to Content

Kaneelbroodjes airfryer recept voor cinnamon rolls van croissantdeeg

Kaneelbroodjes airfryer recept voor cinnamon rolls van croissantdeeg

Laatst deelde ik al het recept voor pizzabroodjes; vandaag nog zo’n lekker en eenvoudig hapje uit de airfryer. Namelijk Cinnamon rolls, oftewel kaneelbroodjes. Ik had nog een blikje croissaintjes deeg liggen die tegen de houdbaarheidsdatum aanliep dus gebruikt moest worden.

Daarom maakte ik op vrijdagmiddag deze kaneel broodjes. Wedden dat de kinderen hun vingers hierbij zullen aflikken! Hier in huis is het in ieder geval goedgekeurd door de kids en hun vriendinnen! 

Laatst deelde ik al het recept voor pizzabroodjes; vandaag nog zo'n lekker en eenvoudig hapje uit de airfryer. Namelijk Cinnamon rolls, oftewel kaneelbroodjes. Ik had nog een blikje croissaintjes deeg liggen die tegen de houdbaarheidsdatum aanliep dus gebruikt moest worden.

Ingrediënten kaneelbroodjes

  • Croissaintdeeg
  • Kaneel
  • Basterdsuiker
  • Rozijnen
  • Poedersuiker
  • Vanillesuiker
  • Melk
  • 1 ei

Bereidingswijze cinnamon rolls

De broodjes zijn heel makkelijk om te maken; je rolt het deeg uit en bestrijkt deze met een mengsel van suiker en kaneel naar eigen smaak. Vervolgens rol je het croissantdeeg uit zodat het plat op de plank ligt en bestrijkt aan één kant het deeg met het mengsel.

Vervolgens strooi je er wat rozijntjes overheen. Ik had een blikje van 6 croissantjes die voor zijn geperforeerd, daarom heb ik de middelste lijn even tegen elkaar aangedrukt zodat je rechthoekige lappen krijgt. Ik heb één van twee gebruikt en een extra lange van vier croissantjes zodat je wat bredere rolls krijgt.

Je kan ze natuurlijk ook gewoon allemaal aan elkaar laten voor nog bredere rolls. Daarna rol je het geheel op, begin aan de kant met de meeste suiker en houd aan één kant wat deeg onbestreken over zodat je de rolls dicht kan ‘plakken’. 

De rol snijd je vervolgens in plakjes van ongeveer 1 tot anderhalve centimeter en leg je in een bakpapiertje in de airfryer. Het bakpapier dat uitsteekt knip je af. Tot slot even een eitje kloppen en de bovenkant bestrijken zodat het een mooi bruin korstje krijgt.

De broodjes gaan ongeveer 10 minuten op 160 graden tot ze helemaal bruin en knapperig aan de bovenkant zijn.

Ondertussen maak je in een schaaltje de glazuur van poedersuiker, een zakje vanillesuiker en een dopje melk.

De poedersuiker kun je zelf toevoegen tot je een stroperige glazuur krijgt die niet te waterig is (en door het brood heen zakt) maar ook niet te dik. Deze bestrijk je vervolgens over het brood heen.

Eventueel even laten afkoelen of de glazuur laten opstijven in de koelkast en daarna smullen maar!

Meer variaties op dit recept vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *