Skip to Content

Hobby’s voor vrouwen

Hobby’s voor vrouwen

Wil je wel eens iets anders doen dan je altijd doet? Even weg van je smartphone of de t.v., maar je hebt geen idee wat je dan eens moet gaan doen?

We zochten de leukste hobby’s voor je op! Laat je lekker inspireren. Heb je je twijfels? Probeer er gewoon een paar uit!

Breien en haken

Handwerken: klonk ooit saai, maar is weer helemaal terug van (nooit) weggeweest. Nu hoef je echt niet meteen hele ingewikkelde truien te gaan maken! Want van gebreide kleding moet je ook maar net houden.

Wil je een klein projectje? Dan zou je leuke kleine knuffeltjes kunnen haken. Ook heel leuk om als cadeau aan een kindje te geven of als gelukpopje aan je vriendinnen. 

Diamond Painting

De mooiste schilderijen maak je met Diamond Painting. Het is wel even priegelen, maar het resultaat mag er zijn en je zou er zelfs wel een Zen-activiteit in kunnen zien.

De afbeelding staat afgedrukt en op die afbeelding zit een plaklaag. Jij plakt dus de juiste kleur steentjes op de afbeelding. Dit is allemaal heel duidelijk aangegeven. Niet ingewikkeld dus, wel rustgevend om te doen en je kunt er heel lang van genieten. Want het kunstwerk hang je uiteraard op!

Schilderen op nummer

Eigenlijk hetzelfde als hierboven, alleen gebruik je nu geen steentjes (diamantjes…). Je verft nu de vakjes in met de juiste kleur. Welke kleur je moet hebben, staat bij beide manieren trouwens aangegeven!

Lezen

Lezen is fijn. Ben je nog niet zo’n fervent lezer? Probeer eens diverse ‘soortjes’ uit. Misschien hou je van spanning en ga je voor een thriller of ben je meer romantisch ingesteld en vind je een streekroman heerlijk.

Lezen over oorlogen, geschiedenis, psychologische thema’s of misschien wel een echt puur liefdesverhaal. Duik de wereld in van het boek en vergeet even alles om je heen!

Zingen of muziek maken

Neem zangles om zelf goed te leren zingen of zoek de gezelligheid van een koor op. Nu denk je misschien meteen aan een kerkkoor, maar dat hoeft dus echt niet.

Want er zijn heel uitéénlopende koren, dus vast ook één die past bij jou. Een zeemansvrouwenkoor…., een musicalkoor, popkoor, een folklore koor en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

In veel koren is het groepsgevoel groot, want je bent toch echt met elkaar bezig om iets moois neer te zetten. Wil je iets gaan doen om zo ook meer contact met mensen te krijgen, dan is dit zeker een goed plan.

Je kunt hetzelfde doen met het leren bespelen van een muziekinstrument! Neem je privéles of toch met een groep? En als je al beter bent, misschien is een eigen bandje met vriendinnen (of vrienden) dan wel leuk!

Sporten

Een ander idee om met anderen bezig te zijn is een teamsport kiezen. Liever alles op je eigen niveau kunnen doen? Dan kan je kiezen voor een individuele sport. Hardlopen, windsurfen of op weg met de racefiets, bijvoorbeeld. 

Paardrijden

Altijd al een paardenmeisje geweest, maar mocht je niet op paardrijles vroeger? Dan pak je nu die kans toch! Of als je ooit wel paard reed maar er mee gestopt bent: waarom zou je dit niet weer oppakken?

Behendigheidscursus met de hond

Om dan even bij de dieren te blijven: heb je een hond? Ga met hem een leuke cursus doen. Hond ook blij! Je kunt diverse cursussen doen, zoals gehoorzaamheid, behendigheid of speuren. Kies wat bij je hond past om er een succes van te maken!

Potten bakken

Lekker bezig zijn met klei en dan ook nog eens iets moois maken. Een ambacht leren is leuk en potten bakken is er één van! Je kunt de potten verkopen of natuurlijk zelf gebruiken.

Bloggen

Leef je lekker uit op je eigen blog. Maak online vrienden door op elkaar te reageren. Meld je blog aan bij een blogsite als Bloglovin, zodat je snel vrienden kunt maken en gezien wordt door andere bloggers.

Of pak het meteen serieus aan en ga voor veel bezoekers die geld opleveren. Plaats advertenties op je blog of duik in de wereld van affiliate marketing.

Mediteren of Yoga

Lekker tot rust komen doe je door te mediteren. Iedere dag of een paar keer per week. Hoe vaker je het doet, hoe meer resultaat. Je zult makkelijker kunnen ontspannen en leren omgaan met stress.

En je persoonlijke ontwikkeling (zeker in spiritueel opzicht) vaart er ook wel bij. Actief aan de slag met yoga is ook een idee.

Winkelen

Beetje flauw, maar winkelen doen veel vrouwen ook graag. Maak het extra leuk door met vriendinnen regelmatig een dagje voor jullie inkopen te plannen. En bezoek dan iedere keer een andere stad. Maak die winkeldaagjes tot vooral gezellige daagjes. Laat kopen maar op plek twee staan…

Leer een nieuwe taal

Goed voor je hersenen: iets nieuws leren. En wat is het een leuk idee om dan een andere taal te leren!

Misschien kan je er voor je werk iets mee, maar een taal leren om in je vakantieland je verstaanbaar te maken is uiteraard ook een inspirerende reden om dit te gaan doen. Of je vindt het leren op zich gewoon leuk, natuurlijk.

Maak het extra leuk door niet alleen suf je lessen te doen, maar lees bijvoorbeeld ook boeken of tijdschriften in die taal. Luister naar hun radio (makkelijk via internet te vinden) en maak zo de taal je eigen. 

Verhalen schrijven

Hou je van schrijven? Schrijf dan eens vaker. Een gedicht, een verhaal of zelfs een heel boek? Je kunt dit voor jezelf houden of laten lezen aan bekenden.

Maar er zijn eveneens diverse platforms te vinden waar je jouw verhaal kunt delen. Zo krijg je meteen feedback en weet je of je verhaal goed genoeg is om er een echt boek van te maken!

Stekken

Lekker in de weer met planten. Maak nieuwe stekjes, bijvoorbeeld.

Kan je gewoon binnen aan je tafel doen en de stekjes dan op een zichtbare plek neerzetten. En goed verzorgen natuurlijk. Je kunt ook gaan voor een kasje buiten. Of op een andere plek in je tuin.

Dansen

Maak je zelf blij door lekker te gaan dansen. Thuis, standaard even in de avond.

Het grote voordeel is daarbij dat je dan lekker zo mag dansen als jij zelf op dat moment wilt. Of neem echt dansles! Welk dansgenre hou jij van? Ga je voor stijldansen, ballet of bijvoorbeeld toch liever streetdance?

Wil
Laatste berichten van Wil (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *