Skip to Content

Haarvitamines; welke zijn goed voor je haar of laten sneller groeien

Haarvitamines; welke zijn goed voor je haar of laten sneller groeien

Voor de meeste mensen zijn haren en hun haardracht erg belangrijk en willen graag hun haar laten groeien. Het is een belangrijke factor om “er goed uit te zien”. Je hebt zelf invloed op de conditie van jouw haar.

Het begint met gezonde voeding en voldoende vocht waardoor de haren een gezonde opbouw krijgen. Pas aan de andere kant op dat de haren niet onnodig beschadigen.

Vooral droog haar is ongewenst waardoor het niet verstandig is om zeer regelmatig het haar te föhnen of te stijlen met een krultang. Dagelijks 1 of 2 keer kammen heeft juist wel een stimulerend effect op de haarzakjes en de groei van het haar.

Tijdens de zomermaanden groeit het haar sneller onder invloed van de zon. De aanmaak van vitamine D wordt hierdoor gestimuleerd waardoor het haar goed zal groeien.

Haar laten groeien met haarvitamines

Minder bekend is dat de juiste vitamines bepalend zijn voor de juiste haarstructuur. Is uw haardos gezond of juist droog, futloos, breekbaar en heb je snel last van gespleten haarpunten of grijze haren?

Zo spelen vitamine A, vitamine B, vitamine B-varianten biothine en niacine, vitamine C en vitamine D allemaal een eigen rol om het haar in een goed conditie te houden. Maar ook de lichaamseigen mineralen ijzer, magnesium en zink zijn van belang.

Bij een gezond voedingspatroon krijg je deze stoffen in voldoende mate binnen, maar soms vraagt het lichaam om extra ondersteuning.

Door specifieke haarvitamines te gebruiken krijgt het lichaam een uitgebalanceerde hoeveelheid stoffen binnen waarmee de haargroei zal worden gestimuleerd en gelijktijdig geen last meer heeft van een droge of futloze uitstraling.

Welke vitamines kunnen het haar versterken

Vitamine C versterkt het immuunsysteem. Daarnaast stimuleert vitamine C de aanmaak van collageen, een eiwit dat zorgt voor een gezonde huid, nagels en haar. Het is ook een antioxidant met als eigenschap dat het beschadigde cellen kan repareren. Voor haar dat snel breekt of veel punten bevat is vitamine C belangrijk.

Vitamine B is een verzamelnaam voor 8 verschillende soorten vitamine B. (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12) Het bevorderd de groei van de cellen waardoor ze belangrijk zijn om haaruitval te voorkomen. Vitamine B-tekort kan worden herkend door extra haarverlies of langzaam groeiend haar. Vooral vitamine B12 is hierbij belangrijk.

Biotine is een vitamine B-variant die de aanmaak van glucose stimuleert. Hierdoor zal de natuurlijke groeisnelheid van je haar worden bevorderd. Ook nacine zit in de vitamine B-familie. Het stimuleert een gezonde haargroei waardoor het haar niet droog of futloos zal worden.

Vitamine E is een antioxidant met de positieve eigenschappen dat het huid- en haarcellen kan herstellen en opbouwen. Deze vitamine is ook verkrijgbaar in speciale haarolie of serum waardoor het rechtstreeks op het haar kan worden aangebracht. Het stimuleert de bloedsomloop en vergroot de toevoer van zuurstof naar de haarvaatjes.

Vitamine A is belangrijk om de celgroei te optimaliseren. Gespleten haarpunten worden vaak veroorzaakt door een tekort aan vitamine A. Ook deze vitamine is verkrijgbaar in een serum.

Vitamine D wordt van nature in de huid gevormd onder invloed van de zon. Hierdoor krijg je ruim 50% van de benodigde hoeveelheid binnen, maar de opname is behoorlijk seizoensgebonden.

Tijdens koude winterdagen kan de opname onvoldoende zijn. Voeding en voedingssupplementen vullen de tekorten aan. Vitamine D is erg belangrijk omdat het de groei van het haar stimuleert.

Hair grow gummies

Voor de meeste mensen zijn haren en hun haardracht erg belangrijk en willen graag hun haar laten groeien. Het is een belangrijke factor om "er goed uit te zien". Je hebt zelf invloed op de conditie van jouw haar.

Er zijn speciale haarvitamines verkrijgbaar in de vorm van capsules of HairLust Hair gummies. Deze supplementen zijn gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten en zijn geschikt voor mannen en vrouwen.

De gummies van Hairlust zijn volledig zonder suiker en vrij van gluten, lactose en gelatine. Hierdoor zijn ze ook geschikt voor veganisten. Ze krijgen hun natuurlijke smaak op basis van aardbeien.

Door gebruik van een concentraat van paarse wortel hebben ze een paarse kleur. Deze gummies zitten onder anderen vol biotine (5000 mcg per gummie) en het bevat een silicarijk bamboe-extract.

Door de smaakvolle gummies te eten zal je haar van binnenuit worden gevoed. De tekorten worden aangevuld waardoor ze het normale voedingspatroon ondersteunen en een regelmatige en gezonde haargroei bevorderen.

Werkzame stoffen in hair grow mummies

Naast de deze stoffen bevatten de gummies per snoepje nog meer goede vitaminen en stoffen. Vitamines zijn aanwezig in de vorm van vitamine B6, B12, C en E.

Daarnaast bevatten ze foliumzuur die een rol spelen in het proces van celdeling. Dit is belangrijk voor de groei van het haar.

Daarnaast helpt het de aminozuursynthese, het aanmaken van aminozuren die de bouwstenen zijn voor proteïne, het materiaal waaruit het haar gemaakt is. Iodine zorgt ervoor dat de huid gezond blijft.

De hoofdhuid is hier onderdeel van. Het reguleert ook de productie van schildklierhormonen, die weer van invloed zijn op de haargroei. Ook zink is een antioxidant die de cellen beschermt.

Wanneer hair grow gummies gebruiken?

Er zijn een aantal symptomen die kunnen wijzen op een zinvol gebruik van hair grow gummies. Het kan opvallen dat het haar dunner aan het worden is of dat het langzamer groeit.

Er is geen sprake meer van een volle bos haar. Het kan ook zijn beschadigd doordat het haar te vaak is geverfd, geblondeerd of gestyled. Het haar is dan droog en futloos. Ook extensions of veelvuldig vlechten kan het haar beschadigen.

Vrouwen in de menopauze of na een bevalling kunnen soms last krijgen van haaruitval of dunner worden haar.

Tenslotte kan het haar zijn beschadigd door een mislukte knipbeurt. het haar kan dan wel wat extra ondersteuning gebruiken om weer snel gezond te worden. Als één van deze oorzaken herkenbaar zijn dan is het gebruik van hair grow gummies  mogelijk de juiste oplossing.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Hairlust.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *