Skip to Content

Iemand bedanken; bedankjes of cadeau van kraamvisite, bruiloft of collega

Iemand bedanken; bedankjes of cadeau van kraamvisite, bruiloft of collega

Er kunnen heel veel redenen zijn om iemand te willen bedanken of om meerdere mensen te willen bedanken. Omdat ze opgepast hebben terwijl jij op vakantie was, omdat ze er voor je waren toen je ziek was of omdat je de mensen wilt bedanken die op kraamvisite kwamen of naar je bruiloft. Wat kun je geven als bedankje?

Bedankje bij de bruiloft

Bij een bruiloft worden vaak bedankjes gegeven waar een foto in verwerkt wordt van het stel of anders in ieder geval hun namen erop en de trouwdatum. Wat je kunt geven is heel divers, van een klein doosje met pepermuntjes tot leuke knuffelbeertjes, van winkelwagenmuntjes tot een blikje met iets lekkers erin.

Trouwbedankjes zijn heel eenvoudig online te bestellen. Maar zelf maken is hartstikke leuk én persoonlijk. Houd je van creatief bezig zijn, dan is dit zeker een heel leuk idee!

Je haakt een klein knuffeltje voor iedereen, om maar iets te noemen. Maar het kan ook stukken eenvoudiger, wat voor iedereen goed te doen is! Je zou kunnen kiezen voor een zakje snoep met een lief geschreven kaartje eraan.

Meer informatie vind je hier.

Bedankje voor de kraamvisite

Wil je mensen bedanken dat ze naar de baby komen kijken? Ook dan kun je goed aan de slag met foto’s. Eigenlijk is dat ook wel heel erg leuk. Ooit kreeg ik een klein vilten popje als bedankje.

Heel eenvoudig, maar gewoon leuk om te geven en te krijgen. Een beschuit met muisjes in een zakje, met een badeendje en een leuk kaartje eraan bevestigd, kan natuurlijk ook prima!

Meer informatie vind je hier.

De vakantieoppas bedanken

Ga je op vakantie en past er iemand op het huis en/of de dieren? Natuurlijk neem je dan iets voor hem of haar mee. In dit geval kun je meerdere dingen doen. Een mooi artikel uit het land waar je geweest bent kan een heel leuk idee zijn, maar ga even in de schoenen staan van de oppas. Want maak je hem of haar daar wel blij mee?

Misschien heeft de oppas wel veel meer aan een ander leuk geschenk. En dat hoeft helemaal niet direct duur te zijn. Een VVV-bon of een theaterbon: zou zomaar precies dát kunnen zijn waar je hem of haar iets mee geeft waar hij/zij ook iets aan heeft.

Lekker simpel, maar wel iets waar je iemand blij mee maakt. Is het een groot fan van chocola? Uiteraard is dan een chocoladecadeautje een goed idee!

Meer informatie vind je hier.

Bedankje voor je lieve vriendin

Heb je een vriendin die altijd voor je klaarstaat? Die je helpt als het nodig is of misschien pas heel veel gedaan heeft voor je? Tijd om haar te bedanken dus. Jij kent je vriendin vast heel goed, dus weet je ook waar ze van houdt. Iets geven hoeft dan niet moeilijk te zijn.

Maar in dit soort gevallen is een persoonlijk geschenkje geven wel zo mooi. Er zijn sieraden met teksten als ‘not sisters by blood, but sisters by heart’. Hoe mooi wil je het hebben?

Wil je het allemaal wat luchtiger houden? Misschien is het dan een leuk idee om een bedankpakket te maken! Uiteraard kun je dit online opzoeken, maar zelf samenstellen is eigenlijk veel leuker. Zo kun je echt kiezen voor dingen waarvan je weet dat je vriendin het leuk of mooi vindt. Humor is uiteraard ook een mogelijkheid.

Heb je veel met je vriendin gedaan? Maak dan eens een herinneringspakket… Je koopt meerdere cadeautjes die aan bepaalde gebeurtenissen doen denken. Natuurlijk pak je ze allemaal apart in en zorg je voor een mooie doos om ze in te doen.

Succes verzekerd en veel persoonlijker kan het niet! Je kunt het geheel uiteraard nog verfraaien met leuke labels of kaartjes!

Meer informatie vind je hier.

Opa en oma bedanken

Passen je ouders of schoonouders vaak op? Dan mogen ze ook weleens verwend worden, toch? Opa’s en oma’s smullen vaak van foto’s van hun kleinkinderen, dus een fotoproduct is dan wel heel leuk om te geven. Nog leuker is het misschien wel om er dan ook echt een kunstwerk van te maken!

Koop een mooi album, welke je kunt gebruiken om foto’s in te plakken, dingen erbij te schrijven en uiteraard andere mooie dingen erin te plakken. Of die mooie tekening van je zoontje of dochtertje, uiteraard. Wedden dat ze ervan zullen ‘smullen’?

En eigenlijk is het leuker dan alleen een mok met een foto. Door een prachtig album te geven worden meteen mooie herinneringen vastgelegd waar ze elke keer weer van kunnen genieten!

Meer informatie vind je hier.

Afscheid werk

Gaat een collega weg en willen jullie die bedanken voor zijn inzet? Voor al die gezellige gesprekken bij de koffieautomaat…? Ook hiervoor zijn gewoon kant-en-klare dingen te koop, zoals leuke mokken. Liefst met een beetje humor!

Meer informatie vind je hier.

Nu zijn mokken misschien wel weer een beetje erg afgezaagd geworden. Maar niet getreurd, want uiteraard kun je nog veel meer doen. Er zijn heel leuke artikelen te koop waar ook een tekst voor een collega op staat, maar die net even origineler zijn. Een snijplank, bijvoorbeeld, of chocolade.

Meer informatie vind je hier.

Kant-en-klaar of zelf maken?

Online kun je heel veel kant-en-klare artikelen vinden, die precies zullen passen bij de reden van jouw bedankje. Wil je het graag persoonlijk maken, dan kun je prima kiezen voor deze producten als je de mogelijkheid hebt om er een eigen tekst op te laten zetten of door te kiezen voor een fotoproduct.

Ben je creatief en wil je er best wat tijd in stoppen? Kies dan eens voor een eigen gemaakt bedankje. Je stopt er met liefde tijd in, wat eigenlijk meteen al veel meer zegt! En dat hoeft echt niet meteen een heel kunstwerk te zijn.

Natuurlijk kun je iets leuks haken of een lekker warm vest breien…maar dat is vast niet voor iedereen te doen! Iets eenvoudigers zelf maken is helemaal goed. Of pak het cadeautje op een mooie manier in, dat is ook al prima. Wil je toch heel graag met je pakje uitdrukken dat je de ander echt dankbaar bent voor iets?

Vergezel het met een lief briefje. Dat zegt waarschijnlijk veel meer dan wat voor geschenkje dan ook.

Wil

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *