Skip to Content

Doorlekken voorkomen; menstruatie verminderen tips of vermijden ongesteld op vakantie

Doorlekken voorkomen; menstruatie verminderen tips of vermijden ongesteld op vakantie

Gedurende de menstruatiecyclus kan je als vrouw last krijgen van ongemakken zoals buikpijn, opgeblazen gevoel en last van doorlekken. Hoewel deze klachten ongemakkelijk kunnen zijn, hoef je je geen zorgen te maken. Er zijn een aantal dingen die je kan doen om de kans op doorlekken tijdens de menstruatie te verminderen.

Doorlekken menstruatie voorkomen

  1. Kies de juiste maandverband. Er zijn verschillende soorten maandverband op de markt, dus er is vast wel een soort die bij jouw lichaam en fase van de menstruatie past. Houdt rekening bij het kiezen van maandverband aan de hoeveelheid vloeistof die je verwacht te verliezen tijdens uw menstruatie. Als je last hebt van heftige menstruatie kies dan voor een variant die veel adsorbeert, of een nachtversie die vaak nog wat meer kunnen hebben.
  2. Gebruik een inlegkruisje of tampons. Inlegkruisjes zijn kleine varianten van maandverband die je kunt gebruiken in gebruiken in combinatie met reguliere maandverband.
  3. Pas je kleding aan de maand van de tijd; strak zittende kleding kan de kans op doorlekken vergroten. Kies dus liever voor loszittende kleding tijdens de menstruatie.
  4. Misschien voor de hand liggend; maar verander regelmatig het maandverband (hier). Het is belangrijk om uw maandverband regelmatig te vervangen, zodat het kan blijven absorberen. Wanneer uw maandverband vol is, verhoogt dit de kans op doorlekken.
  5. Neem een warme douche. Een warme douche kan helpen bij het verminderen van krampen en bloedverlies.
  6. Drink voldoende water. Het drinken van voldoende water is belangrijk om uw bloed te verdunnen en het risico op doorlekken te verminderen.
  7. Neem een ibuprofen. Ibuprofen kan helpen bij het verminderen van pijn en bloeding.
  8. Nieuw op de markt is het menstruatieondergoed; deze kunnen tot drie keer de hoeveelheid van een tampon opnemen en zorgen ervoor dat je niet doorlekt. En zit een stuk comfortabeler en ademender.
  9. Komt het echt niet uit om ongesteld te zijn, kan je altijd nog de pil doorslikken om de menstruatie overslaan.

En tot slot; rust voldoende. Het is belangrijk om tijdens uw menstruatie voldoende te rusten, zodat uw lichaam kan herstellen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *