Skip to Content

Erogene zones man; wat zijn gevoelige plekken waar een man opgewonden van raakt?

Erogene zones man; wat zijn gevoelige plekken waar een man opgewonden van raakt?

We horen en lezen regelmatig over de erogene zones van het vrouwelijk lichaam, maar hoe zit het met het mannelijk lichaam? Natuurlijk is ieder persoon, en ieder lichaam anders. Toch zijn er bepaalde gebieden en lichaamsdelen die voor de meeste mannen gevoeliger zijn. Als je je man echt opgewonden wilt maken, zijn dit enkele van de erogene zones om op te focussen!

Je hoeft hierbij natuurlijk niet gelijk voor de hoofdprijs te gaan, maar dit rustig op te bouwen tijdens een vrijpartij. Of tijdens stiekeme aanrakingen overdag. Let hierbij op zijn reacties over wat hij fijn vindt of wat juist niet en onthoudt dat communicatie belangrijk blijft.

Mond en lippen

De tong en lippen bevatten veel gevoelige zenuwen en zijn daarom een populaire erogene zone. Daarnaast wordt door een kus het stresshormoon cortisol verminderd (bij zowel de vrouw als de man), en neemt het knuffelhormoon oxytocine toe om in de stemming te komen.

Ter afwisseling kan je het zoenen afwisselen door over zijn lippen te likken en lichte aanrakingen met een gepassioneerde tongzoen. Ook de buitenkant van de lippen zijn extreem gevoelig.

De oorlel

Daarna kan je doorgaan met de oorlel, dit is een hele gevoelige zone dus je moet hier heel voorzichtig mee zijn. Om de spanning weg te halen kan je het zachtjes masseren met de vingers. En vervolgens zachtjes op sabbelen of zelfs knabbelen / bijten. Het strelen, kussen of bijten van de oorschelpen kan de seksuele lust opwekken.

De nek

De nek is een van de erogene zones van de man. De huid is hier relatief dun en gevoelig. Stimulatie van de nek met bijvoorbeeld strelen, kussen of een zuigzoen kan een man snel opwinden. Door de nek te masseren kan je de druk verlichten en zorgen voor meer ontspanning.

De rug

In de rug vindt je een hoop spieren en zenuwen die natuurlijk extra gevoelig zijn. Dit kan je ‘gebruiken’ door zijn rug te masseren, hierbij begin je bovenaan waarna je voorzichtig naar beneden werkt.

De tepels

Net als bij vrouwen zijn de tepels ook een extreem gevoelige plek waar je dus voorzichtig mee om moet gaan, bij mannen kan dit namelijk nog gevoeliger zijn dan vrouwen en zeker als hij opgewonden is en ze stijf staan kan dit extreem gevoelig zijn.

Soms kan een enkele aanraking al teveel zijn, een andere keer kan je er rustig op sabbelen of mee spelen. Bij de tepels komen diverse zenuwuiteinden samen, waardoor aanraking zorgt voor een toename van de productie van oxytocine en prolactine, en de zin in seks toeneemt. Er zijn zelfs mensen die een orgasme kunnen krijgen door de tepels te stimuleren.

De navel en onderbuik

Het gedeelte van de navel tot de schaamstreek is ook een hele gevoelige zone bij de man. Wist je bijvoorbeeld dat de navel in directe verbinding staat met het geslachtsorgaan, dit kan je stimuleren door zachtjes te likken met je tong of er een vinger in te steken.

Ook kan je de man opwinden door rustig zijn onderbuik te strelen en dan rustig naar beneden te werken om de spanning op te bouwen. Dit wordt ook wel de V-line genoemd; twee schuine en onderste buikspieren die richting zijn kruis lopen.

Binnenkant van de dijen

De huid aan de binnenkant van het dijbeen bevat ook veel zenuwen. Bij een man staat er al zo veel spanning rondom dit gebied aangezien dit heel dicht bij de geslachtsdelen bevindt waardoor hij gillend gek zal worden.

De voeten

In de voeten komen veel zenuwen samen, daarom dat dit ook in de Chinese geneeskunde een belangrijke plek is. Ze zeggen dat je vanaf hier ook andere plekken in het lichaam kan bereiken, zoals de hersenen maar ook de geslachtsdelen. Zo vind je onder de middelste teen een zone dat ze bubble spring noemen en in directe verbinding staat. Ook het strelen en masseren van de voeten kan zorgen voor spanning en ontspanning.

De penis en testikels

De penis is natuurlijk de meest erotische plek bij de man. Een aantal handelingen kan hierbij de lust opwekken of vergroten. Denk aan het strelen, kussen of tongzoenen van de penis, het strelen van de ballen, of het uitvoeren van een handjob of blowjob. Besteedt naast de penis zelf ook de nodige aandacht aan de testikels, zorg er wel voor dat je hier niet teveel druk op zet dat kan juist pijn doen.

Billen en anus

Ook de anus kan tijdens de seks een lust opwekkende erogene zone zijn bij de man. Door deze plek aan te raken en te strelen kan je partner extra opgewonden raken. Sommige mannen vinden het ook fijn om hierbij gestimuleerd te worden met de tong of met een vinger. Er zijn echter ook mannen die hier echter tegenovergesteld op reageren en dit juist niet kunnen waarderen. Begin hier dus niet al te snel mee en bouw het rustig op en begin bijvoorbeeld eerst met het perineum als er een vertrouwelijke situatie is ontstaan. Dit zit recht boven zijn prostaat, een orgaan dat zorgt voor intense orgasmes.

Erogene zones man

We horen en lezen regelmatig over de erogene zones van het vrouwelijk lichaam, maar hoe zit het met het mannelijk lichaam? Natuurlijk is ieder persoon, en ieder lichaam anders. Toch zijn er bepaalde gebieden en lichaamsdelen die voor de meeste mannen gevoeliger zijn. Als je je man echt opgewonden wilt maken, zijn dit enkele van de erogene zones om op te focussen!

Als je je man echt wilt opwinden, probeer dan eens deze erogene zones. Je zult versteld staan van het effect!

Meer tips vind je hier.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *