Skip to Content

Gratis ebooks downloaden online ook in Nederlands

Gratis ebooks downloaden online ook in Nederlands

Als je graag boeken leest, herken je het vast wel: boekenkasten vól staan er in je huis. Dat kan er natuurlijk hartstikke leuk uitzien, maar al die boeken nemen best veel ruimte in beslag. Vooral als je eens moet verhuizen, kom je er achter hoeveel boeken je wel niet hebt en vooral hoe zwaar die toch zijn.

Eigenlijk is het ook zonde toch, zo’n boek dat je één keer leest en daarna in de kast verdwijnt ter decoratie? Als je graag niet teveel spullen in je huis hebt én graag een beetje duurzaam leeft, zou een abonnement op de bibliotheek misschien een betere optie voor je zijn.

Vind je dat ook teveel gedoe, of vind je het abonnement nog te duur? Ook dan is er een manier waarop je tóch leuke boeken kunt lezen, zonder dat je er ruimte in huis voor moet inleveren en zonder dat het je iets kost. Ik heb het dan natuurlijk over gratis ebooks! Wil je weten waar je die gratis én legaal kunt downloaden? Lees dan snel verder!

Kobo

Dé specialist op het gebied van ebooks is wel Kobo. Hier vind je elk ebook dat je maar kunt bedenken. Via de app van Kobo kun je jouw ebooks heel gemakkelijk lezen of je tablet of smartphone, overal waar je wilt. Kobo heeft zelfs een eigen e-reader waarop je de ebooks kunt lezen.

Het voordeel van een e-reader is dat het licht is aangepast, zodat je minder hoofdpijn krijgt van het staren naar een scherm. Vooral ’s avonds kun je hierdoor beter lezen dan op een tablet of smartphone.

En het leukste van alles: op de website van Kobo staan tientallen ebooks die je helemaal gratis kunt downloaden! Young adult, thrillers, romans, fantasy boeken; je vindt het hier allemaal.

Hier volgt een greep uit de gratis ebooks van Kobo:

Moord in het landhuis (een Lacey Doyle Cozy Mystery – Boek 1)

Samenvatting: MOORD IN HET LANDHUIS (EEN LACEY DOYLE COZY MYSTERY – BOEK 1) is het eerste boek in een aantrekkelijke, nieuwe cozy mystery-serie van Fiona Grace. Lacey Doyle, negenendertig jaar en pas gescheiden, is toe aan een ingrijpende verandering. Ze gaat haar baan opzeggen, haar vreselijke baas en New York City verlaten en het snelle leven de rug toekeren.

Om haar belofte aan zichzelf uit haar jeugd waar te maken, besluit ze om alles achter zich te laten en een geliefde vakantie uit haar kindertijd in de schilderachtige Engelse kustplaats Wilfordshire opnieuw te beleven. Wilfordshire is nog precies zoals Lacey het zich herinnert, met zijn tijdloze architectuur, keienstraatjes en met de natuur op een steenworp afstand.

Lacey wil niet terug naar huis en ze besluit spontaan om te blijven en haar droom uit haar kindertijd een kans te geven: ze gaat haar eigen antiekwinkel openen. Lacey voelt eindelijk dat haar leven een stap in de goede richting gaat, totdat een van haar belangrijkste klanten dood gevonden wordt.

Als de nieuwkomer in de stad zijn alle ogen op Lacey gericht en is het aan haar om zelf haar naam te zuiveren. Een eigen bedrijf runnen, met een buurvrouw als grote vijand, een flirterige banketbakker aan de overkant en een misdaad die moet worden opgelost: is dit nieuwe leven alles wat Lacey dacht dat het zou zijn?

Verleiding, Vertwijfeling & Vergetelheid

Samenvatting: Geert Meijer is een succesvolle projectontwikkelaar die op een dubieuze manier betrokken raakt bij een fraudezaak. Hij wordt veroordeeld tot een taakstraf. In het zorgcentrum waar hij zijn straf ondergaat ontmoet hij Vera, een oude jeugdliefde. Ze dementeert licht maar haar zoon lijkt er alles voor over te hebben om haar te isoleren. Iedereen moet haar zo snel mogelijk vergeten.

Waarom? Samen met Sterre-Edith, de leidster van een huiskamerproject, ontdekt hij dat er sprake is van misdaad. Terwijl hij uitzoekt wat zich rondom Vera afspeelt wordt hij bedreigd, men wil hem afpersen maar het is niet duidelijk wie “men” is. Zowel Geert als Sterre-Edith laten zich niet intimideren en ontdekken dat Geert en Vera worden bedreigd door een netwerk van gewetenloze misdadigers.

BACK-UP Zo wijd de wereld strekt (deel 1)

Samenvatting: Dit verhaal begint voor het Vredespaleis in Den Haag, waar een aanslag wordt gepleegd op het leven van de directeur van UNBI (United Nations Bureau of Investigation).

Hij was opgeroepen om bij het Internationaal Strafhof te getuigen in het proces tegen een internationale criminele organisatie Spider Web. Lémarc Tasker moet als opsporingsleider de aanslag onderzoeken en zet een ongekend felle internationale klopjacht in om de daders te achterhalen.

Tijdens de klopjacht krijgt hij te maken met allerlei vreemde wendingen en krijgt hij hulp uit onverwachte hoek: een vrouw! Alleen, een vrouw? Of is er meer? Want wie is er dan verantwoordelijke voor een aaneenschakeling van bijzondere gebeurtenissen met spetterende acties? Zal het hem (en de lezer) lukken om het mysterie rond de aanslag te ontrafelen?

e-readers

Deze website publiceert vooral blogs waarin nieuwe, leuke, gratis ebooks worden besproken. Er wordt meteen een link geboden zodat je de ebooks gratis kunt downloaden!

Het is wel mogelijk dat er in veel gevallen wordt doorgelinkt naar de website van Kobo, maar je komt ook terecht op andere websites waar je de ebooks kunt downloaden. Eens in de zoveel tijd kun je hier een nieuwe blog lezen met gratis ebooks.

Deze boeken kun je er bijvoorbeeld vinden:

Verboden Liefde (Wanhopig Verliefd, deel 1)

Samenvatting: Als Yvonne Brandsma aan haar laatste jaar VWO begint, kan ze nog niet vermoeden dat ze op het Thorbecke College haar grote liefde tegen het lijf zal lopen… en dat die grote liefde haar docent zal blijken te zijn.

Desafinado

Samenvatting: In de nabije toekomst ontmoet de mensheid andere ruimtevarende rassen. Maar laten die nu technologisch veel verder gevorderd zijn en eigenlijk niet zo’n hoge pet ophebben van de mens en zijn rare gewoonten.

Misschien is uitroeien dan de betere optie, zo overwegen zij. De eerste contacten met de Anderlingen verlopen daarom stroef. Totdat de mensen erachter komen dat er één belangrijke eigenschap is die zij wel hebben en de Anderlingen niet: mensen kunnen liegen.

Heldinnenbrieven

Samenvatting: Heldinnenbrieven vormen een klein maar bijzonder literair genre dat pas onlangs is herontdekt. Het bekendste voorbeeld zijn de Heroides van Ovidius, waarin mythische vrouwen als Dido, Penelope en Helena hun liefdesklachten uiten in een brief aan hun geliefde.

Ook in het Nederlandse taalgebied blijken er in navolging van Ovidius honderden heldinnebrieven in versvorm te zijn uitgebracht. Het gaat om zogenaamd vertrouwelijke brieven van beroemde figuren uit de geschiedenis: van Cleopatra tot Maria Magdalena, van Michiel de Ruyter tot Amalia van Solms.

Zij proberen op dramatische momenten in hun leven een verre geliefde of intimus te overtuigen. Historisch letterkundige Olga van Marion bespreekt er verschillende van auteurs als Vondel en Hooft.

Smashworlds

Op de website van Smashworld vind je niets anders dan ebooks. Voor de meeste ebooks moet je gewoon betalen om ze te kunnen downloaden, maar ook op deze website vind je veel gratis ebooks! Wel is het een Engelstalige website en staan er ook vooral veel Engelstalige boeken op. Soms vind je echter ook Nederlandstalige boeken. Als je filtert op “free,” krijg je heel veel gratis ebooks te zien!

Deze boeken kun je hier onder andere vinden:

After the Climb

Samenvatting: They were the Three Amigos. Two young boys with difficult lives banding together with a cool girl. They grew up to be Duncan Holloway, the face of the popular River Rain outdoor stores, Imogen Swan, America’s sweetheart, and Corey Szabo, ruthless tech billionaire.

Rich and very famous, they would learn the devastating knowledge of how the selfish acts of one would affect all their lives.

Nem: Awakening

Samenvatting: As a Dungeon Master Grant began creating a world of his own for tabletop role playing games that has grown to fill bookshelves since his teens. Nem. Little does he know, Nem is real and he is uniquely qualified to save it. A journey involving a death cult, a Trickster God, a budding enchanter, the Goddess of his dreams, and more awaits.

Marked by Death

Samenvatting: Darien’s hearing voices in his head, but the tattoos forming on his skin may mean he’s not just going insane. He needs someone who can deal with ghosts. Necromancer Silas isn’t crazy about being woken by a stranger demanding help, but even Grim, his cat-familiar, agrees— in a world of death and demons, protecting gorgeous, ghost-ridden Darien is Silas’s next difficult job.

Amazon Kindle

Ja, zelfs op Amazon kun je gratis ebooks vinden! Er is zelfs een top 100 met gratis ebooks om uit te kiezen. En hoe leuk is dit: op Amazon vind je zelfs Suske en Wiske-strips om gratis als ebook te lezen!

Hier een greep uit de gratis ebooks op Amazon:

Max Havelaar / Of de koffiveilingen der Nederlandsche Handelsmaatschappy

Samenvatting: Max Havelaar is een in 1860 gepubliceerde roman van Multatuli (het pseudoniem van Eduard Douwes Dekker) over een man die probeert te vechten tegen het corrupte regeringssysteem van Nederlands-Indië.

Het werk heeft een grote invloed gehad op zowel de Nederlandse literatuur als de Nederlandse koloniale politiek. Max Havelaar geldt als een van de belangrijkste werken uit de canon van de Nederlandse literatuur.

Nikola Tesla: Imagination and the Man That Invented the 20th Century

Samenvatting: If you want to learn about one of history’s most fascinating minds and uncover some of his secrets of imagination—secrets that enabled him to invent machines light years ahead of his time and literally bring light to the world—then you want to read this book. Imagination amplifies and colors every other element of genius, and unlocks our potential for understanding and ability.

It’s no coincidence that geniuses not only dare to dream of the impossible for their work, but do the same for their lives. They’re audacious enough to think that they’re not just ordinary players. Few stories better illustrate this better than the life of the father of the modern world, a man of legendary imaginative power and wonder: Nikola Tesla.

In this book, you’ll be taken on a whirlwind journey through Tesla’s life and work, and not only learn about the successes and mistakes of one of history’s greatest inventors, but also how to look at the world in a different, more imaginative way.

Read this book now and learn lessons from Nikola Tesla on why imagination is so vital to awakening your inner genius, and insights into the real “secret” to creativity, as explained by people like Jobs, Picasso, Dali, and Twain.

The House on Blackberry Hill (Jewell Cove Book 1)

Samenvatting: Family secrets, a ghost from the past, and new love will draw readers into this compelling story, first in the Jewell Cove series by NYT Bestselling Author, Donna Alward. Abby Foster arrives in Jewell Cove to take possession of the family mansion she’s inherited from a relative she never knew existed. Her plan is to refurbish it, put it on the market, and head back to Nova Scotia.

But the house—and the secrets within it—catch her in its spell. Before long she’s drawn into the close-knit small town and falling for her sexy contractor, Tom Arseneault. Leaving isn’t going to be as simple as she hoped. Tom’s got his secluded cottage where he can nurse his grief and broken heart in private. But when Abby arrives in town, the restoration job at Blackberry Hill is too tempting to resist, much like its owner.

Abby is opinionated, determined, and certainly does not need to be rescued. And while Tom isn’t looking for love, Abby is hard to resist. Abby and Tom grow closer, and the house is restored to its former glory. Will Abby choose to stay and take a chance on a man still in love with another? Or will she leave her heritage—and heart—behind forever?

Bol.com

We weten ook allemaal dat Bol.com héél veel dingen verkoopt, dus ook boeken. Maar veel boeken kun je ook als ebook kopen. En daarnaast vind je op Bol.com zelfs ebooks die gratis zijn! Het overzicht vind je hier, en er zitten écht leuke boeken tussen!

Er zijn gratis ebooks te downloaden van onder andere Nicolaas Beets, Joost van Vondel, William Shakespeare, Desiderius Erasmus, Mark Twain, Jacobus Jan Cremer, Charles Dickens en Oscar Wilde! Zodra je op de links klinkt, wordt het e-pub bestand direct gedownload.

Zorg dus dat je een programma hebt waarop je deze bestanden kunt openen! Daarna kun je meteen beginnen met lezen.

Jisca van de Kerkhof

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *