Skip to Content

Dyson V8 snoerloze stofzuiger review

Dyson V8 snoerloze stofzuiger review

Ik zal er geen doekjes om winden, ik vind het huishouden verschrikkelijk om te doen. Niet eens zozeer de ‘activiteit’ zelf. Maar het idee dat als je iets hebt schoongemaakt het vijf minuten later weer vies is.

Een beker water die eroverheen gaat, kruimels op de grond, iemand die met vieze laarzen door huis loopt nog voor je kan helpen herinneren dat die bij de deur uit moeten en ga zo maar door. Je blijft bezig en hoeft je niet te vervelen.

Voor de grap heb ik gedurende een week bijgehouden op welke momenten ik de Dyson stofzuiger nodig had! 

Buiten spelen in de zandbak

Lang leve het mooie weer, lekker spelen in de zandbak. Heel leuk natuurlijk, totdat je thuis komt en de schoenen uitgaan. Natuurlijk hebben ze de halve zandbak meegenomen.

En zelfs als ze de schoenen netjes bij de deur uittrekken, vind je de volgende dag alsnog zand in de bank. Het zand zit namelijk nog steeds in de schoenen, en valt eruit als ze de schoenen weer aantrekken.

Eetmomentjes

Lekker aan tafel eten; maar of je nu brood eet, wat fruit of het avondeten. Volgens mij denken ze dat de vloer ook moet eten. Na het eten is het dus tafel afnemen, en laatste kruimels op de grond. Stoelen aan de kant en stofzuigen maar.

Of dan geef je ze een crackertje terwijl ze aan het spelen zijn. Achteraf niet slim natuurlijk, want de helft van de cracker belandt in kruimels op het vloerkleed.

Of wat dacht je van gezellig een banaantje of wat fruit eten op de bank, of wat chipjes tijdens een tv-middag. We hebben een witte leren bank dus je ziet alles meteen.

Er zitten ook echt van die naden op dus daarvoor is een smalle stofzuiger die er moeiteloos doorheen en onderdoor gaat erg prettig. Net als de vensterbank achter de bank.

De kat

We hebben een kat en op de overloop staat zijn kattenbak. Dit omdat ik hem liever niet beneden wil hebben vanwege de geurtjes en de kat niet naar boven mag. Dit is het compromis.

Nadeel is alleen wel dat hij iedere keer toch wat korrels meeneemt uit de bak en die bovenaan de trap terecht komen, en zich verspreiden over de trap.

De trap staat in de woonkamer en heeft gladde planken dus je ziet alles. Daarom stofzuig ik vaak 1 á 2 keer per week de trap.

Spelen

Gezellig spelen met de lichttafel, met name bij dochterlief zie ik verschil in haar concentratievermogen. Ze kan veel langer blijven spelen in plaats van te ‘zeuren’ of de tv aan mag.

Helemaal als ze het bakje met suiker heeft gevonden en open heeft gekregen. Daar kwam brute kracht bij kijken met als gevolg dat de inhoud verspreid over de tafel en grond lag…

De volgende dag willen ze kleien, ze vermaken zich prima en alle kleurtjes worden erbij gepakt.

Na afloop kan je op de grond aan de kleikruimels precies zien met welke kleurtjes ze hebben gespeeld. Nu is klei heel gevoelig voor stof dus ook dat wordt opgezogen.

Voor de auto

Gezellig met oma plantjes kopen in het tuincentrum. Met name de paarse plantjes vonden ze erg mooi. Dus die mochten ze van oma vasthouden achterin…

Alleen jammer dat ze in de bocht omvielen waardoor de aarde over de achterbank vloog…Met name op die momenten is een snoerloze stofzuiger wel heel erg handig!

Voor buiten

Het is mooi weer, tijd dus om de tuin weer een beetje aan de kant te maken. In eerste instantie is het even vegen, maar aangezien we kunstgras hebben wordt het daarna toch even met de stofzuiger aan de slag zodat het weer mooi groen is en er weer volop gespeeld kan worden.

In de keuken

Ook in de keuken valt er regelmatig wat op de grond, of het nu broodkruimels zijn, of als je het aanrecht afneemt, wat kruimels. Ook daar moet gestofzuigd worden. Aangezien we een losse oven / gasfornuis hebben zitten daar spleetje tussen, een smalle stofzuiger is dan erg handig.

Slaapkamers

Ik weet niet of het aan het oude huis ligt, maar de slaapkamers hebben de neiging om nogal wat stof te verzamelen. Met name in de kamer van zoonlief.

Hij heeft een zwart tapijt maar daar liggen regelmatig kruimels over. Of langs de spijlen van zijn ledikant. Ook dat moet dus, naast gewoon de vloer, gestofzuigd worden.

Op de trap naar zolder en op zolder ligt er vloerbedekking. Daar zie je het gelukkig iets minder op, dus wordt iets minder stofgezogen maar ook daar moet hij doorheen. En vloerbedekking is toch anders dan een kleedje of laminaat.

Hoge eisen

En dan ben je dus een week verder, met man, kinderen en kat. Zoals je ziet is een goede stofzuiger die voldoet aan hoge eisen een absolute must.

In het verleden hebben we wat mindere ervaringen gehad met stofzuigers. Dan heb je een nieuwe stofzuiger, vooraf uitgebreid reviews gelezen en uitgezocht op zuigkracht en dan valt dat enorm tegen.

Of dan kan je wel stofzuigen maar niet mee onder een hoekje. Of dan koop je een zakloze stofzuiger omdat je altijd de zakjes kwijt bent, maar geeft hij niet de gewenste resultaten. 

Het beste werkte nog de oude stofzuiger van mijn schoonouders, die we in eerste instantie kregen voor buiten. Maar nog wel het prettigste werkte tot hij begon te roken en vervolgens dienst weigerde.

Vanwege deze ervaringen pakte ik regelmatig toch liever de bezem, wat toch minder goed schoon wordt. Gelukkig is dat nu verleden tijd.

Ervaringen met de Dyson V8 Absolute+ zakloze en snoerloze stofzuiger

Voor de grap heb ik gedurende een week bijgehouden op welke momenten ik de Dyson stofzuiger nodig had! 

Van Dyson kreeg ik namelijk de Dyson V8 Absolute+ om te testen. Eerlijk is eerlijk, toen ik de doos open deed moest ik even slikken. Ik zag allemaal losse onderdelen in zakjes verpakt en was bang dat het een Ikea-bouwpakket was dat je eerst helemaal in elkaar moet zetten.

Nadat ik alles had uitgepakt en op tafel had liggen bleek dat gelukkig mee te vallen. Het zijn vooral heel veel losse accessoires die je kan gebruiken om alle hoeken, gaten en oppervlakten schoon te maken.

De oplader en het snoer moet je even aan elkaar bevestigen en daarna kan je hem ophangen aan de muur. Er zitten twee standaards aan voor de attributen.

Bij ons in huis gebruiken we de smalle vaak voor de koekkruimels en de buis met laminaatroller voor de grote oppervlakte. Aan de muur neemt hij vrij weinig ruimte in en is ook wel fijn dat niet alles op de grond staat.

Het voordeel van dat hij snoerloos is, is dat je hem kan gebruiken als kruimeldief. Of het nu voor buiten in de auto is, of even onder het bed van je kind of rondom de tafel.

Je kan er overal mee heen voor je eerst een kabel moet uitrollen, inpluggen en dan aan het werk kan. En niet alleen als kruimeldief, maar ook als stofzuiger.

Je kan in één keer meerdere kamers of verdiepingen doen zonder dat je rekening moet houden in welk stopcontact je de stofzuiger steekt en of je er dan wel bij kan als je net dat hoekje bij de trap wilt stofzuigen.

Ik vind dit dus echt een heel fijne stofzuiger, die zowel functioneert als een soort kruimeldief als een echte stofzuiger.

Vanwege zijn multifunctionaliteit (al gebruik ik in de praktijk vaak twee opzetstukjes) pak je hem er dus ook sneller bij. Wordt het makkelijker om te stofzuigen dan om te vegen.

Een nadeel is wel dat omdat er geen snoer aan zit, hij op een accu werkt die je iedere keer moet opladen, en hij dus van het ene op het andere moment kan stoppen.

Aan de zijkant zitten er wel drie blauwe lampjes op die een indicatie geven van het vermogen. Toch is het een ohja-moment als hij er mee stopt. Dan doet hij ook echt helemaal niets meer en moet je hem eerst weer opladen. Wat vijf uur duurt voor een volle accu.

Wel leer je daar al snel rekening mee te houden en weet je precies wat je wel of niet op één accu kan. Dan doe je dus eerst de woonkamer, keuken en gang en daarna pas het vloerkleed bijvoorbeeld.

Niet alleen de kinderen zijn er blij mee, die willen natuurlijk graag helpen, en ikzelf. Zelfs de buren zijn er erg blij mee.

Toen ik bezig was met het stofzuigen van de auto kwamen ze al even nieuwsgierig kijken, want ze hadden hem wel eens op tv gezien 😉

Ze merkten ook dat deze minder geluid maakte dan de vorige stofzuiger. Niet dat de muren zo dun zijn maar ze horen alles. En zelf hoor ik het ook wel als de andere buren stofzuigen, is toch dat doffe geluid. Maar bij deze is dat niet meer zo.

De Dyson V8 Stofzuiger is onder andere te koop bij bol.com en Coolblue.

Zijn jullie ook zo blij met je stofzuiger?

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Avatar van Renate Renate schreef:

    Ik kan ook echt niet zonder mijn stofzuiger! Ik heb thuis zelf een witte kat die enorm verhaar en stofzuig ook om de dag. Zelf gebruik ik het ook voor buiten onder de overkapping echt ideaal.

  2. Avatar van mama mama schreef:

    Wat fijn dat je deze mocht testen! Ik zag hem ook vaker voorbij komen op tv en was er erg benieuwd naar. Ik ben zelf ook niet zo n poetser maar stofzuigen moet ik wel elke dag i.v.m. astma.

  3. Avatar van Helga Helga schreef:

    Ik zal ook eerlijk zijn; het is niet mijn meest favoriete gereedschap om mee te werken, maar ik kan er absoluut niet zonder. Hoewel ik ook wel veel met mijn vegertje doe doordat wij overal gladde vloeren hebben en de kinderen een stuk minder klein. Maar meestal, en vooral met de kattenharen, is de stofzuiger onmisbaar.