Skip to Content

Zelf gezichtsmasker maken en make-up kind

Zelf gezichtsmasker maken en make-up kind

Onze dochters van 7 en 5 jaar zijn dol op make-up. Hun moeder (ik ?) draag geen make-up. Dus waar ze het vandaan hebben? Natuurlijk weet ik dat wel.

Oké, ik dwaal af. Mijn dochters mogen make-up opdoen. Ze vragen altijd netjes of ze make-up of een masker op mogen doen. En gemiddeld mogen ze dit tweemaal per maand, ook een gezichtsmasker is heel populair

Mede omdat ik vind dat make-up niet goed is voor hun tere huid. Dus ben ik me er eens in gaan verdiepen of er ook kindervriendelijke make-up is, zodat ze het misschien wel viermaal per maand op mogen brengen.

Hoe leuk is het om samen make-up te maken. Eerst mogen jullie samen lekker knutselen en frutselen om de make-up te maken. En vervolgens kun je het resultaat ook nog eens echt gebruiken! Dat vind ik zelf altijd de leukste knutselwerkjes ?.

Gezichtsmasker

Een gezichtsmasker is onmisbaar voor de huid. Het zorgt ervoor dat het goed gevoed wordt en zo gezond blijft.

Perzikmasker

Eetbare gezichtsmaskers zijn ideaal voor kinderen en voor hun mama’s. Want als er wat in hun mond terechtkomt, kan je dat lekker opeten. Nu maar hopen dat het niet de hele tijd per ongeluk in hun mond terechtkomt ?.

Benodigdheden:

 • 1 eetlepel yoghurt
 • 1 eetlepel honing
 • 1 rijpe perzik
 • 2 eetlepels havermout

Schil de perzik en pureer hem totdat je een gladde vloeistof krijgt. Voeg de yoghurt, honing en havermout toe en mix dit tot een geheel. Maak je gezicht nat met een vochtige doek en smeer vervolgens het masker op je gezicht.

Ga voor 20 minuten relaxt op de bank liggen. Wil je het echte relaxte gevoel krijgen, leg dan twee schijfjes komkommer op je ogen. Wanneer de tijd om is haal je het eraf met lauw water.

Yoghurtmasker

Dit masker is voor alle huidtypen en dus zeer geschikt voor kinderhuidjes. Er zijn maar twee ingrediënten nodig.

 • 1 eetlepel volle yoghurt
 • 1 eetlepel honing

Vervolgens meng je de bovenstaande producten en smeer je het op je gezicht. Na 15 minuten kan je het masker weer van je gezicht halen.

Scrub maken

Zelf een scrub maken? Het kan! Een scrub haalt de dode huidcellen van je huid. Wat heb je hiervoor nodig? Alleen maar spullen die je al in huis hebt! Ideaal ?

 • 3 eetlepels honing
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 3 eetlepels suiker

Blush maken

Je eigen blush maken, supertof natuurlijk. En ook nog eens heel erg simpel. Je hebt maar twee producten nodig. Namelijk:

 • 1 eetlepel maïzena
 • 1 eetlepel kurkuma (hoeveelheid naar eigen inzicht voor jouw type huidskleur)

Schep 1 eetlepel in een afsluitbaar potje en voeg daar kurkuma aan toe. Schep met een theelepeltje kleine hoeveelheden bij de maïzena en mix het. Test vervolgens op je huid of het in de buurt komt van jouw huidskleur.

Kurkuma geeft een goudbruine teint
Cacaopoeder een bruine teint
Hibiscuspoeder een roze teint

Lippenbalsem maken

En om het af te maken, kun je zelfgemaakte lippenbalsem creëren. Wat heb je nodig?

 • 2 eetlepels kokosolie
 • 2 eetlepels cacaoboter
 • Hibiscuspoeder

Mix de kokosolie en cacaoboter door elkaar. Voeg daarna de bietenpoeder toe en maak je gewenste kleur. Superleuk en makkelijk toch?

Meer recepten vind je hier.

Boodschappenlijstje

Op het moment van schrijven heb ik nu een boodschappenbriefje naast mij liggen. En naast de melk, sperziebonen, appels en waspoeder, schrijf ik nu ook alle bovenstaande producten op die ik nog niet in huis heb. Want de beautysalon in huize Schokker gaat straks open. Met alle zelfgemaakte producten uiteraard.

Anita

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *