Skip to Content

Interieurparfum; geuren voor in huis geurolie, spray en geurstokjes

Interieurparfum; geuren voor in huis geurolie, spray en geurstokjes

Houd jij ook zo van een lekkere geur in huis? Misschien om nare geurtjes te maskeren, zoals na het koken of na een toiletbezoek. Maar een interieurparfum is ook gewoon fijn om je huis lekker te laten ruiken. Daardoor voel je je meteen goed zodra je de deur door stapt en je huis zal ook schoner aanvoelen.

Er zijn veel verschillende soorten interieurparfums. Je kunt je huis lekker laten ruiken met bijvoorbeeld geurstokjes, een geurverspreider (diffuser), geurolie of een geurbrander.

En niet alleen in huis, maar ook in de auto kun je genieten van een heerlijk parfum. En is je interieurparfum op? Dan kun je die in de meeste gevallen heel gemakkelijk bijvullen door een navulling te gebruiken. Het oog wil natuurlijk ook wat; daarom zien interieurparfums er tegenwoordig nog heel catchy uit ook!

Geurverspreiders

Je kunt ook genieten van een heerlijke geur in huis door middel van een geurverspreider. Dan kan een interieurparfum zijn dat je handmatig in je eigen huis kunt rond kunt sprayen. Zo kun je zelf bepalen wáár precies je de geur wilt ruiken, en het is eventueel mogelijk om af te wisselen als je meerdere interieurparfums hebt.

Maar er zijn ook elektrische geurverspreiders op de markt, de zogeheten diffusers. Deze verspreiden een heerlijke geur zonder dat je daar enige moeite voor hoeft te doen. Deze diffusers kunnen wel prijzig zijn, maar ze zijn erg gemakkelijk in gebruik. Het is wel een echte eyecatcher voor je interieur!

Diffusers

Een aromadiffuser helpt je huis geurvrij en fris te houden. Door het toevoegen van etherische oliën aan het water ontstaat een verneveling die een heerlijke geur door je huis verspreidt.

Sommige aromadiffusers zijn ook te gebruiken als luchtbevochtiger of bij symptomen van verkoudheid of om de lucht in huis te desinfecteren. Aromatherapie bevordert je gezondheid.

Geurbranders

Met een geurbrander laat je speciale waxmelts en geurchips smelten, ook versterk je het effect van geurolie. Door het verwarmen van de olie of chips verspreid je een heerlijke geur in huis.

Een geurbrander is een huisje dat verwarmd wordt door middel van een waxinelichtje, boven in de brander plaats je de wax. Door de warmte smelt de wax. De branders vind je in allerlei mooie designs, zo heb je ook nog iets moois op tafel staan.

Geurolie

Geurolie gebruik je voor een geurbrander of in een diffuser. Doordat de olie in een geurbrander warm wordt, verspreidt de heerlijke geur zich gemakkelijk door je woning. Er zijn flesjes met olie te koop waar een lont in zit die je moet aansteken en uitblazen om de lekkere geur vrij te laten komen. Het is wel belangrijk dat je 20 minuten wacht voordat je het lont aansteekt, want zo heeft het voldoende tijd om de olie op te nemen.

Daarnaast zijn er geurbranders waar je een waxinelichtje in moet doen. Aan de bovenkant zit een kuiltje waar je wat geurolie in kunt gieten.

Maar er zijn ook stukjes geurende wax die je in een geurbrander kunt smelten, waarna de geur vrijkomt. Zowel de geurbrander als de meeste oliën en stukjes wax zijn niet erg duur in aanschaf, maar ook hierbij geldt dat de kwaliteit van de duurdere producten vaak wat beter is.

Waxmelts

Waxmelts zijn een soort kleine geurkaarsjes, maar dan zonder lont. Waxmelts leg je op een brander waardoor de wax smelt, zoals het woord dus al zegt.

Het voordeel aan waxmelts is dat ze in tegenstelling tot geurolie niet droog branden en dus niet bijgevuld hoeven worden. Combineer de waxmelts met andere kaarsen op een dienblad en creëer zo een sfeervol stuk op je tafel of kast met een heerlijke geur.

Geurkaarsen

Geurkaarsen zijn ideaal voor een gezellig avondje thuis. Een geurkaars bevordert niet alleen de sfeer in huis, maar laat je huis ook nog eens lekker ruiken.

Er zijn verschillende geurkaarsen, dus kies diegene die jij lekker vindt ruiken. Ook in de badkamer tijdens een lekker bad, heerlijk ontspannen, sfeerlicht en ook nog eens een heerlijke geur.

Geurstokjes

Heb jij al geurstokjes in huis? Dit is een flesje met een vloeistof waarin je een paar houten stokjes steekt. De stokjes nemen de geur uit het flesje op en verspreiden dit zo in je woonkamer, slaapkamer of badkamer. Maar natuurlijk kun je geurstokjes in elke ruimte van je huis zetten. Vaak hebben geurstokjes een mooie houder, waardoor het heel mooi in je interieur staat.

Je kunt in eerste instantie natuurlijk kiezen voor een lekkere interieurparfum, maar daarnaast kan het zinvol zijn om te kijken of het flesje van de geurstokjes ook bij de rest van je interieur past.

Geurstokjes kun je bijna overal wel kopen, zoals bij drogisterijen, warenhuizen, woonwinkels en tuincentra. De prijzen variëren van een paar euro tot enkele tientallen euro’s. De kwaliteit van de duurdere geurstokjes is vaak beter; dat merk je doordat de geur langer blijft hangen.

Wierook

Het branden van wierook geeft een rustgevende sfeer en heerlijk ruikende ruimte. Wierook is te verkrijgen in tal van geuren. Handig is om er een wierookhouder of cassette bij aan te schaffen. Dit is voor veilig en gemakkelijk gebruik. Ook bestaat er antistresswierook, met deze geur kun je helemaal ontspannen.

Geurzakjes

Geurzakjes zijn makkelijk op te hangen of neer te leggen en verspreiden een heerlijke geur. Leg er bijvoorbeeld eentje in het handschoenkasje van je auto of achterin je kledingkast. De geur blijft het best behouden als je het geurzakje dicht laat.

Tip: Als de geur bijna verdwenen is kan je de inhoud van het zakje opzuigen met je stofzuiger voor een fijne geur tijdens het stofzuigen. Zo geniet je nog langer van je geurzakje!

Rituals

Ben je fan van Rituals? Ik wel. Dan wist je vast al dat Rituals ook heerlijke interieurparfums verkoopt in verschillende vormen en zowel voor in huis als voor in de auto. Voor mij staat dit merk symbool voor luxe en ontspanning, en daar houd ik van!

De meeste geuren vind ik heerlijk, dus ik wil me niet alleen kunnen douchen met een lekkere geur van Rituals, het liefst ruikt mijn hele huis ernaar! En gelukkig kan dat, want Rituals heeft veel verschillende producten om je huis heerlijk te laten ruiken.

Aan de producten met meer inhoud hangt wel een prijskaartje, maar er is niets mis mee om je af en toe eens te (laten) verwennen met een Rituals product. Daarom vind ik het ook altijd heel fijn om cadeau te geven of natuurlijk om cadeau te krijgen!

Rituals heeft een grote collectie geurkaarsen van 290 of 360 gram. Deze zitten in een prachtig glaasje, wat je na het opbranden van de kaars natuurlijk nog kunt gebruiken! Als je het glas mooi schoon kunt krijgen, kun je er bijvoorbeeld wattenstaafjes of make-upkwastjes in bewaren. Ziet er mooi uit, toch?

De geurstokjes van Rituals zijn eveneens heerlijk. Er is een luxe variant in een prachtig flesje met veel stokjes en een inhoud van 450 ml. Maar wil je een kleine ruimte lekker laten ruiken, is de kleine variant vaak ook al prima. Deze heeft een inhoud van 50 ml.

Maar er is ook een middenweg qua formaat, namelijk de Rituals geurstokjes van 230 ml. Je kunt voor elke geur een navulling kopen bij Rituals, zodat je niet steeds een nieuw flesje hoeft te kopen, want dat zou zonde zijn! Maar ik heb ook al leuke ideeën voorbij zien komen van mensen die het Ritualsflesje van de geurstokjes (de luxe variant) daarna hebben gebruikt als vaasje voor takken met bloemen.

Een huisparfum; heb je daar al eens over gehoord? Dit is een heerlijke spray die je kunt nemen in jouw favoriete Ritualsgeur. Zelf heb ik eens via een actie een kleine fles huisparfum gekregen, die ik nog steeds gebruik! Hij gaat erg lang mee en de geur blijft best lang hangen. Je kunt heel gemakkelijk zelf bepalen wanneer je weer sprayt.

Voor in de auto

Met een autoparfum zorg je ervoor dat jouw auto altijd lekker fris ruikt. Een autoparfum verwijdert de vieze geurtjes in de auto. Zo voelt jouw auto als een tweede huiskamer. Bekijk hier al onze autoparfums. De autoparfums zijn makkelijk te bevestigen aan het rooster van de verwarming of met een hanger aan de spiegel van je auto.

Ook Rituals heeft speciaal voor in de auto lekkere autoparfums gemaakt. Deze zien er heel mooi uit en zorgen ervoor dat jouw auto altijd fris ruikt!

Ideaal natuurlijk als je per ongeluk toch een keer in de auto een afhaalmaaltijd hebt gegeten of als er gewoon nare luchtjes hangen. En ook hiervoor kun je natuurlijk weer een refill kopen, zodat je kunt blijven genieten van jouw favoriete geurtje in de auto! De blower van jouw auto zorgt ervoor dat de geur zich verspreidt.

Jisca van de Kerkhof

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *