Skip to Content

Foto op shirt strijken; zelf kleding bedrukken met strijkijzer

Foto op shirt strijken; zelf kleding bedrukken met strijkijzer

Hoe je het went of keert; vrijwel alle kinderen houden wel van t-shirts met hun grote favoriet erop. Of dat nu gaat om de Disney Princesses of Thomas de Trein. Soms moet je goed zoeken voor de favoriet van je kind, de andere keer in overvloed aanwezig.

Wel valt het me echter op dat de prijzen van deze licentiekleding altijd vele malen hoger liggen dan hun soortgenootjes van dezelfde kwaliteit maar zonder de betreffende opdruk. Dat moet ook anders kunnen! Z

o was ik helemaal happy toen ik dit t-shirt transferpapier (hier) tegenkwam. En helemaal toen ik bij de Action shirtjes zag liggen voor 1,39. Dat zijn tenminste nog eens prijzen.

Zelf shirts bedrukken

Ik hoefde niet lang na te denken. Dochterlief had namelijk tijdens dat bezoekje aan de Action ook shirtjes gezien met de ‘zomerse’ uitvoering van Anna en Elsa uit Frozen Fever. Op zich nog niet veel geld, maar het leek me leuk om dit zelf te maken. En dan in combinatie met haar naam. Een t-shirt dat niemand anders heeft!

En ook megahandig voor schoolreisjes of in de nieuwe klas voor als haar juf moeite heeft met namen onthouden 😉

Zoonlief is helemaal fan van Thomas de Trein. Dat was dus ook niet zo moeilijk. Natuurlijk kan je ook foto’s gebruiken van je kind of een andere afbeelding naar keuze.

Foto uitzoeken

De zoektocht begon online naar afbeeldingen, lang leve Google! Tip; als je gaat zoeken stel dan bovenaan in ‘grote afbeeldingen’. De kwaliteit van deze zijn veel hoger en dus beter geschikt om te gebruiken.

Je wilt tenslotte geen pixelige afbeelding. Deze heb ik vervolgens geladen in PicMonkey; een ideaal gratis online bewerkingsprogramma dat ik ook regelmatig gebruik voor de blog.

Ik heb gekozen voor design en vervolgens de afbeelding geïmporteerd, tekst toevoegen en je bent klaar.

Natuurlijk kan je ook andere dingen doen zoals kleine clips toevoegen of wat dan ook. Vergeet vooral ook niet om de afbeelding te spiegelen!

Bij het opslaan heb ik gekozen voor een groot formaat en kan je kiezen uit drie niveaus. Hoe beter de kwaliteit, des te meer geheugen, maar voor een tijdelijke afbeelding is dat niet zo heel erg.

Foto printen op transferpapier

Als je klaar bent is het tijd om te printen. Omdat beide afbeeldingen de grootte hadden van een A5 heb ik ze op een A4 gekopieerd. Dan is het eerst een test afdrukken om te kijken of het er goed op komt.

Als de proef geslaagd is, kan je de daadwerkelijke afbeelding printen op het strijkpapier. In de verpakking zit een handige gebruiksaanwijzing met wat de voorkant / achterkant is etc.

Na het printen even laten drogen en vervolgens kan je het ‘uitknippen’. Ik heb het grof uitgeknipt want van de transparante restjes zie je toch niet zoveel.

Foto op shirt strijken

Voordat ik verder ging met de volgende stap heb ik eerst de t-shirts gewassen. Vaak zit er een beschermingslaagje op waardoor de afbeeldingen al snel minder mooi wordt omdat hij minder goed pakt.

Na het wassen eerst even goed strijken. Dan de afbeelding op de plek neerleggen waar je hem wilt hebben en even goed met het midden van het strijkijzer er overheen.

Natuurlijk zonder stoom. Stevig aandrukken zodat hij goed overgenomen wordt.

Daarna even laten afkoelen (als je ondertussen een volgend t-shirt strijkt is dat al voldoende). Daarna kan je moeiteloos het papier er van aftrekken en wordt de afbeelding zichtbaar. Natuurlijk wilde zoonlief meteen zijn nieuwe shirt aan!

Ik heb in ieder geval de smaak te pakken en heb ondertussen al meer ideeën opgedaan. Gelukkig heb ik meerdere sets met strijkpapier gekocht zodat ik even vooruit kan. Met twee vellen per pak kan het snel gaan.

Tip: Als je de kleding gaat wassen kan je deze het beste binnenstebuiten keren. Dan blijft hij langer mooi!

Ook superleuk natuurlijk om cadeau te geven, bijvoorbeeld een persoonlijk rompertje als kraamvisite!

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Avatar van Denice Denice schreef:

  Ik heb dit gedaan . Werkt top alleen tot we het in de was deden . We hebben alles opgezocht vloeibaarwasmiddel 30 graden maar het shirt kwam er vreselijk uit na de was m hoe was u het t shirt ?

  • Avatar van Linda Linda schreef:

   Heb je wel speciale textielstiften gebruikt? Bij sommige stiften moet je eerst ook even strijken voor je hem wast.

 2. Avatar van Kleine Prinses Kleine Prinses schreef:

  oh mooi en ze zijn ook mooi blijven ‘plakken’ !

 3. Avatar van Mama van Dijk Mama van Dijk schreef:

  ahh kijk eens trots naar het shirt kijken! Lief!