Skip to Content

Eerlijke chocolade merken met duurzame paaseitjes

Eerlijke chocolade merken met duurzame paaseitjes

Pasen is een van de periodes in het jaar dat er extra veel chocolade in de winkels is te vinden. In de mooiste vormen, kleuren en maten. Om het voor iedereen op de wereld een beetje Pasen te maken kan je tegenwoordig ook kiezen voor verantwoorde chocolade.

Chocolade die gemaakt is van cacao die op een biologische wijze wordt geteeld. Waarvan de makers een eerlijke loon ontvangen, slaafvrij. Als je denkt dat er geen slaven meer bestaan, moet ik je helaas teleurstellen.

Nog steeds zijn er vrouwen en kinderen die voor weinig of niets de hele dag aan het werk moeten onder de meest erbarmelijke omstandigheden. En daar kan jij wat aan doen. Door te kiezen voor eerlijke chocolade.

Eerlijke chocolade; Fair Trade chocolade paashaas - mamaliefde

‘Eerlijke’ eitjes zijn onder andere te koop bij;

 • Albert Heijn: Puur en Eerlijk-eitjes met Max Havelaar-keurmerk
 • Lidl: Fairglobe-eitjes met Max Havelaar-keurmerk Max Havelaar-keurmerk
 • Kruidvat: Huismerk
 • Jumbo: Tony’s Chocolonely-eitjes met Max Havelaar-keurmerk en Baronie-eitjes met UTZ-keurmerk
 • Deen: Tony’s Chocolonely-eitjes met Max Havelaar-keurmerk
 • Hoogvliet: Tony’s Chocolonely-eitjes met Max Havelaar-keurmerk en Baronie-eitjes met UTZ-keurmerk
 • Plus: Tony’s Chocolonely-eitjes met Max Havelaar-keurmerk
 • Dekamarkt: Baronie-eitjes met UTZ-keurmerk
 • Marqt: Tony’s Chocolonely-eitjes met Max Havelaar-keurmerk
 • In bijna alle natuurwinkels worden ook ‘eerlijke’ eitjes verkocht
 • Of kijk eens in deze fair trade webwinkel of van dit merk.

Lees ook: Rocky road chocolade fudge recept

Verschillende keurmerken

In bovenstaande lijst worden er twee verschillende keurmerken genoemd. Het Max Havelaar-keurmerk en het UTZ-keurmerk. Het verschil tussen deze twee keurmerken zit in de betaling van de boeren en de grootte van de organisaties die gecertificeerd worden.

Max Havelaar richt zich op de boeren door ze een hogere vaste prijs te geven voor het de cacao. De chocolade-eitjes met het Max Havelaar-keurmerk zijn 100% Fair Trade. Hierdoor betaald betaalt u wel iets meer voor de chocolade-eitjes. Gemiddeld betaalt u vijf tot tien procent meer.

Het UTZ-keurmerk richt zich vooral op de grote markt. Ze werken samen met de grote cacao bedrijven om op die manier de economische en sociale situatie van de volledige cacao markt te verbeteren. De eitjes met het UTZ-keurmerk bestaan maar uit 30% Fair Trade chocolade.

Smaken Tony’s Chocolony paaseieren

Net zoals de chocolade zijn er van Tony’s Chocolony ook diverse smaken paaseieren. Er is bijvoorbeeld een doosje te koop met 12 extra grote paaseitjes in de smaken melk, puur, melk noga, melk hazelnoot, melk karamel zeezout en puur pecan kokos.

Deze zijn gemaakt met de volgende ingrediënten; Suiker*, volle melkpoeder, cacaomassa*, cacaoboter*, hazelnoot, karamel (suiker, glucosestroop, room, boter), noga (suiker*, glucosestroop, amandelen, honing*, cacaoboter*, aardappelzetmeel, eiwit, natuurlijke vanille aroma*), pecannoten, kokosrasp, zeezout, emulgator: sojalecithine.

Kopen? Bestel ze online via Tony’s Chocolonely of koop ze vanaf maart in één van de verkooppunten. (O.a. WAAR!, Marqt, De Wereldwinkels, Ekoplaza, Plus Supermarkten, Jan Linders Supermarkten, DEKA-markt, DEEN Supermarkten en Bliek Meesterbakkers.

En, waar koop jij je eitjes dit jaar?

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Avatar van Miss Milla at Home Miss Milla at Home schreef:

  Fijn dat jij hier over blogt, want dat zijn zo van die dingen waar we te weinig bij stil staan, maar die echt wel het verschil kunnen maken.

 2. Avatar van bymirandaa bymirandaa schreef:

  Goed artikel.
  Wat goed dat je hier aandacht aan besteedt!