De 10 lekkerste ijsrecepten om thuis te maken zonder ijsmachine!

Wie houdt er niet van ijs? Het is lekker, verkwikkend en je kunt er oneindig veel variaties mee maken. Helaas hebben niet iedereen een ijsmachine en daarom vind je hieronder 10 recepten voor heerlijk zelfgemaakt ijs, zonder ijsmachine!

Lees ook: IJsjes maken; 17 recepten met roomijs of waterijs voor kinderen

Stracciatella ijs

Dit recept is voor een heerlijk romig ijs met chocolade schilfers. Als je dit ijs eenmaal hebt geproefd, wil je niets anders meer!

Ingrediënten:

  • 500ml slagroom
  • 250g fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 200g pure chocolade ( minimaal 70% cacao)

Bereiding:

  1. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Laat de chocolade iets afkoelen.
  2. Mix de slagroom, kristalsuiker, vanille-extract en cacaopoeder door elkaar.
  3. Voeg de afgekoelde, gesmolten chocolade toe en mix alles nog eens goed door elkaar.
  4. Doe het ijs in een bak en zet het minimaal 4 uur (liever nog een nacht) in de vriezer.
  5. Haal het ijs uit de vriezer en laat het ca. 10 minuten op kamertemperatuur komen. Serveer het dan in bolletjes.

Aardbeienijs

Dit recept is voor een fris en romig ijs met stukjes aardbei erin. Je kunt dit ijs natuurlijk ook met andere vruchten maken, zoals banaan, kersen of bosbessen. Lekker ook in combinatie met bijvoorbeeld een zelfgemaakte zwarte bessensaus.

Ingrediënten:

  • 500g aardbeien
  • 500ml slagroom
  • 250g fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereiding:

  1. Was de aardbeien en snijd ze in stukjes.
  2. Mix de slagroom, kristalsuiker en vanille-extract door elkaar.
  3. Voeg de aardbeien toe en mix alles nog eens goed door elkaar.
  4. Doe het ijs in een bak en zet het minimaal 4 uur (liever nog een nacht) in de vriezer.
  5. Haal het ijs uit de vriezer en laat het ca. 10 minuten op kamertemperatuur komen. Serveer het dan in bolletjes.

Amaretto ijs

Dit recept is voor een romig ijs met een hint of amaretto. Dit ijs is niet te zoet, maar lekker krachtig van smaak.

Ingrediënten:

  • 500ml slagroom
  • 250g fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 4 eetlepels amaretto

Bereiding:

  1. Mix de slagroom, kristalsuiker, vanille-extract en amaretto door elkaar.
  2. Doe het ijs in een bak en zet het minimaal 4 uur (liever nog een nacht) in de vriezer.
  3. Haal het ijs uit de vriezer en laat het ca. 10 minuten op kamertemperatuur komen. Serveer het dan in bolletjes.

Mango ijs

Dit recept is voor een fris ijs met stukjes mango erin. Je kunt dit ijs natuurlijk ook met andere vruchten maken, zoals banaan, kersen of bosbessen.

Ingrediënten:

  • 500g mango
  • 500ml slagroom
  • 250g fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereiding:

  1. Snijd de mango in stukjes.
  2. Mix de slagroom, kristalsuiker en vanille-extract door elkaar.
  3. Voeg de mango toe en mix alles nog eens goed door elkaar.
  4. Doe het ijs in een bak en zet het minimaal 4 uur (liever nog een nacht) in de vriezer.
  5. Haal het ijs uit de vriezer en laat het ca. 10 minuten op kamertemperatuur komen. Serveer het dan in bolletjes.

Yoghurtijs

Dit recept is voor een verfrissend ijs met yoghurt. Dit ijs is niet zoet, maar lekker fris van smaak.

Ingrediënten:

  • 250g fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 500ml yoghurt

Bereiding:

  1. Mix de yoghurt, kristalsuiker en vanille-extract door elkaar.
  2. Doe het ijs in een bak en zet het minimaal 4 uur (liever nog een nacht) in de vriezer.
  3. Haal het ijs uit de vriezer en laat het ca. 10 minuten op kamertemperatuur komen. Serveer het dan in bolletjes.

Kokosijs

Dit recept is voor een romig ijs met kokos. Als je van kokos houdt, is dit ijs echt iets voor jou!

Ingrediënten:

  • 500ml slagroom
  • 250g fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 4 eetlepels kokosrasp

Bereiding:

  1. Mix de slagroom, kristalsuiker, vanille-extract en kokosrasp door elkaar.
  2. Doe het ijs in een bak en zet het minimaal 4 uur (liever nog een nacht) in de vriezer.
  3. Haal het ijs uit de vriezer en laat het ca. 10 minuten op kamertemperatuur komen. Serveer het dan in bolletjes.

Chocoladeijs

Dit recept is voor een romig ijs met pure chocolade. Als je echt van chocolade houdt, is dit ijs echt iets voor jou!

Ingrediënten:

  • 500ml slagroom
  • 250g fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 200g pure chocolade ( minimaal 70% cacao)

Bereiding:

  1. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Laat de chocolade iets afkoelen.
  2. Mix de slagroom, kristalsuiker, vanille-extract en cacaopoeder door elkaar.
  3. Voeg de afgekoelde, gesmolten chocolade toe en mix alles nog eens goed door elkaar.
  4. Doe het ijs in een bak en zet het minimaal 4 uur (liever nog een nacht) in de vriezer.
  5. Haal het ijs uit de vriezer en laat het ca. 10 minuten op kamertemperatuur komen. Serveer het dan in bolletjes.

Vanille ijs

Dit recept is voor een romig ijs met vanille-extract. Dit ijs is niet te zoet, maar lekker krachtig van smaak.

Ingrediënten:

  • 500ml slagroom
  • 250g fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereiding:

  1. Mix de slagroom, kristalsuiker en vanille-extract door elkaar.
  2. Doe het ijs in een bak en zet het minimaal 4 uur (liever nog een nacht) in de vriezer.
  3. Haal het ijs uit de vriezer en laat het ca. 10 minuten op kamertemperatuur komen. Serveer het dan in bolletjes.

Mocha ijs

Dit recept is voor een romig ijs met koffie en chocolade. Dit ijs is niet te zoet, maar lekker krachtig van smaak.

Ingrediënten:

  • 500ml slagroom
  • 250g fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 200g pure chocolade ( minimaal 70% cacao)
  • 4 eetlepels koffie

Bereiding:

  1. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Laat de chocolade iets afkoelen.
  2. Mix de slagroom, kristalsuiker, vanille-extract, cacaopoeder en koffie door elkaar.
  3. Voeg de afgekoelde, gesmolten chocolade toe en mix alles nog eens goed door elkaar.
  4. Doe het ijs in een bak en zet het minimaal 4 uur (liever nog een nacht) in de vriezer.
  5. Haal het ijs uit de vriezer en laat het ca. 10 minuten op kamertemperatuur komen. Serveer het dan in bolletjes.

Oreo ijs

Dit recept is voor een romig ijs met Oreo koekjes. Als je van Oreo koekjes houdt, is dit ijs echt iets voor jou!

Ingrediënten:

  • 500ml slagroom
  • 250g fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200g Oreo koekjes

Bereiding:

  1. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Laat de chocolade iets afkoelen.
  2. Mix de slagroom, kristalsuiker, vanille-extract en Oreo koekjes door elkaar.
  3. Voeg de afgekoelde, gesmolten chocolade toe en mix alles nog eens goed door elkaar.
  4. Doe het ijs in een bak en zet het minimaal 4 uur (liever nog een nacht) in de vriezer.
  5. Haal het ijs uit de vriezer en laat het ca. 10 minuten op kamertemperatuur komen. Serveer het dan in bolletjes.

Meer recepten vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.