Skip to Content

Droomkeukens voor verschillende type vrouwen

Droomkeukens voor verschillende type vrouwen

Droomkeukens; je hebt ze in alle vormen en maten. Van aparte kamers, tot open ruimtes met een kookeiland, van een eenvoudig aanrecht met keukenblok tot en met ruime woonkeukens.

En dan hebben we het nog niet over de verschillende keukenstijlen; van strak, modern en hoogglans, tot juist authentiek en landelijk.

De wensen die aan de Ikea keuken worden gesteld zijn nogal afhankelijk van de functie en het type gezin / moeder dat er woont. Zo heb je wat chaotische moeders, waar je niet raar moet kijken als je sokken in de droomkeuken aantreft.

Of de carrièremoeder die 6 dagen per week 10 uur per dag werkt en dankbaar gebruik maakt van de optie van het kinderdagverblijf dat de kinderen daar eten en ze zelf een verse maaltijd mee naar huis krijgt voor zichzelf.

Carrièremoeder droomkeuken

Als zij niet in een villa wonen is het wel een ruim nieuwbouwhuis. Voordat ze hier gingen wonen is er een nieuwe keuken geplaatst.

Natuurlijk wel een designkeuken, want als er visite is moet het er natuurlijk wel goed uitzien. Een strakke droomkeuken met veel opbergruimte en kasten zodat het er altijd opgeruimd uitziet. Bij voorkeur staat zelfs het koffiezetapparaat achter een deurtje, de waterkoker is vervangen door een Quooker.

Het liefst zonder handgrepen en met hoogglans zodat het makkelijker schoon te houden is (voor de schoonmaakster die 1x per week langskomt omdat ze daar zelf geen tijd voor heeft).

De magnetron werkt overuren om de maaltijden op te warmen en je vindt er een stoomoven zodat er voor de kinderen ook snel iets klaargemaakt kan worden zonder verlies van vitamines.

Centraal in de droomkeuken staat een kookeiland, met daaraan een bar waar ze in de ochtend snel even iets eten. De eettafel wordt nauwelijks gebruikt aangezien de kinderen vaak op de opvang eten.

De (wannabe) perfecte moeder

Ik geloof niet dat perfecte moeders bestaan, maar je hebt wel vrouwen die dat nastreven. Die iedere dag op tijd de droomkeuken in duiken om met een overdaad aan verse producten een gezonde en gevarieerde maaltijd te bereiden.

De moderne keuken moet dan ook meer dan compleet zijn, er zijn raspen, keukenmachines, blenders voor smoothies, stoomovens en ga zo maar door.

In de droomkeuken staat een trappetje zodat de kinderen bij het aanrecht kunnen om te helpen met snijden, want als je samen kookt, eten ze beter en kunnen ze zelf hun handjes wassen voor ze aan tafel gaan.

De keuken sluit aan bij de rest van de woonkamer zodat er een ruime woonkeuken ontstaat met centraal een grote eettafel. Dat is dan ook de centrale plek in huis, daar wordt gespeeld, gekletst, gegeten en nog veel meer.

“Rent achter de feiten aan”-moeder

Dit is een beetje een chaotische moeder die altijd tijd tekort komt, als de kinderen beginnen te klagen omdat ze honger hebben kijkt ze op de klok en beseft ze dat het tijd is om te gaan koken.

Lang leve de tv om de kinderen een beetje bezig te houden / af te leiden, en anders worden ze alvast aan tafel gezet met iets zodat ze snel de keuken in kan duiken.

Echter, voordat ze kan gaan koken moet er eerst een stuk van het aanrecht opgeruimd worden, al is verplaatsen misschien een beter woord.

In haar droomkeuken geldt dan ook ‘gemak dient de mens’, en vind je bijvoorbeeld een airfryer om (gezonde) patatjes te bakken, een oven (voor snelle pizza’s), magnetron om een maaltijd uit de diepvries op te warmen etc.

De keuken is er ook op ingericht dat alles in de buurt ligt en je niet lang hoeft te zoeken. Want waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Zolang de kinderen maar te eten krijgen voor ze weer weg moet om een kind op te halen van een playdate of naar het zwembad te brengen. De keuken is bij voorkeur in een aparte ruimte, met een deur zodat je die dicht kan trekken en niemand de rotzooi ziet achter de deur 😉

Dit is slechts een greep van de types moeder en de diverse keukens die daarbij passen.

Je hebt natuurlijk ook nog de betonnen keukens voor moeders die graag de laatste trends volgen of de houten keukens voor moeders die van sfeer en gezelligheid houden en het liefste iedere dag bijkletsen met andere moeders. Meer keukenstijlen vind je bij Keukenmaxx.

Wat voor keuken heb jij?

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *