Skip to Content

Haar drogen met handdoek of föhnen na wassen?

Haar drogen met handdoek of föhnen na wassen?

Het kiezen tussen handdoek drogen en föhnen van je haar hangt af van verschillende factoren, waaronder je haartype, de conditie van je haar en je persoonlijke voorkeur. Beide methoden hebben hun voor- en nadelen, dus laten we eens kijken naar de belangrijkste aspecten om te overwegen:

Handdoek drogen

Voordelen:

 1. Minder Hitte: Het gebruik van een handdoek om je haar te drogen vereist geen directe hitte, wat kan helpen om schade door hitte te verminderen.
 2. Goedkoop en Gemakkelijk: Het is een eenvoudige en goedkope methode die geen speciale apparatuur vereist.
 3. Minder Pluis: Handdoeken van microvezel kunnen helpen om pluis te verminderen in vergelijking met traditionele katoenen handdoeken.

Nadelen:

 1. Wrijving: Handdoeken kunnen de haarschubben op de buitenste laag van het haar beschadigen vanwege de wrijving, wat kan leiden tot pluizigheid en beschadiging van het haar.
 2. Langzamer Droogproces: Het kan langer duren om je haar volledig te drogen met een handdoek in vergelijking met föhnen, vooral als je dik of lang haar hebt.

Föhnen:

Voordelen:

 1. Snelheid: Föhnen is over het algemeen sneller dan natuurlijk drogen, waardoor het handig is als je weinig tijd hebt.
 2. Stylingmogelijkheden: Met een föhn kun je je haar gemakkelijker stylen en vorm geven dan met alleen handdoek drogen.
 3. Volume en Textuur: Föhnen kan volume en textuur toevoegen aan je haar, waardoor het er voller en levendiger uitziet.

Nadelen:

 1. Hittebeschadiging: Overmatig föhnen kan hittebeschadiging veroorzaken, zoals gespleten haarpunten en uitdroging van het haar, vooral als je geen hittebeschermende producten gebruikt.
 2. Pluis: Föhnen kan pluis veroorzaken, vooral als je de föhn te dicht bij je haar houdt of te veel hitte gebruikt.
 3. Kosten en Tijd: Een kwalitatieve föhn kan duur zijn en het föhnen kan ook meer tijd in beslag nemen dan simpelweg je haar met een handdoek drogen.

Er is geen eenduidig antwoord op de vraag wat het beste is voor je haar, omdat dit afhangt van verschillende factoren en persoonlijke voorkeuren. Als je je haar op een natuurlijke manier wilt drogen en je geen haast hebt, kan handdoek drogen een goede optie zijn om schade door hitte te vermijden. Aan de andere kant, als je weinig tijd hebt of graag je haar styled, kan föhnen handiger zijn, maar let dan wel op het gebruik van hittebeschermende producten om schade te minimaliseren. Het beste is om beide methoden af te wisselen en te kijken wat het beste werkt voor jouw haar.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *