Skip to Content

Ideeën wat te doen met de muur achter de bank?

Ideeën wat te doen met de muur achter de bank?

Een lege muur achter de bank biedt een uitgelezen kans om een stijlvolle en persoonlijke touch aan je interieur toe te voegen. Of je nu gaat voor een opvallend kunstwerk, praktische opbergruimte, wanddecoratie van profotonet.nl of een combinatie van verschillende elementen, deze creatieve ideeën helpen je om de lege plek aan de muur te transformeren tot een aantrekkelijk en functioneel onderdeel van je woonruimte.

Grote spiegel voor ruimtelijk effect

Een grote spiegel is niet alleen een functioneel element, maar kan ook visueel de ruimte vergroten. Plaats een grote spiegel aan de muur achter de bank om licht te reflecteren en een gevoel van openheid te creëren. Kies voor een frame dat past bij je interieurstijl, of ga voor een moderne, randloze spiegel voor een strakke uitstraling.

Foto op plexiglas

Een foto op plexiglas is een eigentijdse en strakke keuze om de lege muur achter de bank te verfraaien. Kies een adembenemende foto die resoneert met je stijl en de sfeer van de ruimte. Door de helderheid en diepte van het plexiglas komt de afbeelding tot leven en voegt het een modern en luxe element toe aan je interieur. Het reflecterende oppervlak van het plexiglas kan bovendien bijdragen aan het vergroten van de visuele ruimte, waardoor het een uitstekende keuze is voor het opfrissen van de muur achter de bank.

Schilderij als eye catcher

Een opvallend schilderij kan dienen als het perfecte middelpunt voor de lege muur. Kies een kunstwerk dat overeenkomt met de kleuren en thema’s in de rest van de kamer. Of het nu gaat om een abstract meesterwerk, een kleurrijk landschap of een eigentijdse creatie, een goed gekozen schilderij kan de sfeer van de hele ruimte veranderen.

Plankje met decoratie: Functioneel en sfeervol

Een smal (venster)plankje achter de bank biedt de perfecte plek om decoratieve items tentoon te stellen. Plaats hier een paar kunstobjecten, planten, of persoonlijke souvenirs. Zorg ervoor dat het plankje niet te vol wordt, zodat de aandacht naar de items gaat die erop staan. Dit voegt niet alleen visuele interesse toe, maar biedt ook een praktische oplossing voor het opbergen van kleine voorwerpen.

Ideaal ook om als je op de bank zit even je kop koffie neer te zetten of de afstandsbediening van de tv.

Hangplanten als groen accent

Hangplanten zijn een trendy en frisse toevoeging aan elk interieur. Kies mooie potten of manden die passen bij je stijl en hang ze op verschillende hoogtes aan de muur. Dit brengt niet alleen een vleugje natuur in je woonruimte, maar zorgt ook voor een interessant visueel effect.

IXXI Foto collage met persoonlijke herinneringen

Breng je persoonlijke herinneringen tot leven door een IXXI foto collage op te hangen. Dit modulaire ophangsysteem stelt je in staat om je favoriete foto’s op een creatieve manier te presenteren. Experimenteer met verschillende lay-outs en formaten om een uniek kunstwerk te creëren dat je verhalen vertelt en warmte toevoegt aan de ruimte.

Behangcirkel

Voeg diepte toe aan de muur achter de bank met een behangcirkel. Kies voor een patroon of textuur die past bij je smaak en de algemene esthetiek van de kamer. Een behangcirkel kan dienen als een artistiek accent en een gevoel van samenhang brengen tussen de meubels en de muur.

Wandplankjes met decoratie

Creëer een dynamisch uiterlijk door meerdere wandplankjes op verschillende hoogtes te hangen. Plaats hierop kleine decoratieve items, zoals boeken, kaarsen, of kunstobjecten. Deze wandplankjes voegen niet alleen visuele interesse toe, maar bieden ook een functionele manier om je favoriete items te presenteren.

Sierlijsten

Geef je muur een klassiek tintje met sierlijsten, weer eens wat anders dan een lambrisering. Plaats ze op strategische plaatsen langs de muur om zo wat meer accent aan te brengen. Sierlijsten voegen een vleugje elegantie toe en creëren een verfijnde uitstraling in de ruimte.

Akoestische wandpanelen met latjes

Combineer stijl met functionaliteit door akoestische wandpanelen met latjes toe te voegen. Deze panelen helpen niet alleen geluid te dempen, maar voegen ook een eigentijds en architectonisch element toe aan de muur. Kies een kleur en textuur die harmonieert met je interieur voor een naadloze integratie.

Met deze creatieve ideeën voor de lege muur achter de bank kun je de ruimte transformeren tot een meesterwerk dat de algehele esthetiek van je woonruimte versterkt. Experimenteer met verschillende combinaties en stijlen om een unieke en persoonlijke sfeer te creëren. Of het nu gaat om kunst, groen, verlichting of functionele opbergruimte, de lege muur kan het perfecte canvas zijn om je eigen creativiteit en stijl tot uiting te brengen.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *