Skip to Content

Geld vouwen; zelfmaak ideetjes om cadeau te geven makkelijke tips

Geld vouwen; zelfmaak ideetjes om cadeau te geven makkelijke tips

Weet je niet wat je moet geven, of vraagt er iemand geld ipv een cadeau? Als je ouder wordt is het tenslotte steeds lastiger om te bedenken wat je wil hebben, veel heb je al. Dan kan dat lastig zijn, niet iedereen vind het even fijn om geld te geven. Want hoeveel geef je dan? En ook hoe geef je het dan?

Doe je gewoon een paar briefjes in een envelop of probeer je er toch iets leuks van te maken? Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om het geld te vouwen in een leuk vormpje, is het toch weer net even iets anders en is het duidelijk dat je er toch moeite voor hebt gedaan en zo zijn er nog meer ideeën dan het wellicht traditionele geldboompje.

Verjaardagstaart

Hoe leuk is deze plank met kaarsjes voor als iemand jarig is; voor ieder jaar eentje. Je kan dit bijvoorbeeld ook heel goed samen geven met andere gasten. De briefjes hoef je alleen maar op te rollen, vlammetje er in en klaar.

Geldinjectie

Hoe symbolisch zijn deze spuitjes gevuld met geld?

Geldparaplu

Als je een paraplu krijgt zal je eerst misschien denken huh, maar zodra je hem openklapt komt het geld tevoorschijn dat je met knijpertjes of klemmetjes aan de metalen randjes kan bevestigen.

Schilderijtje

Bij dit lijstje is de achterkant weggelaten en er een soort waslijn opgehangen waar bloemetjes aan mini wasknijpers zijn opgehangen.

Nog een leuk lijstje om cadeau te geven met een aantal verjaardagskaarsjes.

Voor noodgevallen

Ben je niet heel creatief; dan is dat geen probleem. Je hebt alleen wat kleine fotolijstjes nodig die je vult met geld (kan zowel briefjes als muntjes) en je hebt een gaaf lijstje voor aan de muur. De hamer maakt het helemaal af!

Waskrijtjes

Alles wat je nodig hebt is een aantal biljetten en een doosje wasco of kleurpotloden waar je de briefjes om heen wikkelt om daarna weer terug te stoppen in het doosje. Leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen bijvoorbeeld in combinatie met een kleurboek voor volwassenen.

Hoefijzers

Hoefijzers staan symbool voor geluk; deze muntjes zijn aan elkaar vastgeplakt in de vorm van een hoefijzer dus brengen instant geluk.

Aquarium

Of wat dacht je van deze glazen vaas die ingericht is als aquarium voor een paar geld vissen?

Geldoverhemd

Voor de heren is dit overhemd van geld natuurlijk zeer geschikt.

Verjaardagstaart

Deze is voor als iemand 18 is geworden; een taart waar iemand wel heel blij van zal worden.

Of wat dacht je van deze taart met geld rolletjes?

Geldboompje

Natuurlijk mag het geldboompje zelf ook niet ontbreken in dit overzicht. Deze is echt mooi met gevouwen geldbloemen.

Geldboeket

Of wat dacht je van dit alternatieve boeket bloemen met geld er tussenin gestoken?

Doos vol vlinders

Als de ontvanger deze doos open maakt komt er geen cadeau tevoorschijn maar zijn er touwtjes aan bevestigd zodat het geld in de vorm van vlinders zichtbaar wordt.

Geldkrans

Ook deze krans van gevouwen biljetten is erg leuk om om te hangen voor de jarige of afgestudeerde student.

Cadeaukaart met boeket

Een kaart met cadeautjes en een boeket bloemen.

Broekzak

Ok, voor deze broekzak hoef je niet echt geld te vouwen, maar wel erg leuk gedaan door de zak van een oude spijkerbroek op een kaart te plakken en te vullen met geld.

Tissue box

Je kan zelf een doosje vouwen, of een lege doos gebruiken om geld in te rollen of vouwen, zodat als je aan het lipje trekt het geld tevoorschijn komt.

Miniwereld

Hoe creatief is deze miniwereld gemaakt met een zak geld en een kampeer tafereeltje helemaal afgestemd op de interesses van de ontvanger.

Nog een landschapje; maar dan vol met bloemen en een kraan die overvloedig stroomt.

Wasrek

Ook leuk is deze wasrek waaraan het geld hangt te drogen. Het is alleen wel even een uitdaging om het geld in de vorm van jurkjes en shirtjes te vouwen.

Geld pizza

Ideaal voor pubers die graag van pizza houden is deze geld pizza. Je hebt alleen een lege pizzadoos nodig die je vult met briefjes (of muntjes), eventueel nog een persoonlijke boodschap en klaar ben je.

Gevulde theebox

Deze theedoos is gevuld met geld, maar ook andere kleine cadeautjes die passen bij de jarige. Is het toch iets meer dan alleen geld dat je geeft.

Hartje vouwen

Een eenvoudige vorm om te vouwen is een hartje; iets dat toch een hele duidelijke boodschap heeft en bijvoorbeeld heel geschikt voor een bruiloft om toch geld te kunnen geven wat het bruidspaar vaak toch kan waarderen.

Je kan een hartje op meerdere manieren vouwen; zo kan je bijvoorbeeld ook de volgende methode gebruiken.

Vlinders vouwen

In een paar stappen kan je heel eenvoudig vlinders vouwen van briefgeld, deze kan je vervolgens gebruiken om bijvoorbeeld op een plant te bevestigen om toch iets fysieks cadeau te geven.

Olifant vouwen

Een hele originele vorm is de olifant; leuk bijvoorbeeld als kraamcadeautje of voor een kind. Maar ook voor iemand die gaat emigreren naar AFrika als afscheidscadeautje.

Bloemen vouwen

Van briefgeld kan je ook heel makkelijk bloemen vouwen, deze kan je vervolgens aan een papieren rietje of een pijpenrager heen vouwen zodat je een geldboeketje kan vouwen. Al dan niet afgewisseld met ‘echte’ bloemen. Voor deze bloem zijn meerdere briefjes nodig.

Voor deze bloem heb je ‘maar’ twee geldbriefjes nodig om een bloem te kunnen maken Al kan je dat natuurlijk ook uitbreiden.

En nog een andere variant van de bloem.

Kerstboom

In de kerstperiode is de kerstboom natuurlijk enorm geschikt als vorm voor geld vouwen.

Schilderij

Je kan natuurlijk ook meerdere vouwvormen kunnen combineren voor dit creatieve schilderij; bijna zonde om hem open te maken om het geld te gebruiken!

Stropdas

Deze biljetten geld vouw je om een kartonnen stropdas heen. Ideaal bijvoorbeeld voor als iemand met pensioen gaat om te geven, of juist aan een student die net is afgestudeerd en aan het begin van zijn carrière staat.

Meer inspiratie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *