Skip to Content

Extra geld verdienen door te verkopen of diensten te leveren

Extra geld verdienen door te verkopen of diensten te leveren

Geld verdienen door dingen te verkopen: natuurlijk een prima plan. Niet alleen voor je financiën, maar als je kiest voor gebruikte spullen, dan ben je ook nog eens duurzaam bezig! Een extra zakcentje verdienen voor de kids of wil je zelf gewoon meer geld te besteden hebben? We geven je diverse voorbeelden, waarbij er ook bij zitten die ook je kinderen kunnen gebruiken!

Ruim je huis op

Loop je huis na en haal de spullen weg die je toch niet meer gebruikt. Er zit vast nog van alles bij wat nog prima dienstdoet. Niet alleen fijn voor je portemonnee als je deze spullen gaat verkopen, maar ook voor het milieu! Hierbij kan je denken aan echt alles wat er nog prima uitziet.

Om even een paar voorbeelden te geven:

 • Kleding
 • Boeken
 • Meubels
 • Speelgoed
 • Schilderijen
 • Keukengerei wat je zelf toch niet gebruikt

Dit kan je verkopen via de bekende Marktplaats online, of via de plaatselijke ‘marktplaatsen’ die je vindt op Facebook. Je kunt misschien in de supermarkt wel iets ophangen? Of neem deel aan vrijmarkten.

Tips bij het verkopen van boeken

Je kunt je eigen boeken verkopen en er verder geen punt van maken. Maar eigenlijk is dat zonde van je geld. Want er zijn boeken die voor jou als heel gewoon worden gezien, terwijl verzamelaars er heel veel geld voor over zouden hebben.

Check internet dan ook eerst of er ergens hetzelfde boek wordt aangeboden of gevraagd. Hieruit kan je vaak al opmaken naar welk bedrag je kunt gaan. Verder zou je ook zelf heel bewust boeken kunnen gaan kopen om die tegen een duurdere prijs weer te verkopen.

Hou hier echter wel rekening met eventuele verzendkosten, dat je die wel mee rekent! Anders snij je jezelf in de vingers.

Zelfgemaakte spullen verkopen

Heb je een hobby, zoals naaien, breien of haken? Dan maak je vast de mooiste dingen en weet je ondertussen ook niet zo goed meer wie je er nog blij mee kunt maken… Ga ze verkopen! Mond-tot-mond reclame kan voor klandizie zorgen of je maakt een website waar je te koop aanbiedt.

Lopen de zaken goed en heb je geen zin in een eigen verkoopkanaal? Kijk dan eens of het interessant is om je spullen via Etsy of Bol.com te verkopen! Ook nu kan je echt heel veel kanten op.

We geven een kleine greep, maar uiteraard is die bij lange na niet volledig!

 • Knuffels
 • Kinderkleding
 • Speciale kleding voor bijvoorbeeld carnaval of juist mooi voor dopen
 • Dekens
 • Kussens

Kunst verkopen

Je kunt je oude schilderijen verkopen, zoals al eerder gemeld, maar ook je eigen kunstvoorwerpen. Vind je schilderen fijn? Probeer je schilderijen te verkopen.

Maar misschien maak je ook wel foto’s waar anderen geld voor willen betalen. Zeker bloggers en andere mensen die regelmatig posten op hun site zijn altijd op zoek naar afbeeldingen die ze kunnen gebruiken. Je kunt je foto’s verkopen via diverse sites, zoals Adobe Stock of iStock Photo. Je kunt hier meer lezen over deze sites, zodat je een goed idee hebt welke voor jou interessant is.

Heb je ander soort werk wat je graag doet, zoals beeldhouwen? Probeer het uit of mensen het willen kopen! Je kunt ook online aanbieden dat je in opdracht dingen wilt maken! En daar kan je dan eigenlijk meteen meer geld voor vragen…

Sieraden maken en verkopen

Naast haak- en breiwerk en foto’s kan je ook nog denken aan het verkopen van sieraden die je zelf maakt. Je kunt het combineren met edelstenen of kies je liever simpele kralen? Je kunt het ook combineren met eigen vlechtwerk en dergelijke. Hoe origineler, hoe leuker, eigenlijk. Ook nu kan je dit via de al eerdergenoemde kanalen verkopen. Ook al is het nieuw, je kunt ook zeker Marktplaats gewoon gebruiken. 

Cadeauboxen verkopen

Verzamel mooie materialen die bij elkaar passen en maak er een leuke cadeauverpakking van en verkoop het! Struin bijvoorbeeld de Action af of natuurlijk de online aanbieders. Stel leuke pakketten samen. Je zou pakketten kunnen maken die echt bedoeld zijn voor een bepaalde doelgroep. Als kraamcadeautje, bijvoorbeeld. Of voor mensen die met pensioen gaan. Of hou het heel simpel bij mannen en vrouwen. 

Lever diensten tegen betaling

Ben je goed in een bepaald vak die op school gegeven wordt? Je zou bijles kunnen aanbieden. Of misschien kan je de digibeet om de hoek wel helpen met computerzaken. Je zou dit kunnen benoemen als diensten verkopen.

Natuurlijk zou je oppaswerk ook zo kunnen betitelen…Pas op het kind van de buurvrouw, de hond van je zus of misschien wel beide van een vriendin. Of biedt je oppasdiensten online of op het prikbord in de supermarkt aan! 

Taarten verkopen

Vind je het leuk om taarten te bakken? Dan heb je goud in handen! Maak bekend dat je in opdracht taarten bakt. Zeker als je echte kunstwerken kunt maken, dan zal je zeker geliefd zijn als banketbakkertje. Mooie kindertaarten die jij helemaal aanpast aan de wensen van de ouders, bijvoorbeeld.

Dus je maakt een taart met zijn favoriete knuffel erop, om maar een ideetje te geven. Dat kan bij jou wel en niet bij een grote bakker die gewoon standaard taarten levert. En ook niet bij een Hema, die weliswaar met foto’s heel persoonlijke taarten aflevert, maar waarbij je ook niet de knuffel in marsepein op de taart kan laten zetten…

Vaak gaat het nieuws dat jij zulke mooie taarten bakt snel rond, want iedereen wil immers weten op een verjaardag waar die mooie taart vandaan komt! En ook nu kan je gewoon reclame maken. Omdat het nu wel fijn is als de klanten uit de buurt komen, kan je ook denken aan een keer flyeren.  

Wil
Laatste berichten van Wil (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *