Skip to Content

Halloween cupcakes recept; herfst monster cakejes maken

Halloween cupcakes recept; herfst monster cakejes maken

Afgelopen weekend was ik de kast aan het uitruimen. Onder andere een grote lading aan bakmixen verdween richting de prullenbak.

Die kocht ik ‘want handig in huis voor als er onverwacht visite komt’ maar feit is dat ik afgelopen jaar ook steeds minder ben gaan bakken. Terwijl het wel gewoon echt leuk is, zeker als je het met de kinderen doet.

Eén van de pakken ging nog net, en had vrolijke kleurtjes; rood, groen en geel. In het kader van het thema van de Kinderboekenweek; Gruwelijk Eng en de herfst die dezelfde kleurtjes hebben, gingen we aan de slag om monsterlijke cupcakes te bakken.

Een vriendinnetje hoorde dat en wilde ook wel meehelpen. Dus had ik gezellig vier hulpjes, want ook papa wilde graag een paar cupcakes maken.

De mix maken

Nu heb ik het me dus heel makkelijk gemaakt en een bakmix gebruikt waar de kleurtjes al inzaten en je alleen water aan hoeft toe te voegen in de mixer.

Althans, de rode en groene, de gele is gewoon een ‘naturelle’ bakmix. Daar zaten ook twintig bakjes bij dus dat is wel handig. Anders kan je zelf een mix kopen voor bakmixen en daar rode en groene (of andere) kleurstoffen aan toevoegen en verspreiden over drie bakjes.

Mocht je het liever zelf willen maken, dan vind je hier een fijn basisrecept.

Mixen maar

Daarna begon ik eerst met de twee dames; in alledrie de bakjes deed ik twee lepels zodat ze met de ene lepel de andere konden leegschrapen. Heel handig, dacht ik.

Maar dat begrepen ze niet helemaal, het werd dus een groot drupfestijn wat met een doekje ook zo weer opgelost is. Ze gingen aan de slag met de kleurtjes en maakte gemarmerde cakejes waarbij ze alles door elkaar mixten, maar ook met stipjes en koeienvlekjes.

We deden net alsof het rood bloed was, het groen slijm en het geel kots 😉 Daarna mochten ook zoonlief en papa wat cakejes vullen. Ze moesten zich wel inhouden om niet meteen te proeven 😉

In de oven

De cakejes hadden slechts een kwartiertje in de oven nodig dus dan konden ze mooi even de handjes wassen en (buiten) spelen.

Ondertussen zocht ik alvast de oogjes op en had ik een bus spikkels die bijna leeg was en dus ook wel goed gebruikt kon worden.

In een pan met heet water legde ik de glazuur klaar, die ik voor een eerdere traktatie had gekocht, maar niet nodig had gehad, zodat dat alvast kon wellen.

De oven moest nog iets langer, omdat ze de vorkprik niet overleefde (met een vorkje prikken, komt hij er schoon uit is de binnenkant gaar).

Decoreren maar

Eén van de pakken ging nog net, en had vrolijke kleurtjes; rood, groen en geel. In het kader van het thema van de Kinderboekenweek; Gruwelijk Eng en de herfst die dezelfde kleurtjes hebben, gingen we aan de slag om monsterlijke cupcakes te bakken.

Nu is het beter als je de cakejes eerst laat afkoelen zodat de glazuur direct stolt. Omdat ik had beloofd direct na het bakken het vriendinnetje thuis te brengen, gingen we weer aan tafel voor fase twee: het versieren.

Over de cupcakes schonk ik de glazuur die ze met een lepel netjes verdeelden over de cakejes en daarna mochten versieren met de spikkels en de oortjes, oogjes en mondjes.

Het waren gezichtjes voor pandabeertjes, dus een deel leek meer een panda dan een monster. Voor de pret maakte dat echter niet uit.

En aanvallen

In totaal waren we van het maken van de mix, tot deze laatste stap een uur kwijt. Prima te doen dus op een middag. Tot slot moest er natuurlijk ook geproefd worden. Dat is nog wel het leukste van het geheel.

Ik legde een aantal cupcakes klaar die het vriendinnetje mee mocht nemen zodat ze thuis ook kon uitdelen. Ze werden in ieder geval goedgekeurd, want de rest van de avond werd er gevraagd om een tweede die ze als toetje kregen 😉

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *