Skip to Content

De top 9 must-haves in kinderkleding voor elk seizoen!

De top 9 must-haves in kinderkleding voor elk seizoen!

Kinderkleding is belangrijk – het kan helpen je kind beschermen tegen weer en wind, en het kan ook helpen bij het creëren van een stijlvolle look. Maar met zoveel verschillende opties beschikbaar, hoe weet je welke kledingstukken je echt nodig hebt? Zeker als je kind weer een maat gegroeid is, of je bent gewoon op zoek naar een manier om wat geld te besparen, kan het kiezen van de juiste kinderkleding een uitdaging zijn. Er zijn echter een aantal kledingstukken die elk kind nodig heeft, ongeacht het seizoen. Dit zijn de top 10 must-haves in kinderkleding!

T-shirts

T-shirts zijn een must voor elk seizoen, omdat ze je kind kunnen helpen beschermen tegen de zon of de kou, afhankelijk van hoe je ze combineert. Kies T-shirts met lange mouwen voor de koudere maanden, en korte mouwen of mouwloze T-shirts voor de warmer maanden.

Broeken

Broeken zijn ook een must voor elk seizoen, omdat ze je kind kunnen helpen beschermen tegen de kou of de zon. Kies lange broeken voor de koudere maanden, en shorts of bermuda’s voor de warmer maanden.

Truien

Truien en sweaters zijn een must voor de koudere maanden, omdat ze je kind kunnen helpen warm te blijven. Kies een trui die goed past , zodat je kind er gemakkelijk in kan bewegen. Daarnaast heb je verschillen tussen dunnere longsleeves, min of meer shirts met een lange mouw en dikke truien. Een thermoshirt met lange mouwen kan ook erg handig zijn voor hele koude dagen.

Pyjama’s

Tot slot heeft je kind een pyjama nodig voor in de nacht; het ene kind draagt graag een pyjamajurkje, terwijl de ander het sneller koud heeft (zeker in de winter) en liever in een onesie slaapt. Ook ideaal voor na een zwemles zodat je kind zich niet helemaal hoeft aan te kleden. Eventueel kan een ochtendjas handig zijn, na het douchen of ook gewoon voor een pyjamadagje.

Ondergoed

Ondergoed is een must voor elk seizoen, voor baby’s en peuters is dit vaak een rompertje. Als ze ouder worden veranderd dit in een setje van onderbroek en hemd. Jongens kunnen op de gegeven moment een voorkeur krijgen voor boxershorts in plaats van de standaard onderbroeken. Terwijl meisjes in plaats van een lang hemd liever een topje dragen, zeker als de eerste borstvorming zichtbaar wordt.

Sokken

Sokken zijn ook het hele jaar door nodig; in de winter is het fijn om wat dikkere en langere sokken te dragen. In de zomer zijn kortere sneaker sokjes al genoeg, tenzij er sandalen worden gedragen.

Zwemkleding

In de zomer of voor zwemles is zwemkleding een must; denk bijvoorbeeld aan een zwempak of bikini voor meisjes en een zwembroek voor jongens. Er zijn zowel strakke zwembroekjes als lossere shorts, deze worden in het buitenland echter niet altijd toegestaan in verband met hygiëne. In sommige landen is het ook verplicht om een badmuts te dragen. Is het erg zonnig kan je ook kiezen voor uv-werende zwemkleding met langere mouwen om te voorkomen dat je kind verbrand in de zon.

Een jas

Jasjes zijn een must voor de koudere maanden, omdat ze je kind kunnen helpen warm te blijven. Kies jasjes die wind- en waterdicht zijn, zodat je kind droog blijft als het regent of sneeuwt. Maar ook in de zomer, en in het voor- en najaar is een jas essentieel. In de zomer kan je ook kiezen voor een lekker warm vest, al dan niet in combinatie met een body warmer als het in de avond afkoelt. Ook spijkerjassen voor jongens en meisjes doen het erg goed, helemaal hip worden deze met de nodige badges.

Schoeisel

Schoenen zijn een must voor elk seizoen, omdat ze je kind kunnen helpen beschermen tegen de kou of de zon, afhankelijk van het type schoen. Kies laarzen of snowboots voor de koude en natte maanden. Voor de zomer is daarentegen een set sandalen of slippers een must. Ook een stel sneakers is een must zodat ze daar lekker op kunnen rennen en bewegen.

Mutsen, shawls en handschoenen

In de winter kan je kind het fijn vinden om een muts, shawl of handschoenen te dragen. Zeker als ze op de fiets naar school gaan en er een fris windje is, kunnen ze last krijgen van koude handen en oren, deze lichaamsdelen koelen het snelste af. Wordt het echt koud is er meer nodig.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *