Skip to Content

Jassen trends; voorjaar / zomer en herfst / winter

Jassen trends; voorjaar / zomer en herfst / winter

Het is een rare winter dit jaar. Aan de ene kant steken de eerste narcissen en krokussen hun kop al boven het gras en krijg je zin in de lente. Aan de andere kant zijn er nog steeds voorspellingen dat er winters weer aan kan komen.

Qua jassen maakt het dat erg lastig; want moet je nu een dikke winterjas hebben of is een wat dikkere tussenjas ook geschikt?

Natuurlijk wel goed beschermen tegen de kou, maar er ook hip uit zien met bijvoorbeeld een stoere winterjas. Daarom ging ik in samenwerking met Esprit op zoek naar de laatste trends op het gebied van jassen als wintermode.

Trends jassen

Een jas is een kledingstuk dat je over je kleding draagt en over het algemeen vaak aan hebt. Daarom is het fijn dat hij erg comfortabel zit. Nu denken we vaak als eerste aan de kinderen, maar is het ook goed om jezelf niet te vergeten!

Esprit heeft een heel ruim aanbod van diverse jassen voor winter, lente en daartussenin. Ongeacht wat je zoekt; dik, dun, lang, kort, verschillende kleuren, alles is mogelijk!

Wat dacht je bijvoorbeeld van een comfortabele parka voor jezelf? Dit is een fijne tussenjas die je ook nog prima in het voorjaar kan dragen! Bij Esprit vind je een breed assortiment zodat er voor iedereen wat tussen zit ongeacht wat je smaak is.

Het nadeel van een winterjas online kopen is natuurlijk dat je niet kan voelen hoe warm hij is. Daar heeft Esprit wat op gevonden. Ze werken namelijk met zogenaamde ijssterren.

Op de foto van de jas zie je een aantal sterren die een indicatie geven van de warmte van de jas. Zo weet je precies of je een gewatteerde winterjas hebt die lekker warm is en geschikt is om mee te nemen op wintersport, of toch eerder voor het twijfelachtige weer hier in Nederland.

Model jas

Ook dit jaar zie je weer heel veel bomberjacks bij jongens en bij meisjes; dit keer niet alleen kort maar ook in lang formaat. Deze zijn natuurlijk extra warm en dus fijn voor als ze in de winter gaan buiten spelen. 

Datzelfde geldt voor het baseball jack en de dubbelgeknoopte caban. Ook de peacockmodel jassen die van boven slank zijn en aan de onderkant uitlopen zijn het helemaal.

Kleuren

Als het gaat om de kleuren van de jassen zie je vooral veel donkere aardekleuren voorbij komen. Denk aan navy, khaki en zwart. Bij de meisjes zie je, hoe kan het ook anders, natuurlijk ook roze jassen voorbij komen van zachtroze tot felroze. Dat blijft toch de lievelingskleur voor veel meisjes.

Bij de jongens worden de standaardkleuren afgewisseld met felle kleuren zoals geel en rood. Ook metallic kleuren zal je snel tegen komen.

Printjes & Patronen

Over het algemeen zijn de winterjassen monotoon in één kleur, op een paar uitzonderingen na. Zo zet de trend van de geborduurde bloemen zich voort en heb je heel sierlijke winterjassen. Maar ook patronen met polka dots, hartjes, sterren en zelfs lollies zie je terugkomen.

Ook een jas met een halve regenboog aan kleuren mag. Deze winter staat in het teken van vrolijkheid. Een enkele jas is voorzien van een etnisch printje of ruiten, een trend die je ook veel bij de volwassenen tegenkomt.

Vorig jaar zag je dit heel veel, dit jaar iets minder bij de meisjes, maar bij de jongens scoren badges nog steeds erg goed. Lekker groot en opvallend mag allemaal. De stoere army kleding met camouflageprints en marineitems zie je ook veel terugkomen.

Materialen

In de winter kom je al snel meer bont tegen, in de voering of als randje. Zo ook deze winter; lekker rondom de nek of in de capuchon zodat ze zorgen voor warmte. Maar ook rondom de mouwen of aan de onderkant.

Naast het gebruik van nepbont, zie je ook veel zachte teddystoffen. Aan de binnenkant, maar soms ook aan de buitenkant. En ook wollen jassen zie je deze winter terugkomen.

Reversible

Naast bovenstaande trends zie je de komende tijd ook steeds meer reversible jassen terugkomen. Bijvoorbeeld met vrolijke printjes aan de ene kant en een monotone buitenkant. Zo heb je voor iedere gelegenheid een mooie jas.

Ook superhandig als er net wordt geknoeid; jas omdraaien en je kan weer ‘veilig’ naar huis.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *