Skip to Content

25 Verfrissende drankspelletjes; Plezier gegarandeerd!

25 Verfrissende drankspelletjes; Plezier gegarandeerd!

Drankspelletjes zijn een geweldige manier om een informele bijeenkomst om te toveren tot een levendige en vermakelijke ervaring. Of je nu thuis bent met vrienden of op een feestje bent, deze 25 drankspelletjes zorgen voor een lach op ieders gezicht en creëren herinneringen die je niet snel zult vergeten. Laten we duiken in de wereld van plezier en competitie terwijl we een overzicht bieden van deze verfrissende drankspelletjes.

Bierpong

Een klassieker waarbij je probeert pingpongballen in bekers bier aan de overkant van de tafel te gooien. Raak je, dan moet je tegenstander de beker leegdrinken.

Kingsen

Een kaartspel waarbij elke kaart een specifieke opdracht heeft, variërend van het aanwijzen van een drinkmaatje tot het opzetten van een regel voor het spel.

Flip Cup

Teams strijden tegen elkaar om als eerste hun bekers om te gooien door ze aan de rand van de tafel te laten ‘flipsen’ na het drinken.

Drankroulette

Een spannend spel waarbij een draai aan het roulette wiel bepaalt wie welke shot moet nemen.

Drunk Jenga

Voeg een twist toe aan Jenga door instructies of opdrachten op elke blok te schrijven. Wie een blok trekt, voert de bijbehorende opdracht uit.

Never Have I Ever

Spelers vertellen dingen die ze nog nooit hebben gedaan. Degenen die het wel hebben gedaan, nemen een slok.

Power Hour

Drink elk uur gedurende 60 minuten een shot bier. Een uitdaging die je uithoudingsvermogen test.

Mexen

Een dobbelspel waarbij elke combinatie van dobbelstenen overeenkomt met een specifieke actie of regel. Fouten resulteren in drinken.

Thumper

Spelers maken een persoonlijk handgebaar en elke speler moet andermans gebaar herhalen voordat zijn beurt eindigt. Fouten betekenen drinken.

Anchorman

Geïnspireerd door de film ‘Anchorman’, waarbij spelers woordassociaties maken. Fouten worden gestraft met drinken.

Busje Liefde

Een kaartspel waarbij spelers proberen vier rijen van vijf kaarten te maken. De verliezer drinkt gelijk aan het aantal kaarten dat nog niet is gelegd.

Muntjesvoetbal

Probeer met een muntje een doelpunt te scoren door het in een beker bier aan de overkant van de tafel te schuiven. Gegarandeerd veel gelach!

21-en

Een eenvoudig kaartspel waarbij spelers om de beurt kaarten omdraaien en proberen op exact 21 uit te komen. Overschrijden betekent drinken.

Rode koppen

Een variant op bierpong waarbij de bekers gevuld zijn met mixdrankjes. Verlies je een beker, dan moet je het mixdrankje drinken.

Vingers

Spelers moeten raden hoeveel vingers er worden getoond door een medespeler. Fouten worden bestraft met drinken.

Dronken schaken

Elke keer dat een stuk wordt geslagen, moet de speler een slok nemen. Een strategisch drankspel voor de schaakliefhebbers.

Buzz

Spelers tellen om de beurt van één tot drie, maar vervangen het getal drie door “buzz”. Fouten leiden tot drinken.

Fluitketel

Een snel kaartspel waarbij spelers kaarten moeten ‘fluiten’ op basis van bepaalde regels. Mis je, dan drink je.

Paranoia

Spelers fluisteren een vraag naar de speler aan hun linkerzijde. De beantwoorder moet de vraag hardop stellen, en als de vraagsteller niet tevreden is met het antwoord, drinkt diegene.

Shotjes schaken

Elke keer dat een speler een stuk verliest, nemen ze een shotje. Een uitdagend en steeds leuker wordend drankspel.

Pyramid Drinking Game

Een kaartspel waarbij spelers kaarten proberen te matchen met kaarten op tafel om een piramide te vormen. Degenen die falen, drinken.

Medusa

Spelers zitten in een cirkel en kijken naar de grond. Op “Medusa”, kijken ze allemaal omhoog en de laatste die zijn blik neerhaalt, drinkt.

Drank Monopoly

Een drankspel dat het klassieke bordspel combineert met drinkopdrachten op elke straat en kanskaart.

Lepel, Mes, Vork

Een eenvoudig maar vermakelijk spel waarbij spelers hun ‘bestek’ in de juiste volgorde moeten noemen. Fouten worden bestraft met drinken.

Spel der Tronen (Game of Thrones)

Een drankspel geïnspireerd op de populaire serie. Kies personages, en wanneer ze op het scherm verschijnen, moeten spelers drinken.

Of je nu een feestje organiseert of gewoon een gezellige avond met vrienden hebt, deze 25 drankspelletjes zorgen voor een gegarandeerde dosis plezier en gelach. Onthoud altijd om verantwoord te drinken en te weten wanneer genoeg genoeg is. Proost op een onvergetelijke tijd!

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *