Skip to Content

De 10 populairste dance festivals ter wereld; van Tomorrowland tot Coachella

De 10 populairste dance festivals ter wereld; van Tomorrowland tot Coachella

Als je van dansen en feesten houdt, dan is een bezoek aan een dance festival een absolute aanrader. Deze zijn de afgelopen tijd steeds populairder geworden en er komen honderden duizenden mensen op af.

Als je van dansen en feesten houdt, dan is een bezoek aan een dance festival een absolute aanrader. Deze zijn de afgelopen tijd steeds populairder geworden en er komen honderden duizenden mensen op af.

Een voordeel; je hoeft niet altijd de hele wereld over te reizen. Van Tomorrowland in België tot Mysteryland in Nederland, hier zijn de tien populairste dance festivals ter wereld.

Tomorrowland

Morgenland, of Tomorrowland zoals het officieel heet, is het grootste en bekendste dance festival ter wereld. Het vindt jaarlijks plaats in België. Het festival duurt twee weken en trekt ruim 400.000 bezoekers uit meer dan 200 landen

Er zijn veel verschillende soorten muziek, maar het draait vooral om EDM en house. Tomorrowland is het ultieme feest voor echte muziekliefhebbers, met de beste dj’s en producers die er te vinden zijn.

Mysteryland

Mysteryland is een jaarlijks terugkerend muziekfestival dat sinds 1993 wordt gehouden in het Nederlandse Haarlemmermeer. Het is het oudste dance festival ter wereld en trekt jaarlijks meer dan 70.000 bezoekers.

Het programma biedt een mix van wereldberoemde headliners en opkomend talent, en er is iets voor iedereen, of je nu van house, techno, elektro of andere genres houdt.

Ultra Music Festival

Het Ultra Music Festival is een jaarlijks terugkerend muziekfestijn dat plaatsvindt in het hart van Miami, Florida. Het festival heeft een internationale aanhang van muziekfans en trekt jaarlijks ruim 350.000 bezoekers.

Het Ultra Music Festival staat bekend om zijn unieke sfeer en diverse muzikale line-up. Het festival biedt een platform voor zowel gevestigde artiesten als opkom talent. Het Ultra Music Festival is een must-visit voor elke muziekliefhebber!

Creamfields

Creamfields is een jaarlijks muziekfestival dat sinds 1998 gehouden wordt in het Verenigd Koninkrijk. Het is een van de grootste dance-muziekfestivals ter wereld en trekt jaarlijks meer dan 70.000 bezoekers uit binnen en buitenland. Het festival draait om EDM (Electronic Dance Music) en biedt een platform voor zowel bekende DJ’s als opkomende talenten.

TomorrowWorld

TomorrowWorld is een muziekfestival dat elk jaar wordt gehouden in Atlanta, Georgia. Het is het grootste EDM-festival in Noord-Amerika, duurt drie dagen en trekt jaarlijks meer dan 140.000 bezoekers. Het festival wordt georganiseerd door het Nederlandse bedrijf ID&T, dat ook verantwoordelijk is voor het populaire Europese festival Tomorrowland.

Electric Daisy Carnival

Het Electric Daisy Carnival, ook wel bekend als EDC, is een jaarlijks terugkerend muziekfestival dat gehouden wordt in verschillende steden over de hele wereld. Het festival is ontstaan in Los Angeles in 1997 en heeft inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste festivals ter wereld, met jaarlijks meer dan 400.000 bezoekers.

Coachella

Coachella is een muziek- en kunstfestival dat jaarlijks in april in de Californische woestijn plaatsvindt. Het festival wordt georganiseerd door het bedrijf Goldenvoice en trekt jaarlijks ruim 190.000 bezoekers. Het festival duurt twee weken en tijdens het festival spelen ruim 750 acts op zes verschillende podia.

Het festival is vooral bekend vanwege de hippe en glamorous sfeer die er heerst. Coachella wordt gezien als een van de meest toonaangevende muziekfestivals ter wereld en wordt beschouwd als de start van het muziekfestival seizoen in de Verenigde Staten.

Sziget

Sziget festival is een jaarlijks muziekfestival dat sinds 1993 gehouden wordt op het schiereiland Obuda in het Buda-district van Boedapest, Hongarije.

Het festival duurt acht dagen en trekt jaarlijks tussen de 400.000 en 500.000 bezoekers. Het festival biedt een breed scala aan muzikale optredens, theater- en dansvoorstellingen, kunstmarkten en andere cultuuruitingen.

Lollapalooza

Lollapalooza is een muziekfestival dat jaarlijks in verschillende steden door de VS en in sommige gevallen door Canada en Zuid-Amerika wordt gehouden. Het festival werd in 1991 voor het eerst gehouden in Amerika en sindsdien is het uitgegroeid tot een van de grootste en meest bekende muziekfestivals ter wereld.

Lollapalooza trekt jaarlijks meer dan 150.000 bezoekers en heeft een sterke reputatie opgebouwd als een van de beste muziekfestivals om live optredens van populaire bands en artiesten te zien.

Glastonbury

Glastonbury is een van de grootste muziekfestivals in Europa. Het wordt gehouden in Pilton, Engeland en trekt jaarlijks meer dan 175.000 bezoekers. Het festival is ontstaan in 1970 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest geliefde muziekfestivals ter wereld.

Glastonburyfeatures een grote verscheidenheid aan muziekgenre, met optredens van internationale sterren en lokale bands. Er is ook een kunstmarkt, theateracts, een cinema, en vele andere activiteiten die het festival tot een unieke ervaring maken.

Defqon

Defqon is een van de grootste EDM-festivals ter wereld. Het festival wordt jaarlijks georganiseerd in Nederland en heeft een capaciteit van ruim 60.000 bezoekers. Het festival duurt drie dagen en heeft een camping, zodat je er een complete vakantie van kunt maken.

Er komen veel bekende DJ’s naar het festival, dus als je van EDM houdt, is dit zeker een festival dat je een keer moet bezoeken!

Dance Festivals

Meer dance festivals vind je hier.

Lees ook: Dit zijn de duurzame alternatieven voor plastic bekers op festivals

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *