Skip to Content

Dr. Leenarts Handboek over de huid recensie

Dr. Leenarts Handboek over de huid recensie

Een tijdje terug ging ik samen met de Muppets op stap naar een boekpresentatie van het Handboek over de huid bij Dokter Leenarts in Amsterdam. Dit zou mijn eerste keer worden, dus ik ging er volledig blank in. Het enige wat ik wist was dat het over huidverzorging zou gaan.

Handboek over de huid

Nou, het was zoveel meer dan dat! Het was namelijk een boekpresentatie van het boek van dokter Marjolein Leenarts. Misschien is deze naam al bekend bij jullie van de gelijknamige huidverzorgingslijn?

Dokter Leenarts is dermatoloog en heeft een boek geschreven over de huid van kindertjes van 0 tot 4 jaar.

Maar het bevat zoveel meer dan alleen informatie over ons velletje. Eigenlijk is het een naslagwerk wat in elk huishouden zou moeten staan.

Eerste hulp bij vlekjes

Toen mijn kinderen de waterpokken hadden heb ik direct het boek erbij gepakt en wist wanneer de besmetting over zou zijn en wat tegen de jeuk te doen. Maar ook de tegenwoordig meer onbekende ziektes, zoals de mazelen, of onverklaarbare vlekjes en huidinfecties passeren de revue.

Oké, heel veel informatie is ook online te vinden, maar is dat altijd op medisch onderzoek gebaseerd? Dit boek wel! Alles is duidelijk beschreven en ook hoe ermee om te gaan. Wist je bijvoorbeeld dat 10 procent van de baby’s geboren wordt met een hemangioom?

Oftewel een aardbeienvlek. Meestal gaan deze vlekken vanzelf weg, maar soms moet je toch doorverwezen worden, bijvoorbeeld als het in de luierregio zit of als de kleine er 4 heeft.

Nou zullen ze dit op het consultatiebureau ook vast weten (ahum), maar ik vond het uiterst interessant om te lezen.

Naast vervelende plekjes kun je in het boek ook meer informatie vinden over beestjes, die steken. Hoe je bij bepaalde insectenbeten handelen moet bijvoorbeeld.

Handig voor op vakantie lijkt me! Vooral, omdat je dan toch even dat hoofdstuk over zon er dan op na kunt slaan en dus (weer) weet hoe je het huidje van je kindjes nog beter kunt beschermen tegen de zon.

Kortom, het handboek over de huid is wat mij betreft een echte musthave voor in ieder huishouden!!!  

Oh ja, wist je trouwens dat de producten van Dokter Leenarts tegenwoordig ook verkrijgbaar zijn bij de Etos? De moeite waard om eens te proberen!

Meer informatie vind je hier.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Avatar van Volgmama Volgmama schreef:

    Kijk door het lezen van dit blog weer wat nieuws geleerd. Dat met die aardbeienvlekken 10 % dat is nogal aardig wat. Zeer interessant boek lijkt me dit!