Skip to Content

Industrieel interieur in huis; van tips inrichting tot decoratie en kleuren

Industrieel interieur in huis; van tips inrichting tot decoratie en kleuren

In de afgelopen jaren is de industriële stijl steeds populairder geworden. Dit komt doordat deze stijl een stoere en robuuste uitstraling heeft, maar toch ook heel sfeervol en gezellig kan zijn. Een industrieel interieur geeft je woning hierdoor een stoere, rauwe maar toch erg moderne uitstraling. Als je je interieur een industrieel tintje wilt geven, dan kan dat op allerlei manieren. In dit artikel geven we je 10 tips voor een interieur met een industriële uitstraling.

Kies voor robuuste materialen

Als je een industrieel interieur wilt creëren, kies dan voor een combinatie van robuuste materialen zoals hout, metaal en steen. Deze materialen zijn niet alleen stijlvol, maar ook sterk en duurzaam.

Om je interieur een echt industrieel gevoel te geven, kun je ruwe en stoere elementen toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een houten balkenplafond, een betonnen vloer of stoere industriële lampen. Het makkelijkste is het als er in de ruimte al een aantal van deze elementen aanwezig is, die je zo kan benadrukken. Juist door de combinatie van deze ‘koele’ materialen krijgt de ruimte meer sfeer.

Gebruik metaal

Ook metaal is een must in een industrieel interieur. Denk bijvoorbeeld aan een stalen trap, een staal bedframe van steigerbuizen of een industriële lampenkap. Je kan er voor kiezen om dit heel aanwezig te laten zijn of heel subtiel toe te voegen door middel van een aantal accenten zoals zwarte jaloezieën of kies voor deurbeslag zwart. Dit is tegenwoordig helemaal de trend en maakt ieder interieur tijdloos.

Houdt het kleurenpalet sober

Een andere tip is om te kiezen om het kleurenpalet sober te houden, zonder te veel (accent)kleur. Kies bijvoorbeeld voor grijze, witte of zwarte kleuren. Deze kleuren geven je interieur een rustige en stijlvolle uitstraling.

Verlichting

Industriële verlichting is iets wat al een aantal jaren erg populair is. Van stoere hanglampen tot oude fabriekslampen: deze zie je nog steeds regelmatig terug komen. Waar in het verleden de lampen in wat strakkere en gladder afgewerkte vormen zagen, wordt er op dit moment sneller gekozen voor een meer robuustere verlichting terugkomen. Hoe ouder en robuuster het materiaal, hoe beter het past in je industriële interieur!

Industriële deuren

In een industrieel interieur zie je vaak schuifdeuren voorbij komen. Echter kunnen deze onhandig zijn als het gaat om een tochtige ruimte, of een tv kamer doordat licht, geluid en lucht er langs kan. In die situaties kan je bijvoorbeeld kiezen voor een metalen deur met glazen panelen.

Industriële meubels

Natuurlijk horen meubels niet te ontbreken in een interieur; denk bijvoorbeeld aan kasten, eettafel, een bank etc. Industriële meubels hebben het over het algemeen een robuuste en ‘onafgewerkte’ uitstraling. In combinatie met de wat ‘hardere’ materialen zoals hout, metaal en steen kan je voor de zitmeubels bijvoorbeeld kiezen voor lederen materialen. Je kan ook kiezen voor een paar blikvangers zoals een mooie bank of een mooie kast en de rest wat subtieler houden.

Kies ook een aantal vintage elementen

Tot slot voeg ook een aantal vintage elementen toe aan het interieur. Denk hierbij aan oude kisten, koffers of stoelen. Dit geeft je interieur niet alleen een unieke uitstraling, maar maakt het ook erg sfeervol. Ook een aantal dekens of plaids en vloerkleden helpen mee met deze uitstraling.

Eyecatcher

Een industrieel interieur staat vaak vol met unieke, stoere eyecatchers. Denk naast de meubels zelf bijvoorbeeld aan een sfeervolle metalen haard of een tafelklem over de tafel met een industriële decoratie.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *