Skip to Content

Harry stofzuiger review Numatic voor huisdieren

Harry stofzuiger review Numatic voor huisdieren

Sinds kort hebben we een nieuwe huisvriend; Harry. Direct na de vakantie kwam hij in huis, tijdens de vakantie had hij al een paar dagen bij de buren gelogeerd.

Dus kwam hij tegelijk met ons het huis binnen. En dat was maar goed ook want we hebben hem ook direct aan het werk gezet. Tijdens de vakantie was de kat een aantal dagen alleen thuis geweest, en ondanks dat hij wordt verzorgd verliest hij toch een hoop haren.

Zoals de kinderen geïnspireerd door Mickey Mouse Clubhuis zeggen ‘Harry is een handig hulpje / handje’. Hij maakt het leven hier in huis duidelijk een stuk aangenamer.

Lees ook: Review; Dyson V8+ Absolute zakloze & snoerloze stofzuiger
Lees ook: Rowenta stofzuiger X-trem power review

Eerste indruk

Sinds kort hebben we een nieuwe huisvriend; Harry. Direct na de vakantie kwam hij in huis, tijdens de vakantie had hij al een paar dagen bij de buren gelogeerd.

Misschien heb je het al meegekregen; maar Harry is onze nieuwe stofzuiger. Harry is familie van de bekende Henry en Hetty van Numatic, maar dan in een felgroen kleurtje en speciaal voor huishoudens met huisdieren.

Ideaal met een kat in huis die wel eens haren verliest en twee dames die ook wel eens last hebben van haren die uitvallen. Nadat onze vorige is overleden hebben we een goedkope gekocht maar die werkt niet helemaal optimaal waardoor je vaak langer bezig bent.

Toen ik de doos aan het uitpakken was viel het me op hoeveel accessoires er allemaal bij zitten.

Voor mij hoeft dat nooit zo; als er maar een goede borstel bij zit voor de grote oppervlakten en een soort van buis waarmee je ook tussen de plooien van de bank kan, is het prima.

Er zitten echter ook borsteltjes bij voor in de auto en de speciale Hairobrush die met groot gemak haren van bekleding en vloerbedekking afhaalt.

De slang is ook erg lang, in het begin twijfelde ik even of ik niet een onderdeel teveel had aangesloten maar het paste wel. Het voordeel daarvan is dat je niet halfkrom hoeft te staan wat je vaak wel hebt.

Wat fijn is, is dat je als je de stofzuigerbuis eruithaalt je een soort mondje overhoudt waarmee je snel even over de tafel of langs een randje kan gaan. En dat er in de doos drie stofzuigerzakken bij zitten. Je kan er dus even mee vooruit.

Het formaat van de zakken is mega, dus daar past heel veel stof en haren in! Er zit ook een speciaal filter in om nare luchtjes tegen te gaan.

Aangename gast

Natuurlijk heb ik hem meteen uitgeprobeerd, het viel me op dat hij erg soepel was. Hij rolt gemakkelijk achter je aan, maakt niet al teveel herrie en is ook nog eens energiezuinig.

De motor van een Numatic-stofzuiger verbruikt 620 watt, vanaf september 2017 mogen stofzuigers niet meer dan 900 watt gebruiken. Daar voldoet deze stofzuiger ruimschoots aan.

Wat me nog het meeste verraste was de geur. Terwijl ik aan het schoonmaken was, was manlief in de keuken bezig. Ik rook een fris geurtje dus dacht eerst dat hij bezig was met schoonmaakmiddel ofzo, maar dat was niet het geval.

De geur kwam uit de stofzuiger. Dat vond ik heel erg fijn, want zeker huisdieren kunnen wel eens vervelende geurtjes achterlaten. En dat doet hij ook nog eens met een grote lach op zijn gezicht. Ik was meteen groot fan! Daarna was dat helaas wel minder.

Geen gedoe

De volgende dag kwam onze schoonmaakster, en ook zij was heel erg blij toen ze had kennis gemaakt met Harry.

Naast dat hij supergoed is in zijn werk, is hij ook gewoon heel eenvoudig te bedienen. Niets geen gedoe met opladers etc. Je trekt aan de stekker, steekt hem in het stopcontact, zet de knop aan en gaan met die stofzuiger!

Alleen een robotstofzuiger zou het werk nog makkelijker maken, maar de vraag is of dat ook beter is.

Wat me opviel toen ik langs de bank ging stofzuigen is de enorme zuigkracht. Ik ga altijd wel langs de bank maar omdat hij erg laag is kan ik er nooit onder. Een keer in de zoveel tijd verschuif ik de banken zodat ik ook daaronder en achter kan stofzuigen.

Het viel me nu op dat speeltjes die toch onder de bank waren gerold en er bij de vorige zuigbeurt niet onder vandaan waren gekomen nu opeens wel tevoorschijn kwamen. Hij zuigt ook een hoop meer stof mee.

Het is geen lichte stofzuiger je tilt hem niet makkelijk op om even naar boven te tillen. Dus de oude staat nu boven. Beneden is tenslotte toch het zwaarste werk, met iedere dag de ontbijttafel of het zand wat de kinderen naar binnen lopen.

Een kind kan de was, of in dit geval het zuigen, doen

Sinds kort hebben we een nieuwe huisvriend; Harry. Direct na de vakantie kwam hij in huis, tijdens de vakantie had hij al een paar dagen bij de buren gelogeerd.

Om de een of andere reden vinden mijn kinderen het leuk om te stofzuigen. Ze willen graag mama helpen, en zolang als dat duurt ga ik dat absoluut niet tegenwerken.

Vaak doe ik het eerst even en laat dan ‘wat liggen’ zodat de kinderen ook even mogen ‘zuigen’. Of laat hen het eerst doen en doe het dan zelf even na. Zo waren we gisteren bezig om de speelhoek op te ruimen, zodat we een beetje netjes aan het nieuwe schooljaar beginnen.

Toen al het speelgoed van de kast was, kwam daar een berg stof vandaan en kon dochterlief zuigen. Na het opruimen wilde zoonlief natuurlijk ook. Hij demonstreerde even hoe goed de zuigkracht is doordat het kleed ook meekwam 😉

Na het zuigen is het natuurlijk ook een leuk spelletje om het snoer op te rollen. Geen knopje om in te drukken maar handmatig draaien. Dat vinden ze erg leuk om te doen.

Meer informatie vind je hier.

Hebben jullie ook zo’n handig handje in huis?

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *