Skip to Content

Hema wijn; welke is beste rode, witte of vegan

Hema wijn; welke is beste rode, witte of vegan

Voor een goed en lekker wijntje hoeven we vandaag de dag lang niet meer altijd bij de wijnhandel terecht. De kwaliteit van de wijnen zijn elders niet minder goed en zijn vaak net iets aantrekkelijker geprijsd.

Zo ook bij de HEMA wijnen en het assortiment dat je hier vindt is heel uitgebreid. Zo vind je binnen elke categorie verschillende wijnmerken van goede kwaliteit. Van Chardonnay tot Syrah, Sauvignon Balnc tot Merlot en alles er tussenin.

Dankzij de welbekende kleurcodes vind jij snel de juiste smaak. En mocht je het echt even niet meer weten? Geen probleem, dankzij de Wijn-Keuzehulp heb je zo de perfecte wijn gevonden die precies past bij de maaltijd.

Met de kleurcodes die de Hema gebruikt zie je snel waar je naar op zoek bent. De Hema hanteert de volgende gangbare kleurcodes: groen (fris en fruitig), geel (rond en rijk), rood (zacht en zwierig), roze (zonnig en zomers) en paars (kracht en karakter).

Welke wijn bij welk eten?

Voor een goed en lekker wijntje hoeven we vandaag de dag lang niet meer altijd bij de wijnhandel terecht. De kwaliteit van de wijnen zijn elders niet minder goed en zijn vaak net iets aantrekkelijker geprijsd.

Een heerlijk diner, dat is pas echt af wanneer je de juiste wijn op tafel hebt staan! Maar wat is de juiste wijn? HEMA helpt je hier een handje bij met een mooi overzicht van verschillende smaakstijlen.

Voor de verschillende maaltijden zijn verschillende wijnen die de smaken complimenteren die verdeeld zijn in de volgende categorieën; Rood vlees, wit vlees, vis/schaal/schelpdieren, vegetarisch/groente/salades, kaas, Aziatische/pittig eten.

Voor gerechten met rood vlees, salades en kaas als hoofdmoot vinden we vooral zachte, zwierige wijn die hier goed bij past. Veelal zijn dit de rode wijnen die wat voller van smaak zijn zoals een Pinot Noir, Merlot of een Cabernet Sauvignon. Ook wijnen met een krachtig karakter vinden we terug in deze combinatie.

Voor de vis- en kipgerechten doe je het goed met vooral een witte wijn die rond en zacht van smaak is. Hierbij kun je denken aan een Chardonnay of een Moscatel.

En dan zijn er ook nog de zomerse wijnen die vooral goed te combineren zijn met Aziatische en andere pittige gerechten voor een fijne balans.

Lekkerste Hema wijnen

Voor een goed en lekker wijntje hoeven we vandaag de dag lang niet meer altijd bij de wijnhandel terecht. De kwaliteit van de wijnen zijn elders niet minder goed en zijn vaak net iets aantrekkelijker geprijsd.

Bij de Hema is een groot aanbod aan bekroonde wijnen, een te groot aanbod om deze hier allemaal te beschrijven. Daarom zal ik hier de tien lekkerste wijnen uiteenzetten die bij de Hema verkrijgbaar zijn.

Witte wijn

  • We beginnen met een Domäne Wachau Grüner Veltliner, een frisse aperitiefwijn met een aroma van appelbloezem en perzik die ideaal is bij pasta, groente en vis.
  • Vervolgens hebben we een Pinot grigio die met een aroma van abrikoos, appel en citroen lekker fris en fruitig is. De Dreambird Pinot Grigio is heerlijk bij gerechten met wit vlees, milde kazen en asperges.
  • Als derde op de lijst komen we bij een Sauvignon blanc die je makkelijk als aperitief drinkt maar het beste tot zijn recht komt bij visgerechten en de perfecte wijn is voor bij de mosselen. Met een fris en grassig aroma is de Touraine Sauvignon Blanc onmisbaar.
  • De G7 Chardonnay met een aroma van perzik, citrus en vanille, ontkurk je om van te genieten bij een heerlijk visgerecht, zachte kazen en salades.

Rode wijn

  • Halverwege de lijst komen we aan bij een krachtige Merlot. Vol van smaak, een donkerrode gloed van gerijpt fruit, pruimen en rode bessen. De Niche Petit Verdot Merlot is een bijzondere rode wijn voor als je op de Spaanse toer wilt met tapas en gerechten van kip of varkensvlees.
  • Op nummer 6 vinden we een overheerlijke primitivo met een vol, kruidig aroma. De Tesoruccio Primitivo is een genot bij pasta’s en heerlijk bij een gevarieerde kaasplank.
  • Met nummer 7 gaan we terug naar Spanje. De Neleman Monastrell Cabernet Sauvignon is een cabernet sauvignon uit de wijnstreek van Valencia. Een zachte wijn die goed te combineren is met verschillende gerechten.
  • Met een mondvol vinden we in het zuiden van Italië de Luna Argenta Negroamaro Primitivo Appassite. Een heerlijke primitivo met kenmerken van pruimen en kersen die voor een zachte smaak zorgen. Heerlijk bij rundvlees, wild en kazen.
  • Aangekomen bij nummer 9 vinden we een huiswijn van de Hema zelf. Een droge witte wijn die vanuit de Franse zomerzon in de schappen is beland. Een heerlijk zomers wijntje met aroma’s van citroen, limoen en perzik die breed in te zetten is bij vis- en schaaldiergerechten, salades en als aperitief, maar ook als tafelwijn op feestjes goed tot zijn recht komt.
  • Last but not least zijn we aangekomen bij de afsluiter van deze top tien lekkerste wijnen van de Hema. En we sluiten af met de Copa Sabia Cava Brut wel te verstaan. Romig, fris en een intense smaak met aroma’s van wit fruit, speciaal gemaakt voor Hema. Perfect te combineren met diverse vis- en schaaldiergerechten, om te borrelen of als aperitief.

Vegan wijn

Voor ieder wat wils, dat is de gedachte geweest waarmee de Hema het assortiment aan wijnen heeft samengesteld. En deze gedachte ging verder dan alleen de smaak, de gelegenheid of het gerecht. De Hema voorziet in veel van haar wijnen namelijk ook in vegan wijnen.

Zo zijn bijvoorbeeld de Domäne Wachau Grüner Veltliner, de Dreambird pinot grigio en de G7 chardonnay een drietal van de vele veganistische wijnen die je bij de Hema kunt vinden.

In de webshop vind je bij de omschrijving van de wijnen alle informatie die je over de wijn wilt hebben waaronder dus ook of deze vegan is of niet. Belangrijk om te weten is dat in het proces geen gebruik gemaakt is van dierlijke producten om deze vegan te kunnen noemen. In het proces van rode wijnen wordt vaak dierlijke eiwitten gebruikt. Hierdoor zijn vegetarische rode wijnen niet altijd vegan.

Meer informatie over de vegan wijnen vind je hier.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *