Inbraak voorkomen tijdens vakantie: 10 eenvoudige tips

Wanneer je op vakantie gaat is het belangrijk om je huis goed te beveiligen om inbraak voorkomen. Helaas worden er ieder jaar weer duizenden huizen geplunderd tijdens de vakantieperiodes. Gelukkig kun je met een aantal eenvoudige maatregelen de kans op inbraak en oplichting sterk verminderen. In dit artikel geven we je 10 tips om je huis inbraak- proof te maken.

Inbraak voorkomen

1. Zorg ervoor dat je huis op slot is wanneer je weggaat. Dit lijkt een open deur, maar helaas worden veel huizen geplunderd omdat de deuren en ramen niet op slot zijn.

2. Laat geen sleutels onder de mat of achter het bloempotten. Dit is een van de eerste plekken waar inbrekers zoeken.

3. Zorg ervoor dat er geen post in de brievenbus ligt. Post die in de brievenbus ligt geeft aan dat je huis leeg is.

4. Zet een timer in op je verlichting. Wanneer er ‘s avonds licht aan gaat in je huis, zullen inbrekers denken dat er iemand thuis is.

5. Zorg ervoor dat je alarm aanstaat wanneer je weggaat. Een alarm zal inbrekers afschrikken en het maakt het makkelijker voor de politie om je huis te vinden wanneer er iets gebeurt.

6. maak gebruik van camerabewaking. Tegenwoordig zijn er veel betaalbare opties voor camerabewaking. Een camera op je huis zal inbrekers afschrikken.

7. Geef je huis niet aan vreemden. Wanneer er mensen aanbellen die je niet kent, weet je nooit of ze wel echt zijn wie ze zeggen dat ze zijn.

8. Zorg ervoor dat je tuin netjes is. Een tuin die er ongebruikt uitziet, geeft aan dat je huis waarschijnlijk leeg is.

9. Vraag je buren of ze op je huis willen letten. Een goede buur is een waakzame buur. Wanneer je buren weten dat je op vakantie bent, kunnen ze extra opletten op verdachte activiteit rondom je huis.

10. Wees voorzichtig met social media. Wanneer je op social media aangeeft dat je op vakantie bent, maak je het inbrekers makkelijker. Geef dus nooit precies aan wanneer je weggaat of hoe lang je weg zult blijven.

Als je deze tips opvolgt, vermindert je de kans op inbraak aanzienlijk. Een inbreker die bij je huis komt, zal snel afgeschrikt worden wanneer hij of zij merkt dat er goed beveiligd is.

Meer tips vind je op de website van de politie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.