Skip to Content

Interieur trends 2023; van inrichting tot decoratie

Interieur trends 2023; van inrichting tot decoratie

Sommige interieurkleuren en trens blijven terugkomen, anderen zijn verrassend nieuw. Wat brengt hierin dit jaar ons? Het jaar 2023 houdt van rust en ook natuurlijke kleuren zijn het nog altijd helemaal. Hoe vertaal je dat naar kleuren en trends? Welke kleuren zien we dit jaar vooral terugkomen en hoe richt je dan verder je kamer in?

Sommige interieurkleuren en trens blijven terugkomen, anderen zijn verrassend nieuw. Wat brengt hierin dit jaar ons? Het jaar 2023 houdt van rust en ook natuurlijke kleuren zijn het nog altijd helemaal. Hoe vertaal je dat naar kleuren en trends? Welke kleuren zien we dit jaar vooral terugkomen en hoe richt je dan verder je kamer in?

Rust én kleur

Het klinkt misschien juist heel tegenovergesteld, toch is het wel wat 2022 brengt. Zowel rust in je interieur én kleur. Lichte tinten, natuurlijke kleuren: ze komen zeker langs in de trends van nu. Wat dacht je van lichtblauwe kleuren (bijvoorbeeld Bright Flies van Flexa) of juist olijfgroen (bijvoorbeeld Olive Sprig van Histor)? Kleuren die op elkaar aansluiten (ton-sur-ton) geven je interieur een rustige uitstraling. Dit kun je ook toepassen op aardse tinten en daarmee creëer je direct een natuurlijke sfeer. Combineer je dit vervolgens met hout of andere natuurlijke materialen, dan heb je een prachtig geheel.

Wat je ook kunt doen is de trendkleuren als accentkleur gebruiken. Houd je interieur verder neutraal en geef dan 1 muur bijvoorbeeld één van de kleuren die we hierboven aangaven. Eventueel hier en daar nog een kussentje of een lijstje in dezelfde kleur en je bent helemaal up-to-date qua inrichting zonder dat je er veel voor hoeft te veranderen.

Felle kleuren

En dan dus ook nog iets over de kleuren die ook kunnen dit jaar. Ook dit jaar mag het gewoon: een opvallende kleur in je interieur. Je kunt hierbij eveneens kiezen voor 1 wand in die kleur, of juist de accessoires in die kleur toevoegen. En die kleur mag je best kiezen uit je eigen favoriete kleuren. Want dat interieur is toch op de allereerste plaats JOUW interieur.

Je kunt ook eens kijken naar de Urban-stijl. Daarin komen eveneens vrolijke kleuren voor en deze stijl kan eveneens weer helemaal in 2022. Pantone heeft voor dit jaar een blauw/paarse kleur uitgekozen als kleur van het jaar. Dit is Very peri. Misschien is dit wel jouw kleur voor dit jaar?

Natuurlijke materialen

Zoals al eerder aangestipt in dit artikel is de natuur nog altijd een grote inspiratiebron voor de huidige interieurtrends. Nu is dat natuurlijk al langer zo en het sluit ook helemaal aan op dat wat in de maatschappij leeft. Terug naar de natuur én duurzaam leven. De nieuwste woontrends richten zich dan ook op natuurlijke materialen en op duurzaamheid. En die twee gaan prima hand-in-hand.

Wil je zeker weten dat jouw nieuwe interieur inderdaad duurzaam geproduceerd is? Gelukkig hebben we daar keurmerken voor, die aangeven of iets gemaakt met hart voor het milieu en/of de makers ervan. Met de kleur van het jaar van Karwei kom je heel ver met een natuurlijke look. Zij hebben namelijk hun kleur Ginger Gold uitgeroepen tot dé kleur van 2022.

Herfstpallet

Houd je wel van een natuurlijke look, dan is een herfstpallet misschien wel een idee. Combineer het met mooie, grote planten en je hebt een prachtige look te pakken

Urban Jungle

Een echt natuurlijke woontrend vraagt om planten en uiteraard hout of rotan. Dit is een voorbeeld van een prachtig natuurlijk interieur. De ronde vormen maken het een interieur dat prima voldoet aan de trends van 2022.

Ronde vormen

Ronde vormen gaan de strakke lijnen wegjagen binnen de woontrends van 2022. Dit zal de gezelligheid alleen maar ten goede komen en eveneens bijdragen aan een zachte, rustige look. Je kunt hierbij denken aan meubels met ronde vormen, maar ook tafels, krukjes of misschien wel aan de spiegel boven je dressoir. Naast ronde vormen zijn ook organische vormen heel mooi om toe te passen. Dit zal de natuurlijke stemming er nog meer in brengen.

Hotelsfeer

Het gevoel hebben dat je een hotel instapt, en dan ook nog een chic exemplaar. Het geeft de rust waarover we het eerder hadden. Maar combineer het dit keer met chique elementen. Kies hierbij voor kleuren als goud, marmer, velvet en natuurlijk luxe stoffen. In deze stijl komen juist de natuurlijke elementen minder terug.

Ben je niet zo van de planten, dan is misschien juist deze stijl meer jouw ding. Planten worden hier namelijk niet echt in gebruikt. En qua accessoires beperk je je ook tot maar een paar items. Maar daar kun je dan wel weer mee uitpakken. Kies voor luxe kaarsenstandaards of een super-de-luxe vaas met een mooie bos bloemen!

Wabi Sabi

Houd je wel van Oosters? Kies dan voor de Wabi Sabi trend. Het leuke is alleen dat deze trend een combi is tussen de Japanse stijl én de Scandinavische variant. Hierdoor ontstaat er rust en eenvoud. Een interieur om weer heerlijk op adem te komen. En om het zelfs om te zetten naar een hele levensstijl.

Van dit interieur word je toch simpelweg stil? De rust die het uitstraalt is heerlijk. De organische vorm van de tafel is een prachtige eye catcher in het geheel. De kleurstelling doet je denken aan een Scandinavisch interieur, terwijl de accessoires toch vrij Oosters zijn.

Recyclen maar

Natuurlijk is duurzaamheid ook in woontrends terug te vinden en dat kan zich eveneens vertalen naar recyclen. Struin de tweedehands winkels af op zoek naar mooie meubels, kastjes, tafels en ga zo maar door. Je kunt dan meteen kiezen voor een oude woonstijl, zoals de jaren zeventig. Die is eigenlijk gewoon weer helemaal in! Leuk om met al je vondsten een mooi, bij elkaar passend geheel te maken. Koop een retrobehangetje en maak het helemaal compleet!

Een mooi patroontje op de vloer

Niks geen recht-toe-recht-aan planken of laminaat in huis. Maar ga voor een (ouderwets) patroon! Een visgraatvloer is weer helemaal terug van weggeweest. Maar je hebt de keuze uit veel meer patronen voor je vloer. Het geeft direct een heel andere sfeer in je kamer! Dat rechte planken een andere uitstraling hebben dan een visgraatvloer, kun je prima hier zien. Speel je dan ook nog enigszins met de kleurstelling, dan wordt het geheel weer heel anders. Bij onlinevloerenspecialist.nl vind je de meest populaire vloeren en ook alles voor de afwerking.

Wil

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *