Skip to Content

Edelstenen in huis plaatsen; kristallen voor beginners hoe werkt het

Edelstenen in huis plaatsen; kristallen voor beginners hoe werkt het

Edelstenen zijn er in allerlei soorten, kleuren en maten. Naast dat ze mooi zijn om naar te kijken, hebben ze elk ook hun eigen, bijzondere werking. Of je er nu in gelooft of niet: het is zeker het proberen waard. Spiru zet de populairste edelstenen en hun effecten voor je op een rijtje!

Amethist

Dit mooie kristal kan niet ontbreken in je collectie. Amethist is de perfecte edelsteen voor wat begeleiding op je spirituele reis. Hij zou namelijk je voorhoofd chakra (het derde oog) openen. Hierdoor zou je intuïtie sterker worden en wordt het makkelijker om hiernaar te luisteren.

Wil jij je dromen onthouden en nachtmerries verminderen? Ook dan kan Amethist een fijn hulpje zijn! Op lichamelijk gebied zou hij vooral helpen tegen hoofdpijn en migraine. Deze paarse parel hoort bij de sterrenbeelden Vissen, Maagd en Waterman en de maand maart.

Bergkristal

Deze heldere kwarts zorgt voor helderheid in je hoofd! Dit manusje-van-alles onder de edelstenen zou je weer helpen om in balans te komen door je chakra’s te reinigen. Ook versterkt hij de eigenschappen van andere stenen.

Wist je dat je zelfs andere stenen met Bergkristal kunt opladen? Vergeet niet om ze eerst te zuiveren van negatieve energie met een zwarte edelsteen als Hematiet! De zachte, toegankelijke energie van Bergkristal maakt het een fijne steen voor beginners. Hij hoort bij sterrenbeelden Leeuw en Steenbok en de maand april.

Rozenkwarts

Rozenkwarts is de steen van de liefde. Bovenal is het de steen van het hart. Hij zou je hartchakra openen, waardoor je meer zelfliefde en compassie naar jezelf en anderen ervaart. Hij zou je helpen om zachter te worden. Ook zorgt deze steen voor een betere nachtrust.

Een Rozenkwarts onder het bed of op het nachtkastje van je kindje zou wonderen kunnen doen! Het is de steen van Weegschaal en Stier en hoort bij de maand oktober. Samen met Amethist en Bergkristal vormt deze roze liefdessteen de gouden driehoek. Door ze samen in huis te plaatsen, zou er meer rust en balans ontstaan!

Labradoriet

In het zonlicht ontstaat een prachtig kleurenspel op deze edelsteen! Labradoriet is de steen van de spiritualiteit, en is een fijne bodyguard voor hoogsensitieve mensen die vaak energie van anderen oppikken. Deze bijzondere edelsteen zou de drager namelijk beschermen tegen negatieve energie van buitenaf.

Verder staat de steen voor zelfreflectie, waarheid en intuïtie en zou hij creatievelingen kunnen helpen het beste uit zichzelf te halen. Deze knapperd past bij de eigenschappen van sterrenbeeld Vissen.

Citrien

Ook Citrien hoort bij de kwartsfamilie. Deze opbeurende steen staat ook wel bekend als het zonnetje in huis. Hij zou je zelfvertrouwen geven en depressies en angsten tegengaan. Ook helpt het volgens liefhebbers bij het aantrekken van de goede dingen in het leven.

Wat betekent overvloed voor jou? Geld, liefde, geluk, succes? Deze steen zou je helpen om dit allemaal aan te trekken! Deze vrolijke noot onder de edelstenen past bij de sterrenbeelden Tweelingen en Leeuw en de maand november.

Tijgeroog

Als het zonlicht op deze goudbruine steen schijnt, heeft het iets weg van een kattenoog. Vandaar de naam! Tijgeroog is de steen voor mensen die wel wat daadkracht en zelfvertrouwen kunnen gebruiken. Hij wordt gebruikt op belangrijke momenten, zoals bij het maken van een keuze of tijdens een sollicitatiegesprek.

Deze steen hoort bij de onderste chakra’s. In tijden van stress zou hij je dan ook helpen om kalm en bij jezelf te blijven. Volgens kenners werkt hij fysiek tegen spanningspijn. Als je hem rond je navel plaatst, zou hij buikpijn en darmkrampen kunnen verminderen. Tijgeroog hoort bij het sterrenbeeld Leeuw.

Seleniet

Seleniet is een ontstressende en kalmerende steen. Volgens gebruikers zorgt de fijne energie van deze steen voor rust en brengt hij emoties in balans. Seleniet is een geschikte steen om bij je te dragen als jij je spiritueel wilt ontwikkelen.

Naast dat het rustgevende karakter van de steen je inzichten zou kunnen geven, wordt hij ook vaak gebruikt bij meditatie. Deze witte steen wordt ook wel engelensteen genoemd.

Als je contact wilt maken met engelen en spirituele gidsen, houd dan een Seleniet vast tijdens je meditatiesessie! Deze steen hoort bij de sterrenbeelden Vissen en Stier.

Groene Aventurijn

Groene Aventurijn is het klavertje vier onder de edelstenen. Hij zou namelijk geluk en overvloed aan kunnen trekken! De Aventurijn geeft een rustgevende energie, wat hem geliefd maakt bij mensen die last hebben van stress, angst en rusteloosheid.

De liefdevolle energie van de groene variant zou werken op het hartchakra en de emoties in balans brengen. Ook is deze steen geschikt voor onrustige kinderen. Volgens kenners helpt dit maatje ze te ontspannen en met onbekende situaties om te gaan. Groene Aventurijn hoort bij Stier en Kreeft.

Hematiet

Hematiet zou de meest effectieve steen zijn om te aarden. Liefhebbers van edelstenen gebruiken de Hematiet vaak om andere edelstenen te ontladen. Nadat je je edelsteen een tijdje hebt gebruikt of bij je hebt gedragen, kun je hem tussen Hematietsteentjes leggen. Dit doe je om hem vrij te maken van negatieve energie.

Ook zou hij je kunnen helpen om met een objectieve blik naar zaken te kijken en zou hij de chakra’s weer in balans brengen. Kun je wel wat moed en kracht gebruiken? Ook dan zou Hematiet zijn steentje bij kunnen dragen. 😉 Hematiet past bij Ram en Schorpioen.

Meer edelstenen, kristallen en mineralen

Wil je de wondere wereld van edelstenen en mineralen nog verder ontdekken? Snuffel dan eens rond en laat je gevoel kiezen, dan zit je altijd goed!

Ook leuk: neem je kindje eens mee naar een edelstenenwinkel. Vaak past de betekenis van de uitgekozen edelsteen precies bij wat hij of zij op dat moment nodig heeft. Veel plezier op jouw kristallenreis!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *