Skip to Content

The Home Edit opbergen tips; producten en tips Nederland

The Home Edit opbergen tips; producten en tips Nederland

Ben je fan van Marie Kondo dan is er goed nieuws. Er staan nog veel meer opruimseries op Netflix zoals: The Home Edit. Maar alleen al na het kijken van de trailer van The Home Edit raakte ik enthousiast!

Ik houd van netjes, opgeruimd en georganiseerd. Als overal losse troep rondslingert, raak ik toch een beetje gespannen en kan ik niet rustig op de bank gaan zitten met een kop koffie voordat ik het heb opgeruimd.

Maar soms weet je gewoon niet meer waar je je spullen moet laten en hoe je je kastjes het beste kunt indelen. Je wilt niet steeds alles kwijt zijn of elke maand opnieuw je kasten moeten opruimen, dus eigenlijk moet je een soort systeem hebben. Maar hoe kun je dit nou het beste aanpakken? Daar hebben de dames van The Home Edit de oplossing voor!

The Home Edit

The Home Edit is het bedrijf van Clea Shearer en Joanna Teplin uit Californië. Deze twee goede vriendinnen hebben samen The Home Edit opgericht om anderen te helpen organiseren en te inspireren met design en interieurstyling.

Clea en Joanna zijn ervan overtuigd dat een systeem vooral functioneel moet zijn: je wilt niet elke maand opnieuw je spullen hoeven opruimen en uitzoeken, maar het moet voor de lange termijn handig zijn.

Ook wordt in The Home Edit veel aandacht besteed aan het uiterlijk van je nieuwe opruimsysteem, want naast functioneel moet het natuurlijk ook nog mooi zijn om naar te kijken.

En geef toe: het is toch ook hartstikke “satisfying” om naar een perfect opgeruimde voorraadkast te kijken, waarin alles netjes is gesorteerd en gelabeld? Tenminste, ik word daar zelf in ieder geval erg gelukkig van!

Je kunt de meiden van The Home Edit inhuren om ruimtes van je huis helemaal op te ruimen en te organiseren. Dit kan echter alleen als je in bepaalde staten van Amerika woont én als je een flink budget te besteden hebt.

De uurprijzen van de dames zijn namelijk niet mis (185 tot 250 dollar per uur), maar daar krijg je dan ook een perfect georganiseerd huis voor terug!

Tips van The Home Edit

Woon je niet in Amerika en heb je geen duizenden euro’s te besteden om je huis georganiseerd te maken? Dat is ook helemaal niet nodig, want met de tips van The Home Edit kun je zelf ook heel gemakkelijk aan de slag met het opruimen van jouw huis! Stapje voor stapje kun je een ruimte of kast in je huis aanpakken.

Natuurlijk heb je hier wel wat materialen voor nodig, zoals opbergmanden, dozen, voorraadbussen en nog meer, maar dit kun je zelf redelijk goedkoop aanschaffen bij bijvoorbeeld IKEA of Action.

Al met al is het misschien nog een redelijke investering, maar je zult er zoveel plezier van hebben! Een voorraadkast waarin alles een logische plek heeft, gemakkelijk en snel te vinden is en eentje die niet uitpuilt van de onnodige troep, is toch heerlijk?

Met deze tips kom je zelf al een heel eind:

Vóórdat je gaat opruimen, moet je een nog grotere troep maken

Als je bijvoorbeeld je keukenkastjes en -lades wilt opruimen, moet je eerst alles eruit halen. Het kan even schrikken zijn als je alles uitgestald op je aanrecht ziet staan, maar dit gevoel is snel weer verdwenen zodra alles een mooi plekje heeft gekregen.

Natuurlijk is dit ook het goede moment om eens kritisch naar je spullen te kijken: zitten er misschien dingen tussen die je eigenlijk niet gebruikt? Deze kunnen dan weg, en dat scheelt meteen al ruimte!

Zoek je spullen uit

Je krijgt een goed overzicht van welke spullen je allemaal hebt, als je alles eens uit de kasten en lades tevoorschijn haalt. Waarschijnlijk kom je dingen tegen waarvan je niet eens wist dat je ze had!

Als je die spullen al nooit gebruikte, hoe groot is de kans dan dat je dat in de toekomst wel gaat doen? Weg ermee dus! En misschien heb je wel veel dingen dubbel of kom je spullen tegen die kapot zijn. Ook dit kun je beter maar gewoon weg doen.

Gebruik dezelfde voorraadbussen, mandjes en bakken

Kun jij je er ook zo aan ergeren als je honderd verschillende soorten kruidenpotjes hebt staan? Hoe dan ook, het ziet er gewoon niet netjes uit. Maar om nou alles van hetzelfde merk te kopen en je oude potjes zomaar weg te gooien, is natuurlijk ook erg zonde.

Wat je wél kunt doen is nieuwe, herbruikbare, glazen potjes kopen om al je kruiden in te doen. Simpelweg labelen en sorteren op kleur, zorgt er al voor dat jouw keuken er een stuk opgeruimder uitziet!

Zet de dingen die je vaak gebruikt binnen handbereik

Het doel van The Home Edit is om netheid te combineren met functionaliteit. Het is wel netjes, maar niet erg functioneel als je de koffie en de suiker in aparte kastjes wegstopt, omdat je deze twee misschien vaak in combinatie gebruikt. Maak daarom aparte mandjes of dienbladen met de producten die jij vaak gebruikt! Je kunt bijvoorbeeld ook een leuk coffee station maken waarop je alle spulletjes kunt neerzetten die jij nodig hebt voor een heerlijk kopje koffie, of thee natuurlijk.

Zorg dat je alle ruimte goed benut

Niet elke kast is hetzelfde: er is veel verschil in hoogte, diepte en breedte als het gaat om bijvoorbeeld de keukenkastjes. Voor elk soort kast heb je dus weer een andere oplossing nodig.

Heb je bijvoorbeeld een smalle, diepe kast? Zorg dan voor manden die de gehele diepte van je kast beslaan, zodat je alle ruimte kunt benutten. Pak dus eens je meetlint erbij en ga aan de hand van de afmetingen van je kast, op zoek naar goed passende manden of andere opbergbakken.

Labelen, labelen, labelen

Het is natuurlijk niet handig als je allerlei manden of voorraadbussen hebt gekocht, maar ze steeds allemaal uit de kast moet trekken of open moet maken omdat je geen idee hebt wat er ook alweer in zat.

Daarom is het handig om alles te labelen! Vooral bij manden en voorraadbussen waar je niet doorheen kunt kijken. Maar ook die van doorzichtig plastic of glas kun je eenvoudig labelen, bijvoorbeeld met een sticker of een watervaste stift.

Zo hoef je niet meer bang te zijn dat je per ongeluk zout in je koffie doet, in plaats van suiker of zoetstof. Je hoeft natuurlijk niet voor elk product een apart mandje te hebben, maar je kunt bijvoorbeeld één mandje labelen met “snacks” en daar de zakken chips, nootjes en koekjes in bewaren. Staat meteen een stuk minder rommelig toch, dan al die losse verpakkingen?

Liever te veel dan te weinig

Als het gaat om opbergmandjes, -bakken en voorraadbussen dan, hè. Je kunt van tevoren gewoon niet goed inschatten hoeveel verschillende opbergers je nodig gaat hebben. Koop er dan liever te veel dan te weinig! Het meest overzichtelijk is het namelijk ook als alle mandjes, bakken en voorraadbussen hetzelfde zijn.

Als je er te weinig koopt, loop je het risico dat ze de volgende keer als je naar de winkel gaat om nieuwe te kopen al uitverkocht zijn. Dus koop gewoon meteen veel in! Voor de zekerheid kun je de kassabon bewaren, zodat je de mandjes en bakken terug kunt brengen als je nou écht teveel hebt gekocht.

Sorteer je spullen

Eigenlijk heel makkelijk: alles wat bij elkaar hoort, bewaar je ook bij elkaar. Zo kun je het altijd vinden wanneer je het nodig hebt, zonder eerst de halve keuken overhoop te moeten halen.

Als je bijvoorbeeld graag bakt, zorg dan dat je alle bakspullen bij elkaar bewaart, eventueel zelfs in een speciaal kastje of een leuke keukentrolley. Je kunt er dan je mixer kwijt, maar ook alle bakvormen, beslagkommen, maatbekers, gardes, maatschepjes en alles wat je verder veel gebruikt als je gaat bakken.

En verder: bewaar de pannen bij de pannen, de borden bij de borden en de glazen bij de glazen. Klinkt heel logisch ook, toch?

Functionaliteit is het meest belangrijk

Natuurlijk is het heel fijn als al je keukenkastjes en -lades er mooi en netjes uitzien, maar functionaliteit komt voorop. Dus het moet gemakkelijk zijn om alles te vinden, en de spullen die je het meest gebruikt kun je het beste binnen handbereik bewaren.

Het is natuurlijk niet handig om een keukenweegschaal die je dagelijks gebruikt, ergens achterin een kast te stoppen. Je aanrecht hoeft ook niet helemaal leeg; je kunt de dingen die je echt dagelijks gebruikt eventueel hier laten staan (zo lang niet je hele aanrecht dan in beslag wordt genomen natuurlijk!).

Sorteer op kleur!

Dingen die je op kleur sorteert, zien er meteen een stuk georganiseerder uit, toch? Je kunt dit bij heel veel dingen toepassen. Niet alleen je kruidenpotjes in de keuken, maar ook je kast met spelletjes in de woonkamer of natuurlijk de boekenkast.

Of wat dacht je van je kleding en tassen? In de hobbykamer of je kantoor oogt het meteen een stuk geordender wanneer je je potloden en pennen op kleur bewaart.

Enthousiast geworden?

Je hoeft natuurlijk echt niet in één keer je hele huis aan te pakken. Begin gewoon klein, bijvoorbeeld in je voorraadkast. Je zult echt merken dat alles een stuk opgeruimder wordt als je eens goed kijkt naar je spullen: wat heb je echt nodig?

Zijn er misschien spullen die over datum zijn en weggegooid moeten worden? De rest wat je niet gebruikt, kun je eventueel weggeven. Zo houd je meteen al meer ruimte over.

Daarna begint het leuke werk, namelijk alles opbergen in leuke mandjes en voorraadbussen! Door van alles dezelfde te gebruiken, oogt het hartstikke georganiseerd.

Door het gebruik van doorzichtige manden, bakken en voorraadbussen, kun je in één oogopslag zien wat er in zit. Andere manden en bakken kun je natuurlijk labelen. Alles heeft op die manier een vaste plek, waardoor je nooit meer iets kwijt bent!

Plaats niet teveel spullen achter elkaar, want het is niet erg handig als je steeds allerlei spullen moet verplaatsen om bij het achterste ding te kunnen. Hetzelfde geldt voor spullen stapelen: je bespaart er wel ruimte mee, maar als je de hoge stapels maakt is het lastig als je toevallig bij de onderste moet zijn.

Collecties van The Home Edit

Natuurlijk kun je bij bijvoorbeeld IKEA, Action of Blokker een heel eind komen als je op zoek bent naar leuke, handige manden en bakken voor het organiseren van je huis. De dames van The Home Edit hebben daarnaast een eigen collectie ontworpen met allerlei handige items om je huis netter te maken en opgeruimd te houden!

  • The Wood Collection: deze collectie van The Home Edit bestaat uit allerlei houten opbergers. Grote manden voor in de voorraadkast, kleine bakjes voor in een keukenlade, of een handig draaiplateau voor al je flesjes en potjes. Je kunt kiezen voor 15 verschillende kleuren én dat alles in twee verschillende kleuren.
  • Transparante producten: daar zijn de oprichters van The Home Edit wel echt fan van. Het is ook echt hartstikke handig en het ziet er stijlvol uit. The Home Edit verkoopt allerlei transparant plastic producten voor bijvoorbeeld de keuken en voorraadkast, maar ook voor in de badkamer. Bijvoorbeeld om je föhn in te kunnen zetten, je make-up, haaraccessoires. Er is zelfs een medicijndoosje ontworpen door The Home Edit! Bakjes, maar ook stapelbare laadjes of ladekastjes.
  • Labels: heb je zelf geen label writer of vind je het gewoon teveel gedoe om zelf labels te maken? Ook deze kun je eenvoudig bestellen bij The Home Edit. Je kunt kiezen voor standaard labels voor bijvoorbeeld de keuken en koelkast, of juist voor de badkamer. Deze zijn natuurlijk wel in het Engels. Je kunt ook custom labels laten maken, waarbij je dus zelf je tekst kunt invoeren! Ook labelbordjes en stiften kun je hier vinden.

Meer informatie vind je hier.

Jisca van de Kerkhof

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *