Skip to Content

Efficiënt huishouden tips; verdeling taken en ervaring Helpling

Efficiënt huishouden tips; verdeling taken en ervaring Helpling

Het leven met kinderen kan soms enorm vermoeiend zijn. Na een dag werken, de zorg voor de kinderen, dan nog koken en het huishouden. Je houdt nauwelijks tijd over voor jezelf.

Nu is mij altijd geleerd dat delegeren in dat geval heel handig kan zijn. Het is soms lastig om iets los te laten, maar daarna kan het je heel veel tijd en ruimte opleveren en minder stress. Wel zo efficiënt dus! Als moeder, zeker in de huidige samenleving ‘moet’ je al zoveel.

Dus waarom zou je het jezelf niet een stuk makkelijker maken? In het begin had ik het hier erg moeilijk mee, en voelde ik me er ook een beetje ‘schuldig’ over. Want natuurlijk kan ik het huishouden ook zelf doen, maar als ik via Helpling een betrouwbare hulp kan vinden waarom zou ik dat dan niet doen?

Daarnaast als je het heel rationeel bekijkt; de tijd die het bespaart met het huishouden kan je vervolgens in andere dingen steken. In werk om zo meer geld te verdienen of in tijd voor je gezin en kinderen wat ook heel waardevol is! Daarom deze handige tips.

Wel of geen schoonmaakster?

In het begin zag ik er nog wel een beetje tegenop, om de huishouding uit te besteden. Dat kon ik zelf toch ook wel? Waar deed ik moeilijk over?

In de praktijk bleek dat toch wel anders te zijn, kwam ik niet altijd overal aan toe.

Even een bezem erdoor, de afwas wegwerken en bedden opmaken was geen probleem maar het echt grondig schoonmaken van bijvoorbeeld de badkamer of keuken of de bovenkant van de kast afstoffen. Dat schoot er in de praktijk nog weleens bij in.

Ik werkte op dat moment ook nog als gastouder en dat maakte het nog net wat lastiger qua tijdmanagement omdat je dan minder snel even iets tussendoor kan doen, ook al werk je wel thuis. Je hebt tenslotte ook nog de zorg voor de kinderen.

Zodoende kwam er een schoonmaakster in huis, één keer in de twee weken kwam ze langs en wat was ik blij als ze geweest was.

Ja, het was even wennen in het begin, om iemand in huis te laten en het ‘dirty work’ te laten doen. Maar wat was ik opgelucht als het gedaan was.

Hoe en waar vind je een schoonmaakster?

Toen zij ging verhuizen en het erg lastig bleek om iemand te vinden kreeg ik van een vriendin de tip om Helpling te proberen en dat bleek de oplossing te zijn. Helpling is een platform waarop diverse hulpen zich aanbieden, deze werken als particuliere hulp en zijn niet in dienst van Helpling.

Het grootste voordeel is dus dat je niet zelf op zoek te gaan en rond te vragen maar kan je in één keer diverse hulpen vinden die je kunnen helpen.

Je geeft heel eenvoudig aan wat jouw wensen en verwachtingen zijn; denk bijvoorbeeld aan hoe vaak, hoe lang, welke dag, of er wel of geen huisdieren in huis zijn, welke taken er gedaan moeten worden en ook wat het tarief is.

Je kan niet alleen aangeven wat er gedaan moet worden, maar ook een voorkeur uitspreken voor een bepaalde hulp of meerdere hulpen selecteren die jouw boekingsverzoek kunnen accepteren.

Je kan onder andere zien wat de ervaring is en wat de beoordelingen zijn en of dit dus aansluit bij jouw verwachtingen.

De eerste keer is het handig als je thuis bent, maar daarna is het mogelijk om een reservesleutel te geven zodat je na een dag werken in een schoon huis thuiskomt.

Nu werk ik zelf vanuit huis, maar het komt weleens voor dat ik weg moet en dan sluit zij af of spreek ik met haar af waar ze de sleutel kan ophalen, zodat het toch gewoon door kan gaan.

Nadat de hulp voor het eerst is geweest word jij ook gevraagd om een review te schrijven zodat je daarmee andere geïnteresseerden kan helpen.

Vervolgens wordt de opdracht vrijgegeven en kunnen de hulpen die je hebt geselecteerd reageren indien ze interesse hebben. Hoe makkelijk wil je het hebben?

Geen gepuzzel met welke dag omdat ze wel of niet kan, geen gedoe met tarieven omdat je die vooraf al weet. En ook geen gedoe met betalingen, omdat dat allemaal via het systeem verwerkt worden en je dus geen contant geld in huis hoeft te hebben!

Het is nog wel eens voorgekomen dat ik nog snel even naar de bank moest om geld te pinnen. 😉

Opgeruimd huis is opgeruimd hoofd

Ondertussen zijn we alweer wat jaren verder en nog steeds maak ik dankbaar gebruik van Helpling.

Ondertussen zijn er al wel meerdere hulpen geweest, de één bijna een jaar, de ander helaas maar een paar keer. Het zijn allemaal superfijne mensen die met veel oog voor detail het huishouden doen.

Je kan met de hulp afspreken wat je graag gedaan wil hebben of wat niet hoeft en eventueel graag extra wil.

Zo vind ik het fijn dat voor een verjaardag de benedenverdieping extra aandacht krijgt. Of juist dat als ik op zolder nog een stapel was heb liggen om te vouwen het voor haar wel zo handig om onze kamer over te slaan, omdat ze anders toch niet goed aan het werk kan 😉

Het is zo fijn dat er iemand is die ons huis weer helemaal netjes schoon weet te maken.

Daarnaast merk ik dat doordat er (over het algemeen tweewekelijks) iemand langs komt om te helpen met het huishouden het voor mij ook makkelijker wordt om het bij te houden.

Het is net dat steuntje in de rug. Zo weten de kinderen en partner ook dat de dag voordat ze langs komt alles echt goed opgeruimd moet worden.

Het is tenslotte zonde als ze eerst al het speelgoed van de kinderen van de grond moet oprapen voor ze kan stofzuigen, of de vaatwasmachine moet inruimen voor de keuken schoongemaakt kan worden.

Daarnaast ben ik ook steeds meer bezig om à la Kon Mari het huis leeg te maken en veel van wat niet (regelmatig) gebruikt wordt weg te doen.

En eerlijk is eerlijk; dat geeft zoveel rust! Ik ben echt niet van het minimaliseren, maar het werkt ook gewoon een stuk fijner als je achter je laptop zit om te werken en je gewoon rond kan kijken en niet alles vol ligt met rommeltjes.

Het effect is dus veel groter dan alleen het schoonmaken. En blijkbaar ben ik niet de enige want ook van andere vriendinnen die hulp krijgen in het huishouden hoor ik dat dit het gevolg is.

Kortingscode Helpling

Wil jij ook graag kennismaken met de service van Helpling? Dan heb ik nu goed nieuws; met de code 20mamaliefde krijg je namelijk 20% korting. Of je nu gaat voor een eenmalige of (twee)wekelijkse schoonmaak! Deze is geldig tot en met 28 april.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *