Gegraveerde sieraden; ketting met naam kind

Over het algemeen zal je mij niet snel tegenkomen met een sieraad. Tenminste, de verlovings- en trouwring draag ik dag en nacht. En als ik het niet vergeet wil ik ook wel wat oorbellen (stekers) indoen.

Om het af te maken draag ik soms een ketting met gegraveerde naam. Bij voorkeur van zilver, dat vind ik toch wel gewoon de mooiste kleur en niet al te opvallend. Ik vind het ook altijd erg bijzonder als er een speciale boodschap is gekoppeld aan een sieraad.

Oorbellen van een bepaalde bestemming. Of met een bepaalde herinnering ergens aan.

Nieuw: Met de hand gegraveerde zilveren sieraden

Ik was al fan van de prachtige parelsieraden van Kaya sieraden maar ze heeft nu ook nieuwe sieraden ontworpen van zilver die met de hand worden gegraveerd.

Daarom mocht ik een prachtige ketting uitzoeken. Dat was nog best lastig, want er is zo ontzettend veel keuze. Allemaal kettingen die aan mijn ‘eisen’ voldoen.

Ze zijn zilver, subtiel en hebben een heel mooie persoonlijke touch doordat je ze kan laten graveren met een speciale graveerpen.

Bijvoorbeeld met de namen van je kinderen of de geboortedatum. En daar hoef je niet eens extra voor te betalen. Dit geldt ook voor armbanden, kettingen en bedels.

Er waren uiteindelijk vier kettingen die ik erg mooi vond. Gelukkig hielp Tanja met kiezen en suggesties 😉 De kettingen zijn overduidelijk handmade with love!

De sieraden worden met de hand gegraveerd. Ze zijn dus niet de volgende dag in huis, maar je wordt via de mail goed op de hoogte gehouden van hoe of wat.

Binnen een week kwam de postbode met een grote bubbelenvelop. De ketting was ingepakt in een schitterende donkerblauwe platte doos die erg handig is om te bewaren. Ook zit er een met de hand geschreven kaartje bij.

Natuurlijk was dochterlief hoogst nieuwsgierig naar wat er in het doosje zat 😉 In het doosje zit een schuimen bodem om de ketting op zijn plaats te houden zodat je meteen de hanger ziet.

Een ketting met een ‘boodschap’

Ik heb uiteindelijk gekozen voor deze twee cirkels die met elkaar zijn verweven. Een prachtig oneindig symbool voor de onverbrekelijke band, waarbij de cirkels heel mooi in elkaar haken.

Op de cirkels heb ik aan de voorkant de namen van de kinderen, broer en zus laten graveren en op de achterkant staat hun geboortedatum.

Dit wordt echt met een graveerpen geschreven en niet machinaal gelaserd of gestempeld zodat het ook mooi blijft. De ketting is gemaakt van .925 sterling zilver, het hoogste gehalte dat altijd mooi blijft. De ketting is 42 cm met een 5 cm verlengkttinkje en labeltje zodat je het op de juiste hoogte kan dragen.

Kortom een persoonlijk en uniek sieraad dat geweldig is om te krijgen, maar zeker om te geven.

Dromen mag!

Kaya sieraden was de droom van Tanja; een sieradenbedrijf voor moeders met dochters. Een betaalbaar kindersieradenmerk ontwikkelen.

Niet van hout of plastic, maar gemaakt van échte materialen zoals edelsteen, kristallen en zoetwaterparels. Mét bijpassende mamasieraden, zodat ze al onze bijzondere momenten kunnen verwerken in een sieraad.

Bijzonder aan Kaya sieraden is ook dat ze teruggeeft aan kansarme kinderen. Zelf zegt ze hierover: “Het klinkt misschien als in een Miss World-verkiezing, maar na tien jaar gewerkt te hebben voor een multinational wil ik ook wat terug doen.

Ik kwam in contact met Eduki, een erkende stichting die ervoor zorgt dat kansarme kinderen in Gambia naar school kunnen. Een perfecte match dus!

Daarom doneer ik per sieraad een bedrag zodat een kind in Gambia één week naar school kan.

Tot nu toe gaan er zestien kinderen door de donaties naar school. En ik weet dat het niet makkelijk zal worden met duizend andere sieradenwebshops…..maar ja, dromen mag altijd toch!”

Een mooie droom die past bij verantwoord ondernemen, zo kan je niet alleen zelf of je dochter genieten, maar help je ook een ander kind.

Meer informatie vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *