Skip to Content

Wat geef je aan iemand die alles al heeft; belevenis activiteit of workshop cadeau

Wat geef je aan iemand die alles al heeft; belevenis activiteit of workshop cadeau

Een cadeau geven voor een verjaardag, aan iemand die alles al heeft. Dat kan zó lastig zijn. Wat kun je nu verzinnen, want met lege handen kom je liever niet aan. Geregeld brak ik mijn hoofd over wat ik nu moest geven aan iemand die werkelijks alles al had. Huis op en top ingericht, een ruime collectie aan sieraden en luchtjes.

Gelukkig heb ik er iets op gevonden. Weet je wat ik geef aan iemand die alles al heeft? Een belevenis of persoonlijk cadeau. Want die hebben ze vast nog niet. En als ze de belevenis al wel een keer gedaan hebben, dan blijft het toch leuk.

En je kunt er zelf ook profijt van hebben. Als je een belevenis geeft, kun je namelijk ‘afdwingen’ dat je zelf ook meegaat. Kijk, dan wordt een cadeau geven nog leuker!

Lees ook: Originele cadeautips voor kinderen en volwassenen

Een belevenis

Met een belevenis bedoel ik een uitje. En dit kan heel breed zijn. Zo kun je samen naar een museum gaan. Of afspreken dat jullie een strandwandeling maken en dat je de jarige daarna trakteert op een drankje met gebak in een fijne strandtent. Is degene waar het om draait creatief? Er zijn heel veel creatieve workshops. Super leuk om die te geven! Straks geven we nog meer inspiratie en informatie hierover.

Met een belevenis geef je eigenlijk een ontspannend uitje en een mooie herinnering cadeau. Ik spreek wel altijd meteen een datum af. Want stel dat diegene het nu heel druk heeft en de bon blijft liggen, dan is het hele idee toch minder geslaagd. Neem dus je agenda mee als je een belevenis geeft en prik meteen een passende datum.

Soorten belevenissen

Gelukkig heb ik er iets op gevonden. Weet je wat ik geef aan iemand die alles al heeft? Een belevenis of persoonlijk cadeau. Want die hebben ze vast nog niet. En als ze de belevenis al wel een keer gedaan hebben, dan blijft het toch leuk.

Je kunt de soorten belevenissen grof verdelen in de volgende categorieën:

 • Uit eten
 • Overnachten
 • Creatieve activiteit
 • Culinaire activiteit
 • Sportieve activiteit
 • Ontspanning
 • Dagje weg

Uit eten

Geef eens een uit eten belevenis, want dit is voor iedereen geschikt. Of diegene nu van koken houdt of niet. Met uit eten gaan wordt je lekker verwend. Niet zelf de boodschappen in huis halen.

Doe inspiratie op met nieuwe gerechten en geniet van een avondje lekker bijkletsen samen. Je kunt ook een culinaire kookworkshop geven. Denk aan een workshop Italiaans leren koken. Italiaans eten is gemakkelijk te maken en bijna iedereen is dol op deze keuken!

Dineren in de Euromast

Wil je eens extra uitpakken? Je kunt dineren op de Euromast, inderdaad met een gigantisch uitzicht op de Rotterdamse skyline. Terwijl van het mooie uitzicht genoten wordt, is het aan tafel ook feest. Een 5 gangen diner wordt geserveerd met bijpassende wijnen! Een culinaire belevenis om niet snel te vergeten.

Varend culinair genieten

Met de belevenis ‘Saturday Night Cruise’ kun je met twee personen genieten van een geweldige avond. Al varend over de Maas kun je je tegoed doen aan een overheerlijk buffet. Schep lekker op, geniet van het eten en uitzicht en praat heerlijk bij!

Walking dinner

Combineer een gave stadswandeling met een walking diner. Op diverse plaatsen in de stad kun je een tussenstop maken. Bij de één proef je een heerlijk voorgerecht, de ander serveert een overheerlijk hoofdgerecht en op een andere plek sluit je de avond voldaan af met een dessert. Zo komt alles samen. Cultuur, geschiedenis en lekker eten!

Andere culinaire belevenissen waar je aan kunt denken zijn:

 • Een ijsproeverij
 • Een high tea
 • Een high wine
 • Tapas eten. Tip: een locatie van het Zusje is meestal dichtbij en altijd gezellig!

Overnachten

Wil je een overnachting geven? Denk dan eens aan een originele overnachting. Slapen in een kasteel, pipowagen, glampingtent of boomhut. In de boomhut is plek voor twee personen.

Omdat de overnachting niet heel duur is, kun je dit ook nog leuk als gezin geven voor een verjaardag. Ervaar de rust van slapen in de natuur en laat het kind in jezelf ook weer los 😉

Er is zoveel mogelijk wat dat betreft. Ook telt Nederland heel veel bijzondere B&B accommodaties, die je net dat beetje meer bieden. Een hottub of slapen in een vliegtuig bijvoorbeeld. Een themakamer die je zelf uit kunt kiezen..

Creatieve activiteit

Is degene die alles al heeft creatief? Mooi! Daar zijn ook super toffe belevenissen voor te geven!

Een workshop parfum maken

Lekker ruiken, dat is iets wat iedereen fijn vindt ook als je alles al hebt. En met de workshop parfum maken ga je zelf in de weer met allerlei ingrediënten om je eigen speciale parfum te maken. Door de reuktesten kom je erachter van welke geur je houdt. Nootachtig of juist bloemig?

Je maakt je eigen parfum helemaal naar eigen geur en smaak. Ook maak je een bodyscrub en zeep. Fijn om de dag zo in alle rust thuis af te sluiten met een lekkere wellnessbehandeling.

Maak je eigen (zilveren) ring of sieraad

Als je even via Google zoekt, kom je er vele tegen. Workshops waar je je eigen sieraad maken kunt! Zelfs eigen trouwringen ontwerpen kan. Voor een ieder die altijd al eens zelf een ring of sieraad heeft willen maken, is het een aanrader om deze workshop te geven.

Onder leiding van een ervaren zilversmid ga je aan de slag met het proces van ontwerpen en maken van een ring of sieraad. En het leuke is: je mag de ring zelf houden.

Lees ook: Verlanglijstje inspiratie man

Geef je diegene die alles al heeft, liever iets waar je niet aan mee hoeft te doen?

Dan is een sauna entreebon, uit eten bon, tijdschriftenbon, bol.com bon, zelfgemaakte taart of vers fruit en scharreleieren ook altijd iets wat de ander goed gebruiken kan. Alles kan, het gaat vooral om het gebaar. Een persoonlijke kaart met een boodschap uit het hart, kan meer indruk maken en warmte geven als de duurste fles wijn.

Belevenissen vind je hier.

Mirjam de Stigter

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *