Skip to Content

Huishoudbeurs; wat is het, wat is er te doen en tips met kind

Huishoudbeurs; wat is het, wat is er te doen en tips met kind

at was iets wat ik mezelf afvroeg. Na een bezoek aan de Negenmaandenbeurs zag ik ook veel leuke foto’s voorbijkomen op de Huishoudbeurs. Een paar jaar geleden ben ik ooit een stuk afgesneden door één van de hallen van de Huishoudbeurs en had meteen genoeg.

Alle vooroordelen over trolley’s bleken waar. Je schuifelt achter elkaar aan en vrijwel iedereen heeft een trolley achter zich aan slepen. Het heeft ook nog een imago dat het alleen voor oudere mensen is, ook toch een beetje vanwege de naam.

De laatste jaren wordt er hard gewerkt om het weer hip en jong te maken. Nu ben ik geen twintig meer, maar achter de geraniums zal je mij voorlopig ook nog niet vinden. Toen ik liet vallen dat ik overwoog om terug te komen gaf Fleur aan dat ze ook wel interesse had. Dus brachten we de kinderen naar school en gingen op pad.

at was iets wat ik mezelf afvroeg. Na een bezoek aan de Negenmaandenbeurs zag ik ook veel leuke foto's voorbijkomen op de Huishoudbeurs. Een paar jaar geleden ben ik ooit een stuk afgesneden door één van de hallen van de Huishoudbeurs en had meteen genoeg.

Als je aan komt lopen staan er buiten al meerdere bedrijven klaar zoals de Kruidvat en de Etos (Woezel & Pip) met een handige shopper die heel erg fijn is. Ook krijg je een aantal goodies zoals advocadolepels, keelsnoepjes, cola etc. uitgereikt. Voorat je binnen bent heb je dus al een handige goodiebag. Op de beurs zelf is er (op het eten na) weinig gratis te vinden.

Festival Fantastique

Huishoudbeurs 2017 - Mamaliefde.nl
Huishoudbeurs 2017 - Mamaliefde.nl

Als je aan de vroege kant bent is dat geen probleem en kan je toch alvast deze zaal in. Hier vind je het hoofdpodium waar modeshows, optredens en demonstraties elkaar afwisselen en er een klein feestje van wordt gemaakt. Het volledige programma vind je hier. Ook zijn er veel terrassen, zodat je echt het festival gevoel krijgt. Hier vind je ook het imposante trouwpaviljoen Just Marry en is er een influencerplein waar iedere dag een paar influencers te vinden zijn voor een meet & greet. Je kan er in gesprek gaan met een medium. Er zijn ook stands aanwezig; vooral veel goede doelen, maar je kan hier ook terecht om (toch) een trolley aan te schaffen, hands of my chocolat om je chocoladepeil weer in orde te brengen en de Kruidvat.

Beauty

Huishoudbeurs 2017 - Mamaliefde.nl

We begonnen in de hal met de beautyafdeling. Daar staan heel veel stands waar je je haren kan laten stijlen, een massage krijgt, een haarstukje kan laten aanmeten, je wenkbrauwen harsen of tegen betaling je nagels laten lakken. Hier vind je ook veel fijne aanbiedingen, zoals bij Zenner waar ook een kidsafdeling is.

Fashion

Huishoudbeurs 2017 - Mamaliefde.nl

Als je op zoek bent naar leuke kleding, betaalbare schoenen of andere koopjes is hal 5 een aanrader. Hier vind je vele webshops waarbij je direct voor leuke beursprijzen kan slagen.

VIP lounge

In hal 5 vind je trouwens ook de vip-lounge waar je als je deze kaartjes hebt gekocht even kan bijkomen en kan genieten een glas bubbels, een luxe broodje, een Total Health VIP massage en nog veel meer! Ook ga je niet met lege handen naar huis, maar krijg je een VIP-goodiebag.

The Boys Next Door

Tijdens een dagje uit wil je natuurlijk ook vermaakt worden. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik eerst dacht dat dit dan de mannen area was… Voor de mannen die onder valse voorwendselen worden meegelokt en daar even kunnen uitpuffen. Een soort man-cave. Dat was dus heel verkeerd gedacht. Hier kan je namelijk terecht voor het nodige mannelijke schoon. Een bijzondere – tikkeltje stoute- voorstelling die twee keer per uur plaatsvindt en alle zintuigen prikkelt. Gespierde strippers treden op in de houten spiegeltent die sfeervol gedecoreerd is. De dj’s zorgen voor de opzwepende muziek als de boys bezit nemen van het podium.

Home Sweet Home

Huishoudbeurs 2017 - Mamaliefde.nl
Huishoudbeurs 2017 - Mamaliefde.nl

Het heet tenslotte niet voor niets een Huishoudbeurs, dus ook voor het huishouden kan je hier terecht. En niet zomaar; je kan bijvoorbeeld een vaatwasser winnen door zo snel mogelijk borden schoon te poetsen, allerlei leuke prijzen winnen, zeer betaalbare schoonmaakmiddelen kopen etc. Grappig vond ik de standhouder van een merk dat stofzuigers verkoopt (weet even niet meer welke) die de hele dag allerlei kleine snoepjes op de grond gooit en de bezoekers laat opzuigen om te laten ervaren hoe het werkt. Heel praktisch natuurlijk, maar lijkt me wel heel leuk om te doen 😉 Ook voor de nodige interieurinspiratie of voor de tuin kan je hier terecht. Niet alleen om te kijken, maar ook om te shoppen.

Family & Fun; tips met kinderen

Huishoudbeurs 2017 - Mamaliefde.nl
Huishoudbeurs 2017 - Mamaliefde.nl
Huishoudbeurs 2017 - Mamaliefde.nl
Huishoudbeurs 2017 - Mamaliefde.nl

Dit was een grote verrassing voor mij. Ik zag opeens het bordje hangen en bedrijven zoals Goliath en Netflix hier staan. Bij moeders denken veel mensen aan de Negenmaandenbeurs maar ook de Huishoudbeurs is een echte aanrader. Zo gingen we bij Netflix op de koffie in Luke’s bar en lieten we een foto maken. Er staan hier heel veel speelgoedmerken, van kwaliteitsspeelgoed, tot (in mijn ogen) goedkoop “made in China”-plastic speelgoed. Natuurlijk ook weer met leuke aanbiedingen. Hier wil je dus niet je kind laten rondlopen 😉

Huishoudbeurs 2017 - Mamaliefde.nl

Achter in de hal was er een kinderpaviljoen met een speeltuin en mega springkussen waar ze zich kunnen uitleven en voor de volwassenen is er een supbaan waar je kan ervaren hoe dat is. Eventueel is er op de Negenmaandenbeurs ook gratis kinderopvang aanwezig.

Huishoudbeurs 2017 - Mamaliefde.nl

Hobby’s zijn natuurlijk ook fun, dus je kan in het creatief paviljoen helemaal losgaan op diverse soorten hobby’s. Ook zijn hier workshops te volgen waarbij je zelf iets gaat maken. Ook staan hier trampolines waar workshops gegeven worden!

Huisdieren zijn ook onderdeel van de family en hiervoor kan je op het huisdierpaviljoen shoppen.

Pasar Colors Festival

Deze hal hebben we zelf niet bezocht. Maar hadden we eigenlijk wel een rondje moeten doen en is ook tot laat geopend. Ook hier vind je een podium met Aziatische modeshows maar ook optredens zoals bijvoorbeeld O’gene. Je kan hier lekker proeven en shoppen in Aziatische sferen. Zo waan je je heel even in het buitenland.

Food

Huishoudbeurs 2017 - Mamaliefde.nl
Huishoudbeurs 2017 - Mamaliefde.nl
Huishoudbeurs 2017 - Mamaliefde.nl

Via de Negenmaandenbeurs kom je terecht in hal 10 waar je flink kan shoppen en hal 12 wat de grote foodhal is. Ik weet nog dat ik hier vorig jaar ben geweest om even wat te eten aan het einde van de dag voor we weer naar huis gingen en dat ik het een enorme bende vond met allemaal papiertjes op de grond. Daar zijn dit jaar duidelijk maatregelen voor genomen (en we waren een stuk vroeger) maar er stonden nu duidelijk zichtbaar overal prullenbakken en er werden minder servetjes en bakjes gegeven. Hier kan je terecht om vanalles en nog wat te proeven. Van de nieuwste ovensnacks te proberen, granenkoeken, meer chocolade dan goed voor je is, een bakje koffie, kaas, patatjes (bij aankoop van sauzen) en nog veel meer. Natuurlijk kan je ook alles met fijne beursaanbiedingen aanschaffen.

Huishoudbeurs 2017 - Mamaliefde.nl

Bij Proost kan je, ook al om half twaalf, terecht om de nodige alcoholische versnaperingen te proberen. Bij de ingang en uitgang staat beveiliging dus je moet hier wel 18+ voor zijn. Maar de Monte Scroppino beviel goed en bij Boswandeling was er een dj-booth en werd er een heus feestje van gemaakt.

Happy & Healthy

Om eerlijk te zijn was dit de hal waar ik het minste mee had. Er stonden hele leuke dingen hoor, zoals een hoelahoeps-workshops, yogabedrijven en meer. Maar ook de wat meer (in mijn ogen dan) zweverige stands waar ik zelf niet zoveel mee heb. Ik had hier wel wat meer healthy verwacht.

Huishoudbeurs Shopper

Huishoudbeurs 2017 - Mamaliefde.nl

Ongeacht welke kant je op gaat, begin je rondje over de Huishoudbeurs in de beautyhal of de happy & healthy-hal. Hier kan je terecht om voor vijf euro de Huishoudbeurs-shopper aan te schaffen. Hiervan kan je via Scoupy die de inhoud van de tassen verzorgt twee euro terug krijgen. In de tas vind je onder andere …. zoals je op deze foto van Fleur kan zien.

Tips bezoek Huishoudbeurs

Tot slot nog wat tips voor als je de Huishoudbeurs bezoekt;

  • De hallen zijn erg warm, als je met de auto gaat laat dan je jas in de auto. Of neem iets van een vest mee dat niet teveel ruimte inneemt in je tas om te dragen. Er zijn tegen betaling ook garderobes en kluisjes te huur. Hier moet je wel snel bij zijn.
  • De parkeerplaatsen zijn al snel vol, dan wordt je doorverwezen naar de extra parkeerplaats bij de Arena waarvandaan shuttels rijden. Houdt dus rekening met extra reistijd.
  • De deuren van een aantal hallen gaan al om tien uur open, dan is er vaak nog voldoende parkeerruimte en kan je rustig opstarten.
  • Er zijn een paar stands waar je gratis koffie krijgt. Onder andere in de foodhall bij bijvoorbeeld Senseo, maar dit jaar ook bij Netflix in Luke’s bar in de hal met Family Fun.
  • Op de Negenmaandenbeurs kan je op veel plekken pinnen, op de Huishoudbeurs moet je veel contant betalen. Zorg dus voor voldoende contant geld. Er zijn een paar pinautomaten maar daar staan vaak lange rijen.
  • Ga lichtgewicht op pad. Minder is beter, je make-uptasje etc kan je thuis laten. Als het bijgewerkt moet worden kan je ook even rondje doen over de beautyafdeling en kan je er weer tegen aan 😉
  • Overal krijg je folders aangereikt, neem deze alleen aan als je er ook echt iets mee gaat doen en niet thuis in de papierbak gooit, om de natuur te sparen.

Korting op de kaartjes voor de Huishoudbeurs

Nog geen kaartjes? Die koop je, met korting, hier.

Heb jij ook al een bezoek gebracht aan de Huishoudbeurs, of ga je nog dit weekend?

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *