Skip to Content

Google nest indoor camera review

Google nest indoor camera review

Ken je dat gevoel; dat je niet thuis bent en je afvraagt wat er thuis gebeurt? Als er niemand thuis is, op de kat na. Of als de kinderen wat ouder zijn en alleen thuis zijn?

Ik heb al meerdere situaties meegemaakt dat een camera best handig zou kunnen zijn om het huis te beveiligen. Niet zozeer om te bespioneren, je zit toch met een stukje privacy. Nest geeft dan wel een veilig gevoel.

Drie situaties waarin de Google Nest Camera een absolute musthave is

Ik heb al meerdere situaties meegemaakt dat een camera best handig zou kunnen zijn om het huis te beveiligen. Niet zozeer om te bespioneren, je zit toch met een stukje privacy. Nest geeft dan wel een veilig gevoel.

Laatst ging in de straat het alarm af van het hoekhuis. Het huis waar ook mijn oppaskindje woont, toevallig liep ik langs nadat ik boodschappen had gedaan. Dus even app-je gestuurd dat er niemand te zien was en het loos alarm is.

Ze hadden inderdaad al een controle telefoontje gekregen 😉 Voor hetzelfde was dat niet het geval, en kan je dat op de Nest-cam controleren.

Zo was ik een paar maanden geleden in Portugal voor een persreis. Hartstikke leuk en gezellig, maar dan krijg je een melding van de Nest-rookmelder die we al een jaar in huis hebben hangen.. Er is rook gesignaleerd in huis. Oeps.

Gelukkig zijn de kinderen op de peuterspeelzaal. Dan probeer je als eerste je man te bereiken, om te vragen of er iets is.

Geen respons. Dan bedenk je dat hij inderdaad rond dat tijdstip een sollicitatie had, zo ver van huis vergeet je dat toch wel erg snel.

Dan maar oma bellen, die op 5 km afstand woont of ze even kan controleren. Want de buren zijn ook op vakantie, en de anderen werken.

Gelukkig bleek het loos alarm, dus kan je opgelucht ademhalen. Maar voor hetzelfde geld… Dan is zo’n cam wel erg handig, kan je zelf zien hoe of wat.

Het is trouwens niet alleen handig om in de gaten te houden wat er thuis gebeurt als je er niet bent. Ook wel erg makkelijk als je wel thuis bent.

Bijvoorbeeld in de kinderkamer van je peuter die niet altijd meer een middagslaapje doet, met de Nest Cam kan je op je Google hub dat niet alleen zien maar ook even laten horen dat hij weer zijn bed in moet kruipen. Je moet dan alleen wel niet vergeten om de camera weer op de standaardplaats in te stellen.

Hoe het werkt?

Overtuigd waarom ik denk dat het nuttig is om te hebben, niet alleen met een baby in huis maar ook als je kinderen al wat ouder zijn?

De Nest Cam zit verpakt in een klein doosje. Daarin zit de camera inclusief kabel en stekker en een standaard, een extra schijf met schroeven om hem aan de muur op te hangen en de gebruiksaanwijzing.

Installeren is heel eenvoudig. Je steekt de camera in het stopcontact, opent de app van Nest (of installeert die eerst), dan scan je de QR-code op de achterkant en je bent al online. Supersimpel dus.

Het meeste werk was nog even zoeken naar een goede plek waarvan je een volledig overzicht hebt. We hebben hem nu in de hoek staan en het is superhandig.

Zodra er een beweging wordt gedetecteerd krijg je een melding. Je kan instellen wanneer, bijvoorbeeld als de telefoon zich niet op dezelfde locatie bevindt als de camera of als je toch even wilt spieken. Het lampje krijgt dan een andere kleur zodat je kan zien dat er meegekeken wordt.

Grappige situaties

Tijdens een dagje op stap leverde dit grappige situaties op. Zo zou het erg krap worden of manlief onze zoon op tijd kon ophalen van de peuterspeelzaal, toen ik vlak na het ophalen een melding kreeg dat er beweging was thuis wist ik dus dat dat gelukt was zonder dat hij hoefde te bellen.

Een paar uur later keek ik even naar wat ze aan het doen waren, en zag ik ze lang uit op de bank liggen. Met manlief in slaap.

Aangezien je ook kan contact kan leggen kon ik hem even laten schrikken. Dat was niet de bedoeling hoor, ik was vooral nieuwsgierig naar hoe dochterlief zou reageren als ze mijn stem hoorde maar mij niet zag.

Ik ben er dus superblij mee, niet eens omdat ik bang ben voor inbrekers ofzo of graag mijn gezin in de gaten wil houden maar ik vind het toch wel een erg prettig idee.

Bijvoorbeeld voor als ik op zolder de was aan het doen ben, kan ik via de app ze in de gaten houden dat ze niet stiekem in de keuken snoepen of de voordeur openmaken.

Meer informatie vind je hier.

In wat voor situatie zouden jullie zo’n beveiligingscamera gebruiken?

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *